Finance

Magic finance #1/2016

Komentáře

Tenhle typ článku je super! Díky za něj. Jen bych se zeptal na editorský záměr, když je tady poměrně jasně doporučeno, aby se lidé vyhýbali předprodeji. A jako nejnovější čláenk na CMUSu je... Hádejte co :)

0 hlasů

Pravda je to úsměvné, ale tahle situace v Magicu vždycky byla a bude. Kdo se v tom trošku orientuje, tak ten ví, že některé karty jsou nahypované a časem klesnou. Na druhou stranu se dají sehnat kousky, ve které někdo věří a časem pudou nahoru. Příp. někdo tu kartu prostě chce a cenu neřeší. Vypadá to vtipně, ale není to nic neobvyklého.

0 hlasů

Co jsem psal je pro obyčejné hráče nebo spekulanty. Předprodeje jsou potřeba pro hráče, kteří chtějí ihned hrát a těch taky mnoho. Ti pak prostě tu vyšší cenu zaplatit musí.

1 hlas

Mně přijde jako karta s největším potenciálem na dvojku Traverse the Ulvenwald. Už dlouho nebyl na dvojce takhle hratelný tutor, pokud se to chytne, tak se to bude hrát v playsetu a mohlo by to pěkně vyskočit. A celkem libová je i Declaration in Stone, ten drawback mi přijde minimální a možnost dva za jedna je super.

0 hlasů

Mě by zase zajímala záhada Westvale Abbey...

0 hlasů

To není žádná záhada, je to tím že se v r/spikes objevil decklist postrotačních Aristokratů co to hrál.

0 hlasů

Ano ano objevili se Aristokrati, ale stejně platí co jsem psal. Ta cena je dočasná a stejně karta se nebude hrát 4x takže jich nebude tolik potřeba. Určitě to není karta na 15$.

0 hlasů

Tohle muze byt celkem zajimave: Pokud jste kdysi cetli muj clanek jak kupovat v predprodeji tak jiste vite ze: Tohle neni pravda.

""Druhým pravidlem je zásadně nekupovat karty v předprodeji! Karty jsou přeceněné na vysoké ceny. Samozřejmě někdy lze uspět a koupit karty za výhodnou cenu, ale z pohledu ceny za 1měsíc+ vždy proděláte.""

A taky ze tohle je dokonce blbost:

"""V dnešní době se nové karty otevírají vcelku rychle a nabídka je daleko větší než poptávka"""

Take jsem doporucoval karty v predprodeji nekupovat a u BFZ a OGW to bylo vicemene vzdy spravne, ovsem SOI ma hodne specificke parametry. Autor samozrejme nema pristup k datu ktere mam ja, ale nasledujici uvaha lze udelat i bez pristupu k datum.

Rychla odbocka do historie: Pred rokem vysli draci po dvou setech KTK a FRF s feckama, ktere umele snizovali cenu dalsich karet. Draci byly nejhorsi sada na predprodeje v dlouhy dobre. Lidi proste nechteli davat moc penez za karty kdyz i T1 staply jako Siege rhyno nebo dig stali max 150. Lidi si neuvedomovali, ze bez 5 fecek s setu proste karty musi mit vic. Vysledek byl pak narust temer vseho co se hralo. Dragonlordi vyskoicli, commandy vyskocili, Company ale i treba Secure the Wastes za 130? Vetsi cena nez 10x hranejsi hroch...

A zpatky vitejte v dnesku: Dve sady s expedicema a full art basicama, ktere umele snizili ceny ostatnich karet. A dalsi sada bez nich. Kazdej se podiva treba na Gideona, super karta, ma tak 450, tady Planeswalkeri jsou o neco hrosi tak treba tak 300 (+/- podobna uvaha). Lepsi pomer je jeste mozna se zemema Pokud by byly BFZ zeme stejne hrane jako SOI zeme, tak SOI zeme by meli stat temer o 50% vice.

Na zaver muzu rici, ze data to opravdu potvrzuji a primerna cena otevreneho boosteru pri presale cenach je asi o 20% nizsi nez u OGW a dle ocekavani to vychazi dost tristne.

Co by tedy mel byt spravny play? Hodne karet samozrejme klesne, protoze se ukaze, ze nejsou hratelne. Ty hratelne ovsem budou muset naopak o dost vyskocit, aby se zachovala nejaka rovnovaha ceny boosteru. Mym cilem by tedy spise byly levnejsi karty s potencialem a mana base. Rozhodne pokud chcete zkusit stesti a investovat v presales, tak SOI bude pravdepodobne jedna z nejlepsich sad.

1 hlas

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter