Legacy

Legacy 101 - průvodce formátem a balíčky

Komentáře

Super článek, díky.

1 hlas

Článek super - o legacy si přečtu něco rád, ať jde o věci pro začátečníka nebo zkušenějšího hráče. Navíc je text aj čtivý! Takže jednoznačně palec hore!
O to víc zamrzí fušeřina ze strany editora: Proč dva prakticky shodné články během 10 dnů? Význam? To nevíte, co kdo píše?

0 hlasů

Sama jsem byla zaskocena clankem od Loba a chtela jsem, aby muj clanek nebyl publikovan (byl sice napsan, ale neprelozen do cestiny), protoze mi prijde toto taky jako pekna blbost (dva clanky na stejne tema, jeste podobne obsahem ve stejnou dobu) a take jako podraz od editora.
Nakonec jsem ale svolila k jeho publikaci a doted si nejsem jista jestli mam v psani pokracovat.

Clanku na toto tema pravdepodobne ted bude dost prave kvuli releasu Eternal Masters (a v CR take kvuli GPcku), takze me to na druhou stranu neprekvapuje.

Kazdopadne dekuji za podporu.

1 hlas

Pokračuj v psaní. Prosím.
Hráčů s výsledky, kteří umí zároveň psát, není úplně moc a byla by škoda, kdyby jich bylo ještě o jednoho (jednu) míň :))
Navíc si myslím, že pokud máš do psaní chuť, tak by nebyl problém se domluvit s jinými servery (a fakt neukazuju na nikoho konkrétního).

1 hlas

Opravdu dekuju moc, tohle pro me znamena mnoho a pravdepodobne to povede k tomu, ze jeste neco napisu (i kdyz ted tu dost bojuju s Legacy clankem cislo 2...)
Nepsala jsem pro ceske servery (i pres to, ze me do toho dost lidi ukecavalo) z toho duvodu, ze co jsem po vetsinu casu videla byl jen samy hate (a zrovna zde se do me obvykle lidi pustili nejvic, jsem rada, ze uz to tu neni) a porad se toho bojim.
Pote co mi, ale nabidl spolupraci MTGGoldfish zjistila jsem, ze mozna moje clanky nejsou tak zle^_^. Nejak jsem se uplne na pravidelne psani clanku pro takovy portal necitila a tak pisu pro PureMTGO a az se na to budu citit, mozna budu psat i pro jine weby.
Cesky mi psani moc nejde, takze pokud neco dale napisu, budte shovivavi. ^_^

2 hlasy

výborný článek, snad i díky němu se začne legacy zase trochu víc hrát :-)

jenom si říkám, klasický abzan (junk), to už se dnes vůbec nehraje? je pravda, že jund a BUG k sobě mají mnohem blíž, ale pořád je tu jistý BGx základ, který všechny 3 balíčky spojuje.

možná mi tu trochu chybí stoneblade, sice také nevím, jak moc se hraje či ne, ale pořád je to velice populární archetyp už od vydání mystika a své fanoušky si vždycky najde.

0 hlasů

Junk muze znamenat, kde co od Mavericku s cernou, Dark Depths combo deck po Nic Fit. Junk midrange funguje na jinem principu nez Jund a Shardless BUG, proto deck neni uveden tam.
Stejne tak Stoneblade ma spousty podob. Rozhodla jsem se neuvadet ani jeden z techto decku, protoze jsou spise okrajove i pres to, ze jednou za cas se jim podari dostat se na pozici tier 1.5 decku. Trochu me to mrzi nebot Stoneblade je pravdepodobne deck, ke kteremu mam nejbliz. Ale svoji slavu uz si zazil. Nejhranejsi verze je Deathblade avsak tento deck je zastinen 4c Delvery nebo 4c Value decky.

Dekuji za komentar.

0 hlasů

Super článek!

0 hlasů

Človek může jen doufat, že to nějaké lidi vůbec přiláká. Limitovaná edice sama o sobě moc karet do oběhu nepřinese. A pokud už něco zlevní v důsledku eternal masters, tak o to dražší budou karty na RL, duály především.

Takže pokud už sada nového hráče do legačky uvrtá, tak to bude jedině skrze burn (levné), dredge (levné, ale pro 90% lidí nudné a těžší na hru - pro začátečníka nevhodné) nebo elfy (opět pro začátečníka asi nic moc).
Moc lidí si na "zkoušku" těžko připlatí 8 tisíc za nemodré duály a další 4 za wastelandy, takže je otázka jestli to málo bude stačit nejen na přilákání lidí, ale hlavně na jejich udržení.

P.S. Myslím, že cílená skupina bude nakonec zase Commander. My skočíme po všem jak slepice po flusu. :)

1 hlas

V papirovem Magicu to tak bude/je, ale spousta lidi to nevidi. U Modern Masters se take lidi tesili jak to bude super a karty zlevni. Cena Modernovych decku vzrostla o 24 procent a to same se bude dit i tady. mozna i vice, protoze EMA je o dost vice limitovana nez MM. Uvidime, co prinese jeste Conspiracy.

Pokud lidi chteji nejake karty z EMA, tak by si je meli poridit ted.

Ostatni karty uz kazdopadne zdrazily.

Na modu by to ale nejake lidi mohlo prilakat za predpokladu, ze si stihli koupit nejake dualy...ktere vzrostly asi tak o 70%...ale aspon si clovek nemusi kupovat Daze za cenu vyssi nez Underground Sea...^_^

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 1. část

13.02.2024 16:20 – Chainer

Ahoj! Jako dobře. Přesvědčil jsi mě, že nějaký ten "grave hate" na Standardu je... :-) Cryptic Coat - Tak jistěže to je průtokový...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter