Novinky

Announcement Week 3 - nové produkty a edice

Komentáře

- zapomněla jsi na Explorers of Ixalan - sealed produkt "rozbal a hraj", 4 balíčky po 60 kartách, listopad 17"
- Merfolks vs Goblins - napsal bych "souboj dvou *z* nejznámějších typů (bytostí) z Magicu, zda jsou zrovna ryby a goblini ty dva nejznámější, bych se hádal ;) Jinak z tohoto můžeme usoudit, že ani jedni, ani druzí asi nebudou jako tribe v Commanderu
- FTV: Transform: "Vypadá to, že Wizardům došly nápady." - really? :-) Na vyjadřování tohoto typu jsem tady zvyklý od mistra Havelky, ale máš to zapotřebí ty?

0 hlasů

wizardi me posledni dobou zrovna moc netesi. vlastne vubec a uprimne se mi tento napad vubec nelibi. zapotrebi to mozna nemam, ale nejsem zrovna v nejlepsim rozpolozeni a vypada to, ze jsi tady nejvetsi export ty. takze nechces psat ty? souboj dvou neznamejsich tribalu se mi nechtelo psat z toho duvodu, ze se mi tohle prohlaseni opravdu nelibi. nejikonictejsi /nejznamensi jsou z meho pohledu elfove a goblini a taky me napadlo, ze v CMDR tyto triby nebudou. jako ted mame reprint elfu, budou tam draci...tak co dalsiho tam bude? soldieri a zombie?
ocividne cokoliv co napisu nemas zapotrebi cist, tak to necti.

1 hlas

Explorers of Ixalan vypadaji na neco jako je War of Honor.

0 hlasů

Ahojky, nenech secrozhodit. Clanky jsou super, jsem rad za rychlou reakci a preklad a i osobni nazor. Ja Magic tak dlouho a intenzivne neresim tak ze zmeny spise vnimam jako neco na co se muzu tesit, pripadne zmeny ve vydavani sad me nijak nezasahnou a je mi to vcelku jedno. Chtel jsem proste rict dobra prace 👍

3 hlasy

Za prvé: s výjimkou té poslední věty to byla konstruktivní kritika. Na Explorery jsi zapomněla, a DD byly matoucí. Za druhé, k "expertovi": nenašla bys člověka, který toho o Magicu napříč tématy napsal v češtině posledních 13 let více než já, takže tohle bylo značně uncalled for. Poslední větu už vůec nekomentuji a pokud jsem natolik ranil tvoje city, promiň. Stejně jako na FB jsem se snažil jen pomoci ti se zlepšit.

0 hlasů

Za prvé: nejde o obsah, ale formu té kritiky. Zjednodušeně řečeno, dá se napsat zcela normálně, přátelsky upozornit bez otravných rejpanců a výsměchu. Zdá se mi, že máš ale zjevně dlouhodobě potřebu chytat za slovo, hledat maličkosti, aby ses (sice velmi sofistikovaně) následně mohl lidem vysmát, jací jsou neumětelové a mít zjevně radost z toho,jak si zas někoho někde nachytal na slovíčku . A nejen na cmusu. Možná to tak nemyslíš, ,ale dost to tak vypadá.
Za druhé: ad expert. Nemusíš to opravdu takhle očividně dávat najevo a sám sebe pasovat do role arbitra a pana nejchytřejšího, komentujícího vše, co se kdy kde v magicu vyskytlo tím jediným správným způsobem. Vypadáš a působíš pak jak onen Brouk Pytlík. Všechno znám, všechno vím, všude jsem byl, jsem ten nejchytřejší. Víš, ona sebechvála docela smrdí.
Za třetí: ber to jako konstruktivní kritiku, snažím se ti jen pomoci se ještě zlepšit.

2 hlasy

Samozřejmě, můj největší fanoušek aby si nepřisadil. ;-) Už by ses fakt mohl přes tu jednu ztrhanou recenzi přenést, Milane ;)

0 hlasů

Veru, dobra praca. Zvycajne kvoli novinkam pozeram ine stranky, alebo priamo wizardov, teraz citam cmus.

2 hlasy

Pěkně napsaný článek (nejen) dneska, rád si vždy přečtu, tvoje psaní má vysokou úroveň. Nenech se otrávit, rejpal se nezmění!

0 hlasů

stsung: V první řadě bych rád poděkoval za článek. Připadá mi, že za poslední měsíc jsi toho pro CMUS udělala víc, než někteří za celý rok... k tomu twitter a FB - respekt.
O to míň chápu tvou reakci - přece není možní, jen proto, že tě někdo sere, tak bezmyšlenkovitě odsoudit věci, které dělá (teď se bavíme o Wizardech). Stejně tak poznámky typu "jsi tady nejvetsi export ty. takze nechces psat ty?" nebo "ocividne cokoliv co napisu nemas zapotrebi cist, tak to necti". Připadá mi, že jsi vždycky reagovala normálně, slušně a věcně... A tohle přeci opravdu nemáš zapotřebí.
Věci od tebe si čtu rád - ať už Vintage věci (jakkoliv Vintage nehraju), stejně jako cokoliv jiného. Takže good job! Jen když víš, že "nejsi v dobrém rozpoložení", tak možná trochu odstup :)

2 hlasy

S'Tsung odvádí výbornou práci a CMUS pozvedla, o tom není diskuse. Díky za tento příspěvek, podepsal bych se pod každé slovo. O tu věcnost mi šlo ;-). Ta reakce byl podle mne úlet, ale jsme jen lidi...

1 hlas

dik. mas pravdu stejne tak jako caranthir.

kazdopadne tenhle clovek je duvod proc jsem pokud mozno nic nepsala pro ceskou/slovenskou komunitu. a kdyz jsem nejakym omylem neco napsala, tak byl duvod proc jsem okamzite skoncila. spousta lidi se me snazilo pretahnout at pisu pro jejich web, casopis nebo neco jineho. nejakou hodnotu asi mam. a vzhledem k tomu, ze mi praci nabidlo mtggoldfish asi to ma i nejake opodstatneni. do te doby mi totiz nikdo nerekl dobreho slova, az na to, ze jsem pozorovala, ze ukradene clanky, co jsem napsala, mely uspech, ale musel byt pod nimi podepsany nekdo jiny, aby to nekoncilo hatem. moje psani v techto koncinach obvyke koncilo hatem at uz se jednalo o cokoliv nebo kradezi mych clanku (cesky nepisu uz spoustu let, takze uz se to nedeje). jsou tu taci, kteri snahu rozhodne neoceni a maji jenom spoustu pripominek k tomu, kdyz se nekdo snazi komunite nejak pomoci. zazila jsem to uz xkrat. jako zakladatel nekolika komunit, ktere se rozbehly, ze kterych jsem byla nasledne vyhozena, protoze nic nedelam (coz obvykle skoncilo zanikem dane komunity. magic je ale silnejsi a prezije vsechno mozne i nemozne).

a myslela jsem to vazne a ne jako urazku, ale jak si to kdo prebere je mi v tomto pripade uz jedno. kdyz nam tady caranthir napsal nejvice clanku apod a v magicu se vyzna (v tom co se deje nebo ma dit) tak by byl idealni clovek na to tady psat, ne? na rozdil ode me umi taky cesky. ja treba takovym clovekem nejsem a je to duvod proc jsem psat nechtela. marne se tu par mesicu snazim najit nekoho, kdo je vubec schopen napsat rozumnou vetu, popr. komentovat videa. asi si umite predstavit, ze moc uspesna jsem nebyla. par lidi, co psat umi tu i je, ale nechteji psat z podobnych duvodu jako ja (navic teda btw vsichni do jednoho nepisi cesky, a nekteri teda neumi ani moc dobre anglicky). bylo by hezke, kdyby komunita nasla nejake lidi, kteri se budou o cmus starat a pomuzou tak hracum. lidi se maji podporovat a komunite pomahat, ale nekteri to nedokazou udelat tak, aby ti jedini, co maji nejakou snahu neutekli.

dekuju za podporu vsech, ale muze se stat, ze skoncim.

1 hlas

Jen FYI, já jsem pro CMUS psal skoro deset let, bohužel se pak změnily okolnosti, naše představy se rozešly a aktuálně mám vlastní platformu s frekvencí 1 článek týdně. Popravdě mi CMUS nemůže nabidnout takové podmínky, aby mi to za současných pracovně/rodinných poměrech v poměru odměna/úsilí stálo za to....

Ty jsi upřímně jedno z nejlepších, co se tady objevuje, a role "content manažerky" ses zhostila velmi dobře. V žádném případě nechci, aby moje (včera očividně špatně načasované) připomínky měly mít vliv na případné rozhodnutí skončit. Věřím, že to tak vidí i správci CMUSu a nabídnou ti takové podmínky, aby si tě udrželi ;)

1 hlas

Tak si bez otravovat na tu svoji platformu. Pridana hodnota Tvych prispevku je nula. Jen tady ostatni prudis.

1 hlas

Ach jo... Když předpokládám, že umíš číst, tak zkus i vnímat.
Ad platforma: On tam už "otravuje" - stejným způsobem jako tady, z 95 % věcně :) Píše, komentuje, odpovídá... A jak pro CMUS, tak pro platformu a obecně český Magic udělal dost (nejspíš víc než v životě uděláš ty)
Ad přidaná hodnota: Ta očividně nebyla nulová, pokud v článku něco chybělo. Nebo se pletu?
Ad ban: tohle beru spíš jako takový neuvážený výkřik. Ban je řešení ve chvíli, kdy je človek sprostej nebo hodně offtopicovej. Takže prosím - pozoruj dál z povzdálí a nebo zkus nějak rozumně argumentovat.

1 hlas

Dík :-)

0 hlasů

Nevim proc bych mel kamkoliv cokoliv prinaset. Jsem jen tupy navstevnik serveru co si sem prijde pocist. A neni normalni aby tady clovek prudil pod kazdym druhym clankem. Wow, deset let psal pro Cmus.. vsichni tleskame.

1 hlas

OK - lidi jsou svině a Češi častěji než jiní :) To neni zas tak převratný. Tvoje čeština je lepší než má 90 % tady přítomných (to ti můžu dát oficiálně, živim se jako copywriter :)). V Magicu se vyznáš... A pokud se na chodu CMUSu nechtějí podílet PROs, tak jsi momentálně to nejlepší, co ho potkalo (spolu se stálicí Kumanem, Dorlasem, povídkami...) - vlastně je teď CMUS v docela dobré formě za docela dlouhou dobu!
Nevím, do jaký míry se na tvém rozhodování podílí nějaké (mo)mentální rozpoložení, ale to, že skončíš, fakt nemůže být a nebude řešení.
A už jsem ti lezl do zadku dost, takže jak jsem psal... Good job a budu rád, když vydržíš :) I díky tobě je to tady lepší místo.

1 hlas

Tak mu dejte nekdo ban a je to vyresny. Stejne tady jen prudi vsechny ostatni... co tak zpovzdali pozoruju.

1 hlas

Nepovažuji se za odborníka ... napsal jsem jen pár článků ... řekněme ... dávno a dávno tomu ... v dobách před internetem ... :-) ... Články Stsung na CMUSu jsou pro mě aktuálně jediným hodnotným aktivem tohoto serveru na který se těším. (...při vší úctě k ostatním aktuálním příspěvkům na CMUSu, kdy je mi jasné, že musí dát hromadu práce je napsat)

6 hlasů

Prosim vsechny, aby si z okamzitou platnosti prestaly vsimat Caranthira a jeho komentaru. 80% jeho prispevku jsou jen jizlive, hnidopisske a egoisticke poznamky degradujici praci druhych a vyvolavaciji offtopic debatu o jeho osobe. Nasledne se pak muze opakovane chvalit, kolik toho pro komunitu udelal a jak je uzasny a nejvic nejlepsi na svete(evidentne mu to dela moc dobre). Nedoprejte mu tuhle radost a proste ho ignorujte!
Haji se "konstruktivni kritikou", ale bohuzel jeho posty s ni maji malokdy neco spolecneho. A pokud nechape, ze obcas je forma dulezitejsi nez obsah, mel by dostat ten vyse zmineny ban.

@Caranthir Zajimalo by me, jak dlouho by trvalo, nez bych za obdobnou "konstruktivni kritiku" dostal ban na "tve" "platforme"? Tipuju tyden max...

2 hlasy

Oukej, tyhle s**čky nemám zapotřebí.

Takže aby bylo definitivně jasno: Omlouvám za to, že jsem si dovolil autorku doplnit a opravit. Rýpnutí jsem si mohl odpustit. K poslednímu odstavci: nevím. Nikdo takový se zatím nenašel, když jsem já něco zapomněl či spletl a někdo mne upozornil, poděkoval jsem.

Nicméně se nemusíš bát, po dnešním skvělém zážitku se na nějakou dob zde zdržím jakýchkoli komentářů, vyjma těch pochvalných.

0 hlasů

paráda. dík a čau.

1 hlas

:-*

0 hlasů

Musím se Cara zastat a své zastání bych shrnul takto: Kdybych si měl vybrat, zda z českých informačních kanálů o magicu zmizí články Caranthira a s nimi i Car jako autor a nebo zda zmizí všechny ostatní články a jejich, no spíše průměrní až mizerní autoři, neváhal bych vás poslat všechny do kopru. Carova práce a jeho texty i rozhled převyšuje nejméně od 10 úrovní všechny ostatní pisálky.
Já se na Magicové scéně pohybuji už deset let a zcela objektivně musím říct, že v málokteré komunitě je taková koncentrace s***ů jako v komunitě magikářů. Ostatně, sami jste toho tady v diskuzi zářným příkladem. A fakt mě vytáčí, když tady banda nůzáků hejtuje největší magikářskou legendu, intelektuální i morální autoritu. Chováte se jako zamindrákovaný spratkové, kteří neunesou slovo konstruktivní kritiky - jo, Car se vás snaží z vašeho bahna podprůměru aspoň trochu pozvednout ale komu není rady, tomu není pomoci.

0 hlasů

To jako myslis vazne?!?
1) O kvalite jeho clanku a "profesni" zpusobilosti tu nepadlo ani slovo(mimo vsudypritomne samochvaly pana Cara).
2) Pokud se ti clanky od ostatnich lidi nelibi, nevim, co sem vubec lezes!!!(Aha Car te poslal prudit!)
3) vetsina lidi ve zdejsi diskusi se pohybuje na scene nekolikanasobne dele nez ty, takze tvuj nazor neni zrovna relevantni
4) s tema nuzakama si to prehnal a Car rozhodne neni legenda(uz vubec ne nejvetsi) a pokud ho vnimas jako moralni autoritu, tak jsi asi taky pekny ubozak
5) Prosim mohl bys napsat nejaky clanek, je jedno kam a o cem, a ja te podrobim konstruktivni kritice v Carove stylu(ses uplny ho*no, pises sr*cky, jdi se radsi zabit)
6) Pokud si pod pozvednutim z bahna predstavujes zaslapnuti obliceje o par cm hloubeji, tak se snazi dost

P.S. ucet NikolBolas byl vytvoren 20minut pred postem na ktery reaguji - Jsi to ty Care osobne(podle dikce bych si tipnul, ze jo), nebo jsi zbabele poslal nejakou svou ovecku?!?

0 hlasů

Milý Colinsi,

je vidět, že toho šaška jako avatara nemáš zbůhdarma. Ano, vytvořil jsem si účet, protože ke starému si již nepamatuji údaje (je to pár let, co jsem se nepřihlašoval) a zdejší komentáře mě donutili do diskuze prostě vstoupit, obvykle jsem jen pasivní čtenář, jak tady, tak na mudrci, tak na FB.
3) Pokud se mezi takové lidi také řadíš, tak je vidět, že někdo má holt na "zmoudření s věkem" protekci, nebo dokonce imunitu.
4) Car rozhodně není legenda jako HRÁČ, na to tu samozřejmě máme mnohem větší borce, ale řekněme jako Magicový teoretik, nebo novinář to bezesporu legenda největší je.
5) To ovšem není v Carově stylu, možná tu vzniká nepochopení na základě toho, že nejsi nejzdatnějším čtenářem...

K P.S. jsi už z Cara paranoidní? To ho vidíš všude, za vším, co se ti nelíbí? :D :D Tvé detektivní schopnosti krásně korespondují s úrovní tvých názorů... oboje stojí za h.... :D

Nicméně, objektivně musím uznat, že se do tebe teď pěkně navážím a vysmívám se ti, což je pochopitelně úplně mimo téma, není to věcné, takovéhle virtuální útoky na jinou osobu považuji normálně za pěkně ubohé a zcela mimo mísu... ale ty si takový klaun, že si to zasloužíš. :D

0 hlasů

v bodech 1,2 a 6 mi predpokladam davas za pravdu, kdyz je nekomentujes
3) tvuj predchazejici post plny urazek a napadani zdejsi komunity je dokladem tve nezmerne vyspelosti
4) pokud Magicovym teoretikem myslis znalost loru, tak 100% souhlasim, na gameplay teorii jsou tu rozhodne lepsi
5) on to samozrejme nenapise takto, ale pokud jses zvykli cist mezi radky, tak to presne tak zni. btw moje nabidka na kritiku tveho clanku porad trva

To neni o paranoie - vase vyjadrovaci styly jsou dost podobne a zalozeni uctu 20min pred postem je obv podezrele.
Proc mas potrebu z konfliktu principielniho(kdyby se tak choval nekdo jiny nez Car reagoval bych stejne) delat konflikt osobni?
Nicmene subjetkivne vzato me ubohe virtualni utoky na moji osobu nechavaji ledove chladnym, takze klidne pokracuj, jestli se ti ulevi. Pokud ale budes pokracovat v urazeni komunity, tak pocitej, ze to nezustane bez odezvy.

0 hlasů

K bodu 2 jsem se částečně vyjádřil v P.S. 1 a 6 mi nepřišli zajímavé a nepovažuji za nutné je dále rozvíjet.
3) Pokud zdejší část komunity, napadá a uráží Cara, kterého jsem se chtěl zastat, je na úrovni diskuzního fóra pod virtuálním článkem logickým krokem, že napadnu a budu urážet komunitu. Vzniká pak klasická situace na téma: "Kdo má většího pindíka."
4) zde se shodneme, constructed není Carova doména ale na limited formátech bych mu klidně věřil, byť Koska bude v téhle oblasti větší autorita.
5) to jak text zní je často subjektivní dojem, s tou uštěpačnou poznámkou v prvním komentu udělal Car samozřejmě přešlap a znehodnotil tím celou svou kritiku, která však, sama o sobě, nenese žádné výrazné příznaky nějakého shazování autora článku, věcně tam doplňuje opomenuté informace, popřípadě reaguje na ty informace, které autor článku výrazně subjektivně zkreslil, místo toho aby je podával bezpříznakově. Výhradu bych měl maximálně ke Carovo užití smajlíků, ty lze vnímat jako textové znaky, které posouvají význam textu trochu k uštěpačnosti, jo, bez nich by to bylo v pohodě. Smajlíci jsou však fenoménem mladší generace, než je Car, takže holt s nimi prostě jen neumí správně pracovat.
Ohledně kritiky... možná si tak již učinil, kdo ví? Staré komentáře mlčí.

Car píše úplně jinak než já. :D Takovéhle tvrzení strašně podkopává tvé předchozí tvrzení o čtení mezi řádky. Naše styly jsou strašně nepodobné, navíc, mohl sis toho všimnout, Car narozdíl ode mně ovládá gramatiku. :D
Tvůj konflikt se dvakrát principiálně tedy netváří. Spíš naopak, viz tvůj první komentář a vyzvání všech aby Cara ignorovali + útok na konkurenční platformu. Kdyby to bylo principiální, ta formulace by vypadala jinak, to mi věř.
V pohodě Šášo, už tě nebudu hrotit. Já komunitu neurážím, jenom jsem komunitu sice příznakově ale řekl bych, že naprosto výstižně charakterizoval.
Tvá poslední věta by mnou mohla být pochopena jako výhružka... a to si přece nepřeješ...
Btw - zatím tady komunitu představuješ pouze ty a Pox, zatímco tedy "polovina" komunity tu hájí dávno pozbytou komunitní čest. druhá "polovina" té samé komunity pojídá popcorn a chláme se našemu slovnímu průjmu.

0 hlasů

Mel jsem napsany velmi vyzivny post na celou stranku, ale radsi smazal jsem ho. Nechci zabredavat hloub a hloub.(pro vlastni dobro si ujasni pojmy napadeni,urazka a vyhruzka)
S Carem uz to mame vyresene po PM a to je pro me dulezite.

0 hlasů

Chtěl jsem pod bolasův příspěvek napsat něco ve smyslu "sarkasm_alert_on"... ale pozdě. Teď už je to víceméně jen o tom, že si k tomu čtení udělám popcorn :D

0 hlasů

u make my day :D

0 hlasů

Díky za komentáře a hlavně pochvalu pro Stsung, protože se opravdu snaží a myslím si, že ty její novinkové a v podstatě všechny články jsou dost super.

Nebál bych se říct, že spolu s Honzou, Kumanem, Dorlasem, Honzou Charvátem, rozhodčími (Joza, David, Flamberg a Karlos) a pár dalšími lidmi, jsou menšina, která něco pro CZSK MTG opravdu dělá a více méně jen hlavně ze zapálení. Zbytek postupem najde nějakou "výmluvu" nebo se odmlčí vůbec. Proto buďme za ne rádi. Doba je jaká je, lidi jsou línější a pokora nikomu nic neříká.

Honza správně připomínkoval chybějící věci (nějaké úpravy dělám já - DD jsem blbě formuloval a Explorers jsem úplně přehlédl, byť mě to přišlo v hlavním článku jako jedna z těch zajímavějších věcí).

Každopádně Honza má svůj osobitý styl vyjadřování, a to co někdo může pochopit jako ostřejší argument, tak my znalý věci víme, že se snaží pomoct (nebo v to doufám), byť to tak na první pohled nemusí vypadat. Tohle už se řešilo nějakých pár měsíců zpět v nějakém vláknu.

Takže do sebe zbytečně neryjte, Honzu berte trošku s nadhledem (doufám, že to nevyzní blbě) a poděkujte Stsung za pěknou práci, protože si myslím, že ty její články mají fakt úroveň.

A nebuďte jen "hrdinové v komentářích" (tohle necílím na nikoho, myšleno obecně) a zkuste napsat a poslat nějaký report z turnaje nebo Magicový článek. Kdo ví, možná to bude lepší než nějaký hate, získáte boostery a snad to ocení i další čtenáři.

Říká se "make love not war", ne?

2 hlasy

Moje diskuse je lepsi clickbait nez by byl muj clanek, tak nevim, na co si stezujes :D

...ok...uz to stacilo...jdu trollit nekam jinam...

3 hlasy

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 1. část

13.02.2024 16:20 – Chainer

Ahoj! Jako dobře. Přesvědčil jsi mě, že nějaký ten "grave hate" na Standardu je... :-) Cryptic Coat - Tak jistěže to je průtokový...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter