Novinky

Flash News #1/2016

Komentáře

U tej borborygmos kauzy sú ale pravidla jasné. Menovať sa musí karta, ktorá je na moderne, skratka môže byť použitá len pri karte, ku ktorej neexistuje iná s podobným názvom (trebars ak sa uvedie skratka snapcaster, tak to môže byť len jediná karta). Každý vie, že borbo má na moderne karty dve, takže pri uvedenom menovaní hra nemohla ďalej pokračovať dokým aktívny hráč neudá meno existujúcej karty. Takto sa previnili obaja hráči.

0 hlasů

Pokud hráč co zahrál jehlu řekl "Borborygmos" , řekl přesné jméno karty legální na modernu (není to zkratka) a tímpádem se ani jeden z hráčů ničím neprovinil.

0 hlasů

Moja chyba, myslel som, že obe karty majú ešte nejaký prívlastok. Tým pádom je to problém toho prvého hráča, že menoval inú kartu, než pôvodne myslel.

0 hlasů

Opravdu si myslíš, že každej ví, zda má nějaká konkrétní karta na modernu (cca 10k karet) duplicitní název ? Já ne.

0 hlasů

Nemusí to vedieť, v tom prípade je ale lepšie menovať celý názov karty. Ako vidíš, v tomto prípade na to hráč doplatil.

0 hlasů

měl k dispozici decklist soupeře...

0 hlasů

musí se jmenovat karta co je na formátu? já vždycky myslel, že se musí jmenovat akorát existující karta. samozřejmě že to nedává smysl, ale podle mě to pravidla dovolují.

0 hlasů

ne pravidla, říkají (mimo jiné), že musí jmenovat kartu legální na formátu...

0 hlasů

pravidlove se ani jeden z nich neprovinil, jenom Bob Huang ze sebe udelal totalniho assholea a moc lidi mu uz asi ruku nepoda

1 hlas

No práveže úplne pravidla obišli, prvý neúmyselne a ten druhý (huang) zámerne, za to by som mu dal rovno ban.

1 hlas

A jak se provinili? Prvni jmenoval kartu, ktera existuje (bohuzel jeho blbost, ze myslel jinou), Druhej ho vytrickoval na jeho blbost, ale bylo to podle pravidel, mozna ne uplne fair play, ale podvod to neni...

1 hlas

Já spíš vidím problém v tom, že podle rozhodčích to bylo v pořádku. Vzhledem k tomu, že měl přístup k soupeřovu decklistu je dost nelogické, že by řekl kartu, kterou soupeř vůbec nemá v decku. Samozřejmě, že když se hraje řekněme o 5000$, tak ho Bob nebude upozorňovat, že řekl kartu, kterou vůbec nemá v decku... Ale podle mě by v tom právě rozhodčí měl udělat jasno.

0 hlasů

Dovolím si nesouhlasit. Rozhodčí nejsou na turnaji od toho, aby určovali, která herní akce je "nelogická" a vraceli ji. Rozhodčí pouze vracejí akce, které jsou proti pravidlům.

0 hlasů

Je to stejné jako kdyby ve fotbalu rozhodčí nechal opakovat přímý kop kvůli tomu, že rozehrávač špatně přihraje a z protiútoku padne gól.

0 hlasů

Spíš mi to připomíná tohle: https://www.youtube.com/watch?v=ePF... :)

0 hlasů

Je to extra svinstvo, mozna by se nad tim rozhodci meli zamyslet, jestli to nelze nejak postihovat, protoze to potom normalni lidi muze od hrani karet dost odradit.

0 hlasů

popravdě, co přesně je na tom extrasvinstvo? Neřeknu, kdyby řekl jehluju ti "perník" a myslel tím pernicous deed...Ale on řekl, celý správný název legální karty na modernu...To jako kdyby měli rozhodčí upozorňovat hráče na to, že třebas zapoměli položit land...

0 hlasů

V tomhle případě je to blbá situace - jelikož znali decklisty tak oba hráči věděli na co tou Pithing Needle myslí. To že náhodou je na modernu stejná karta (bez přívlastku) je dost velkej smolík. Takže z hlediska pravidel pro Huanga OK, ale z hlediska ducha hry typické osvačení na pravidla. Z tohoto pohledu to už připomíná právničinu, kdy se lidi vzájemně chytají za slovíčka, a ne Magic.

Ale po pravdě kolikrát jste na důležitým turnaji upozornili soupeře na promeškanou "may" abilitu v jeho prospěch? záleží to samozřejmě na jednotlivcích, ale proč budu opravovat soupeře ve svůj neprospěch? Magic je i o chybách (stejně jako třeba šachy) a tohle bohužel byla chyba, že neřekl celý název.

0 hlasů

no právě...Magic je hlavně o chybách...:)
Jko morálně je to špatné a kamarádi asi nebudou, ale tady nešlo o hru v hospodě...:)

0 hlasů

Hráči na téhle úrovni by měli vědět, jak správně jehlu zahrát i ve chvíli, kdy neznají (přesný) název karty (že si mohou vyžádat pomoc rozhodčího, či tu kartu specifikovat jinak a pod ..), tady to jeden trochu podcenil a druhej (už asi neeeticky) využil. Každopádně vím, že tohle bych rozhodcoval nechtěl.

0 hlasů

notabene měl ten decklist na který se tady některi obrací, že je to "nefér" a sviňárna a zabanovat ho...stacilo říct, celý název...:)

0 hlasů

Magic sice asi je (i) o chybách, ale pořád si myslím, že v něm je prostor i pro jakési "gentlemanství".

Příklad ze života: Jon Finkel vs. Alex Hayne, čtvrtfinále Pro Tour Avacyn Restored. Hayne do páté hry vstoupil s 65ti kartami (špatně nasidoval a tehdy se ještě musely měnit karty 1:1) a rozhodčí mu chtěli dát game loss. Jon Finkel mohl říct: "Ok, dostals game loss, tak jsem teda vyhrál," ale on místo toho řekl: "Já nechci vyhrát takovýmto způsobem. Ať si to spraví a nechte nás hrát dál..."

Nad tímhle by se měl každý zamyslet a vzít si z toho příklad. (A samozřejmě, že také hráli o nemalé peníze...)

Čili: Huang na pravidlech samozřejmě trvat mohl, ale na druhou stranu také mohl být větší gentleman... (Protože když se na to podívate, tak učinila ho ta výhra "větším" hráčem? Ve skutečnosti si myslím (a velká část komunity taky), že právě naopak...)

0 hlasů

přesně tak, takle to podle mě vidí většina profi hráčů a už se z toho myslím stal celkem oblíbený zdroj vtipů

viz třeba LSV na posledním Pro Tour, kdy zahrál Pithing Needle a když se ho lidi z coverage ptali, na co ji zahrál, tak odpověděl Griselbrand Enraged :)

1 hlas

tak ale je to vysoká úroveň turnaje...ano je to minimálně neetické a pod. nicméně neni to proti pravidlům a tak bych uplně přestal někoho stigmatizovat a říkat, že se má zamyslet...byla to jeho volba a oprávněná...
A na byl bych mohlo by...se nehraje..resp. ne na takových turnajích:)

0 hlasů

Já sice nevím, jak se hraje nebo nehraje na "takových" turnajích, ale z toho příkladu s Finkelem je vidět, že i na nich se také dá hrát "slušně".

Čím více takovýchto gentlemanských rozhodnutí, tím lepší (nejenom turnajový) svět...

1 hlas

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter