Modern

Kumano bloguje: Modern a Duel Commander v post-ban světě

Komentáře

Ohledně Jace + Ancestral. Karty bez mana costu zahrát nejdou (nelze zaplatit cost), ať už to je přes flashack nebo cokoli jiného. Můžou se zahrát (mimo suspend) jen v případě, že karta říká, že je zahraje bez placení mana costu. Takže leda cascade nebo goblini.

0 hlasů

Nemám s formátem mnoho zkušeností, ale jak Upheaval znásobuje výhodu delve mechaniky?

Ohledně těch generálů, co jsem sledoval několik posledních reportů a top 8, Tasigur, Animar, Marath a Jenara tam dost dominují (o Tasigurovi jakožto OP generálovi tu byl dokonce článek/rozbor - http://www.cmus.cz/rubriky/clanky/formaty/commande - r/rozbor-balicku-na-duel-commander-tasigur_10529.h - tml;-)).Myslím, že organizátoři chtějí hlavně postrčit lidi k hledání nových generálů, aby se trochu rozrůznil formát, který má největší potenciál být absolutně nejrůznorodějším ze všech.

0 hlasů

Pokud zahraješ Upheaval, tak většinou discarduješ třeba deset karet a můžeš zahrát Tasigura tak dvakrát za manu i v případě, že má soupeř removal. A zmiňovaní generálové obvykle obsadí třeba čtyři místa v top8 na větším turnaji, ale rozhodně se nejedná o žádnou dominanci a formát je velmi rozmanitý, viz minulý týden turnaj v Hradci, kde bylo 56 lídí a z toho 35 různých generálů.

0 hlasů

Tak to mě napadlo, ale nepřišlo mi to jako zase tak "broken" combo.

Ohledně generálů, třeba podle http://mtgtop8.com/format?f=EDH dají Tasigur+Animar+Marath+Jenara 25% decků (z 546). V Hradci Animar vyhrál a v TOP 8 byli i Jenara, Marath a Yisan. A pokud sečtu jejich decky, dá to dohromady 30 % startovního pole (17/56).

Netvrdím, že je to špatně, jen si myslím, že to mohla být motivace pro postavení na red list. Koneckonců, třeba jich kvůli tomu ubyde a zase je budou moci stáhnout.

0 hlasů

To je velmi pravděpodobný důvod pro postavení na watch listu, nicméně každý competetive formát má určitý počet tier decků, které budou vždy o něco hranější než zbytek a tomu prostě zamezit nejde...

0 hlasů

Nemohu se nepozastavit nad tvým textem: "podle mě se tady tentokráte projevil nedostatek zkušeností francouzských správců formátu". Připomínáš mi Cimrmana, který kárá "chybujícího" stvořitele světa (Boha) za to, že něco nějakým způsobem udělal. Přesně v takovém postavení jsi totiž Ty a správci formátu frenchEDH. Dovolil bych si sdělit Ti překvapivou informaci, že tihle "nezkušení" organizátoři se tomuto formátu věnují již od roku 2007! Možná také pro Tebe bude dost zajímavé zjištění, že už se nějaký ten pátek nejedná o čistě francouzské zastoupení!!! Duel Commander Rules Committee je složena mezinárodně! ( https://www.facebook.com/mtgduelcom... ) Kdyby sis tuhle větu odpustil, tak by to byl jinak docela dobrý článek (i když jsem většinu "tvých" názorů už jinde na internetu četl od někoho jiného).

1 hlas

Možná tě to překvapí, ale DC hraju už od začátků formátu. Pamatuju hodně velkých změn (banování Back to Basic, Natural Orderu, Loyal Retainers) a až do teď mi všechny přišly v pořádku. Nejhorší období, které si v DC pamatuju, bylo když dominovali Zur a Edric, A myslím si, že aktuální ban povede přesně k takové dominanci modrých generálů (Geist, Klika, Jace), tudíž je to poprvé, co mi přijde tak velký ban jako opravdu špatný krok do budoucna. A že je komise mezinárodní vím, nicméně pořád je tam převaha francouzských zástupců a proto jsem to použil jakožto generální referenci (normálně například používám termín wizardi místo RND, ale myslím si, že každý ví, co tím myslím).

0 hlasů

Já tady ale nereaguju na to, co je banned a jestli je to tak dobře či špatně. Reaguju na to, že jsi na seriozním webu o někom konkrétním otevřeně napsal, že nemá dostatek zkušeností - přitom to píšeš o někom, kdo tady za 10 let rozvinul něco celosvětově unikátního. Takhle to podat, tak to musíš být buď Mistr světa anebo prostě nemáš žádnou úctu. Příště bych se takových chytráckých komentů vyvaroval - toť rada ode mě. Mimochodem já osobně bych Tasigura s Yisanem taky nebanoval, ale "who cares?".

1 hlas

Dobrá, myslím si tedy, že komise v DC je málo zkušená na takovouto radikální změnu. Samozřejmě, že se každý mýlí, viz třeba v minulosti unbany Protean Hulka a Senseie, což se muselo hned vrátit zpátky, nicméně tohle je velmi radikální změna, která může odradit spoustu hráčů a podle mě je to jednoznačná chyba, kterou bych přirovnal třeba k potenciálnímu zabanování Brainstormu na legacy.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 1. část

13.02.2024 16:20 – Chainer

Ahoj! Jako dobře. Přesvědčil jsi mě, že nějaký ten "grave hate" na Standardu je... :-) Cryptic Coat - Tak jistěže to je průtokový...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter