Modern

Neděle na Grand Prix Praha 2018

Sledujte hru Grand Prix Prague - Day 2 - Modern od uživatele Magic na adrese www.twitch.tv

Zajímavé úseky:

  • 4:53:30 - Martin Jůza (11-1, RB Hollow One) vs. Theau Mery (11-1, Humans)
  • 6:04:00 Martin Jůza (11-2, RB Hollow One) vs. Immanuel Gershenson (11-2, Grixis Shadow)
  • 6:48:00 - Ondřej Stráský (12-1, Bant Spirits) vs. Theau Mery (12-1, Humans)
  • 7:46:00 - Lauri Pispa (12-2, Hardened Scales Affinity) vs. Martin Jůza (12-2, Hollow One)
  • 8:52:30Ondřej Stráský (Bant Spirits) vs. Keneth Pletinckx (Infect) - čtvrtfinále
  • 10:52:30 - Ondřej Stráský (Bant Spirits) vs. Lauri Pispa (Hardened Scales Affinity) - semifinále, pokračuje ve druhém videu níže.

Sledujte hru Grand Prix Prague - Day 2 - Modern od uživatele Magic na adrese www.twitch.tv

Miroslav Kalina - Jund

Mirek zvolil právě Jund, protože jej hraje vždy a je jeho oblíbeným deckem. Mimo jiné s ním byl nedávno čtvrtý na MKM Series v Praze. Hraje vlastní verzi, kde hraje pouze tři Liliany of the Veil a hraje dvě Last Hope. Nehraje Huntmastera ani Kalitase, ale plné čtyři Bloodbraid Elfy, takže je spíše agresivnější verzí Jundu. V budoucnu by možná jeden Alpine Moon v sideboardu nahradil Damnací či Anger of the Gods.

Decklisty Modern

Jund

Miroslav Kalina

GP Praha 2018

Miroslav Kalina Nejvíce chce potkat creature decky, kombo či graveyard decky díky čtyřem Leyline of the Void v sidu, problematičtí prý mohou být spiriti, kteří přeletí jeho pozemní bytosti a jsou odolní vůči removalu. Control a fritku vnímá jako 50/50 matchupy, překvapivě se nebojí Tronu díky sideboardu - 2x Fulminator Mage, 2x Damping Sphere a 2x Alpine Moon. Jeho zatím jedinou prohrou (po devíti kolech) byl Storm, údajně však vlastní chybou když nebral vpotaz že oponent nechával kartu na vršku knihovny. Nabral také jednu remízu s Humans, se kterými hrál 40 minut první hru.

V devátém kole byl jeho soupeř Aleksa Telarov s UW Controlem, který se ve třetí hře nezvládl ubránit dvoum Bloodbraidům, kteří vytočili dvě různé Liliany a následným útokům Raging Ravine.

Druhou prohru mu později uštědřil Marcio Carvalho a nakonec skončil se skóre 11-3-1 v penězích.

10. Kolo: Martin Jůza (RB Hollow One) vs. Andreas Ganz (Vengevine)

Oba hráči mají 8-1. Zajímavostí je, že Andreas údajně četl naší coverage z českých Nationals skrz Google translate. Martin si na turnaj vzal RB Hollow One, se kterým dle vlastních slov neodehrál před GP ani hru. Prý si ho však chtěl vždy zahrát a tento víkend viděl jako tu správnou příležitost.

V první hře Martin začíná Burning Inquiry, který mu však moc nepomohl a navíc do něj Andreasovi zahodil Vengevine. Ten hraje další kolo Faithless Looting, zahazuje Bridge a další Vengevine. Další kolo hraje Andreas Ballistu za 0 a Viscera Seera, díky čemuž útočí dvojice Vengevine a Juzám po chvíli vzdává.

Ve druhé hře Martin mulliganuje na 6. Jeho první draw je pozdní Leyline of the Void z cyclingu Street Wraitha, ale i tak má dobrý start a po Lootingu dává Hollow One, zahodil Fénixe a Leylinu. Andreas sice zabíjí Hollow One Lightning Axou, ale Martin přidává Gurmaga, který po flashbacku Lootingu vrátí dva Fénixe. Ti si po pár kolech dojdou pro vítězství, protože Gurmag blokuje po zemi a i poté co dostane další Axou jej Martin nahradí Street Wraithem do bloku.

Martin Jůza vs. Andreas Ganz

Ve třetí Martin opět mulliganuje a nechává šest karet s Leyline bez země. Leyline drží Andrease na uzdě, má pouze vysuspendovaného Gargadona a Stitchery, kteří teď nic nedělají. Nakonec obětuje celý board do Gargadona, ale race vyhrát nezvládá a Juzám vítězí.

Martin měl po čtrnácti kolech 12-2 a mohli jste jej vidět na video coverage hrát win and in (viz výše). Ten bohužel prohrál a musí se smířit s Top 16.

Lukáš Paugsch

 

V jedenáctém kole Lukáš Paugsch porazil Abzan Company ve dvou svižných hrách završených Become Immense a měl 9-2. Později však nabere třetí prohru a na svůj první Pro Tour si tak ještě bude muset počkat. V posledním kole pak vzdal soupeři na 12-3, protože potřeboval toto skóre na Gold.

 

 

12. Kolo: Ondřej Stráský (Bant Spirits) vs. Humans

V první hře má Ondra Drogskol kapitána, Supreme Phantom a Hierarcha. Jezdí Ondřej Stráský kapitánem s exalted z Hierarcha, soupeř má Mantis Ridera, který nemůže moc efektivně útočit. Poté v reakci na soupeřova Meddling Mage hraje Stráča CollectedCompany kde nachází dalšího Phantoma a Drogskola a soupeř vzdává.

Ve druhé hře mají oba hráči Vial do prvního kola. Oponent hraje dva Lieutenanty a třetího dává jako Phantasmal Image a má tak velký tlak. Stráča však dává Collected Company a triple blokuje největšího Lieutenanta, všechny blokery pak zachrání obětováním Selfless Spirita. Další kolo dává další Company a velké lítačky hru otáčí.

Stráča tak má i nadále pouze jednu prohru, což se nezměnilo ani po čtrnácti kolech a měl tak již před posledním kolem jistou Top 8.

 

Decklisty Modern

Bant Spirits

Ondřej Stráský

GP Praha 2018

 

13. Kolo: Ivan Floch (UW) vs. Dredge

Oba hráči mají X-2 a nemůžou si tak už dovolit žádnou prohru. První hru oba mulliganují do šesti. Hra je dost dlouhá a těsná, Ivan má dost odpovědí a v jednu chvíli zahraje Detention Sphere na všechny čtyři Prized Amalgamy, ale soupeř i tak dál rozjíždí dredge a nakonec Ivana dorazí Conflegrate.

Ivan Floch (hra)

Druhou hru rychle vyřeší nezodpovězený Rest on Peace ve druhém kole, na který naváží Jace a Teferi. Nature’s Claim přichází příliš pozdě s jde se na třetí.

V té toho Ivan moc nezahraje. Má dost pomalou ruku a rychle ho rozjedou Bloodghasti a Amalgamy, umírá s Jacem a Terminusem na ruce. Po hře diskutujete s Lukášem Paugschem, zda neměl tuto ruku raději mulliganovat a nakonec se shodnou, že nejspíše ano. Ivan tedy další topku nepřidal, ale příští dvě kola vyhrál a dosahuje tak pěkného výsledku 12-3.

13. Kolo: Lukáš Blohon vs. Piotr Wald (oba UW Control)

Dalším českým želízkem v ohni byl Lukáš Blohon, který si držel skóre X-2. V tomto kole ho čekal zkušený Polák. Já jsem k zápasu přišla až na třetí hru, když měli cca 10 minut do konce kola. Oba hráči hráli dost svižně a na stole se ukázal Teferi, pár Jaců na obou stranách a na obou stranách do hry zasáhla i Vendilion Clique. Celkově se pozice hráčů hodně měnila s každým kolem a nebylo moc jasné, kdo vyhraje. Hra by nakonec skončila remízou, ale v posledním nastaveném Lukáš likviduje Jace na obou stranách sférou a má Azcantu, na kterou v tu chvíli Piotr nemá odpověď. Shodnou se, že má v tuto chvíli Buky navrch a Piotr vzdává, protože by remíza vyřadila oba.

Lukáš bohužel nabral třetí prohru o kolo později a topku si tak nezahraje, stejně jako Ivan ale dosáhl na pěkných 12-3.



Dále mám kuriózní historku ze side eventů od Adam Kosky. Ten hrál Sealed Deck a jeho oponent jej v první hře zabil Bolasem, kterého měl v decku jako checklist. Po hře omylem do decku zamíchat jak checklist tak Bolase a měl tak v balíčku dva, uvědomil si to ale až když toho druhého Adam odhalil Chaos Wandou. Protože se nejednalo o Competitive turnaj, nikdo ze zúčastněných nechtěl aby hra skončila gamelossem a dohodli se tak i s rozhodčím na “rulingu”, že si hodí mincí a podle toho se vybere, který ze dvou Bolasů opustí hru nadobro. Hod vyšel v Adamův prospěch a exilnul se Bolas, který byl již ve hře.

 

Top 8 jsem již sledovala pouze na streamu (na sajtě by to stejně bylo horší) a žádné informace mimo oficiální coverage z ní tak nemám:

Ondra nakonec vypadl v semifinále, což mu bohužel nestačí na Gold a zjevně si tak na chvíli dá pauzu od Magicu. Každopádně gratulujeme Stráčovi ke skvělému výsledku!

 


Hrálo se také druhé PTQ (opět Modern), ale opět převládali zahraniční hráči. Celkem bylo 448 účastníků. Dobře našlápnuto měl se 4-0 Martin Scháňka, poslední dvě kola ale prohrál (s dobrými pomocnými by mu nejspíš stačilo vyhrát jedno z nich do topky). Z našich se tak nakonec do Top 8 nikdo neprobojoval.

 

Nakonec zmíním všechny české a slovenské hráče, co se vešli do peněz. Výsledek všech hráčů ve druhém dni najdete na standingách po 15. kole.

PořadíHráčVýhraPro Pointy
3 Strasky, Ondrej [CZ] $2,500 5
14 (8) Juza, Martin [CZ] $1,000 3
18 Blohon, Lukas [CZ] $500 3
47 Kalina, Miroslav [CZ] $250 2
PořadíHráčVýhraPro Pointy
22 Floch, Ivan [SK] $500 3
58 Paugsch, Lukas [SK] $250 2
61 Szmatana, Patrik [SK] $250 2

Gratulujeme všem k pěkným výsledkům. Pokud jste se GP zúčastnili, neváhejte se o své zkušenosti podělit v komentářích.

 

Klára Čelikovská

Komentáře

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

25.04.2024 21:17 – Chainer

Druhá část rozboru, druhá část mých poznámek :-) Goldvein Hydra - Poslední často hranou hydrou byl asi spíš novější Polukranos Reborn....

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě