Novinky

Středeční výhledy 10/2017

Komentáře

Výhledy jsou v pohodě. Vždycky si je rád přečtu. Možná by to chtělo trochu více vlastní tvorby, protože tak, jak jsou koncipovány jde v podstatě jen o shrnutí toho, co si člověk co magicem žije už dávno přečetl jinde a v originále. Ale tak... třeba je to jejich účel :)

Jinak bych se rád pozastavil nad tím celoživotním banem... přijde mi to trochu jako úlet. Očividně se někdo nedokázal povznést nad hádku na twitteru... a doživotní ban mi teda přijde jako dost velká ostuda. Navíc člověku, co k magicu přitáhl určitě dost lidí a pro jeho popularizaci udělal víc než míň.

0 hlasů

Výhledy mají být spíš takové shrnutí, přemýšlela jsem nad tím jak je rozvinout, ale zatím na to nemám čas.
Co se týče toho banu, něco sem si o tom člověku našla (nechtěla sem to ve výhledech moc rozebírat, aby byly objektivní) a rozhodně to není z jeho strany ojedinělá událost nebo jen nějaká "hádka na Twitteru", ten člověk systematicky napadá další členy komunity za účelem vlastního zviditelnění. Přijde mi pochopitelné, že s ním WotC nechtějí mít nic společného, zvlášť když byl na své chování několikrát upozorněn. To jestli pro popularizaci Magicu udělal víc než míň mi přijde dost diskutabilní, není přeci jediný, kdo umí otevřít booster a je spousta lidí, které naopak jeho chování a chování jeho "fanoušků" odrazuje.
Díky, Klára

1 hlas

Pekne vyhledy. *ThumbsUp*

Ad ban:
Klaro, pokud mas pocit, ze jen otevira boostery a sikanuje lidi, tak promin, ale stala jsi se jen dalsi obeti teto medialni manipulace.
Dotycneho sleduji jiz radu let a jeho videa, zejmena na puvodnim kanalu, byla temer vzdy obsahove vyrazne zajimavejsi nez stejna temata zpracovana jinymi youtubery. Jako jeden z mala se nebal tocit videa i na temata, ktera jsou pro WotC VELMI neprijemna(kradeze na turnajich, zneuzivani drog na Pro scene, ...). Take proto mam pocit, ze aktualni kauza byla pro WotC jen vytanou zaminkou pro jeho konecnou suspendaci.
Jeho vyjadrovani je velmi osobite, nekorektni a v poslednim cca roce obcas uz za hranou, to uznavam! Na druhou stranu si myslim, ze cosplayerka, ktera se de facto zivi predvadenim se pred cizimi lidmi, by mela mit dostatecne sebevedomi na to, aby se pres to dokazala prenest!
A vzhledem k tomu, ze cosplay nema nic spolecneho s hrou samotnou, je to imo principielne jako trest pro fotbalistu(hokejsitu,xy-istu), ktery nevhodnou poznamkou rozplace roztleskavacku...

P.S. Zajima me, kdo me vyhatuje jako prvni :D

1 hlas

A zapomnel jsem zminit fakt, ze mu WotC bez nahrady zabavili celou kolekci na MODU vcetne tixu atd, coz mi prijde jako pekna ku*varna!

0 hlasů

Nejedná se o mediální manipulaci, jeho kanál jsem chvíli i odebírala (roky zpátky, když byla videa ještě nevinná), sem tam jsem na něj narazila i poté a nikdy na něm podle mě nic výjimečného nebylo. Tím nechci říct, že by každé video bylo nutně špatné. Zajímavá mi přišla aplikace co jednu dobu vyvíjel, ale pokud vím nic z toho nakonec nebylo. Kdyby jeho kanál existoval v původní podobě, nic proti němu nemám, rozhodně by byl pro Magic spíš plusový, ale moje pointa byla, že v tuhle chvíli ty negativní věci kolem něj převažují těch pár pozitivních. To, že byl před pár lety kanál "celkem dobrý" je v tuhle chvíli irelevantní, protože největší exposure na youtube dostává nový obsah.
Mimochodem, cosplayerka měla oficiální spolupráci s WotC a ten člověk napadal i jiné zaměstnance WotC (např. MaRo, Athena), takže se jich to určitě týkalo. A že by sportovci a nemístné poznámky nedostávali tresty se také říct nedá (viz. Vácha a Koubek, Nick Kyrgios...). Rozdíl je, že tam jim to spíš "ulítne" v návalu emocí, omluví se a nedělají to systematicky.

0 hlasů

Omlouvam se, evidentne jsi informovanejsi, nez bylo znat z tveho prvniho postu:)
"v tuhle chvíli ty negativní věci kolem něj převažují těch pár pozitivních", to mas pravdu, ale proc se mluvi jen o tech negativnich?(ze by medialni manipulace:)
Nestotoznuji se s jeho nazory, ale neprijde mi normalni, ze nejmenovany Pro hrac opakovane pristizeny pri podvadeni stale hraje na top urovni a neni problem, ale clovek vyjadrujici na internetu svuj osobni, byt vcelku zvlastni a pro verejnost mozna nevhodny, nazor dostane lifetime ban
A s temi sportovci nemas tak uplne pravdu, tam slo o konfrontaci s rozhodci, potazmo se souperi, ale mas u me plus, ze o tom vis :)

1 hlas

Co se týče podvádění, s tím souhlasím, že by se mělo trestat tvrději. Ale tímhle způsobem můžeš ospravedlnit téměř cokoliv nejen v Magicu, ale i v reálném životě. To, že někdo jiný "spravedlnosti" uniká pro mě není dostatečný důvod, proč by jí měl uniknout i někdo jiný.
Proč se mluví jen o negativních věcech je snad jasné. Je to aktuálnější a výraznější. Pokud je někdo slušný občan, asi se o tom jen tak v novinách nedočteš. Pokud udělá něco špatného, možná už jo. Určitá úroveň pozitivního vlivu na svět by měla být samozřejmost a ne něco, co je třeba vyzdvihovat :-). Obzvlášť, když tvoření videí pro něj bylo/je zdrojem zisku. Nechápu, proč by se mělo psát, že někdy dělá taky svoji práci dobře, to je snad normální, ne?
S tím sportem máš pravdu, že to není úplně stejné, ale chtěla sem tím poukázat na to, že i sportovci jsou za své výroky zodpovědní. Ono se to srovnává špatně, protože si ani nevybavuji, že by se nějaký sportovec choval tak hrozně. Takže je dost možné, že by se nějakého trestu dočkal také, ale takový člověk má většinou tolik peněz od sponzorů, že se bude kontroverzím obloukem vyhýbat. Youtube je v tomhle jiný - kontroverze láká sledující a od toho se odvíjí odměna. Proto je podle mě důležité, že WotC něco udělali. Doživotní ban se může zdát krutý, ale další otázka je, zda by to vypadalo stejně kdyby se třeba omluvil - čas na to měl.

0 hlasů

Schvalne jsem si dal na cas s odpovedi. Nic ve zlem, ale ve svych nazorech jsi totalne mimo. Zhodnotit cloveka, ktery si kolem svych videi a jineho obsahu vybudoval desetitisicovou komunitu jako cloveka co umi otevrit boostery je padle na hlavu. Ten clovek vytvarel vlastni obsah pro lidi, kteri jej chteli takovy jako byl. A uprimne - presne a trefne ppjmenovaval problemy, ktere hrace magicu stvou, ale bohuzel nejsou v tom pravem mainstreamu. Krom jineho krotizoval nekvalitu produktu. Kritizoval ale hlavne to, ze se wizardi chovaji jako typicka neomarxisticka spolecnost - maji potrebu formovat nazory lidi. Prosazuji typicke novodobe sracky typu gender equality a podobne. Jiste, je to soukroma spolecnost, at si se svymi.proatredky dela.co chce. Ale.proc tyto nazory tlaci i do hry samotne, netusim. A to.je to co ten typek kritizoval a verim ze dal.kritizovat bude.

Co se tyka dalsiho - i ja si myslim ze mark.rosewater je blbec. Vyjadruje se tak, pusobi tak a navic bych rekl ze tak nejak on purpose.

K te cosplayerce - vystavovat se.pred bezbrannymi tlustymi nerdy v sexy obleceni ji nevadi....ale.kdyz ji to nekdo vpali do obliceje (na internetu) tak je to poprask? Najednou si neumi stat za tim co dela a.odradi ji nejaky trapny komentar?

Lidi, probudte se.

0 hlasů

Vzhledem k tomu jaké máš názory ty beru to, že ti ty moje přijdou totálně mimo spíš jako kompliment ;-).

0 hlasů

Tato afera je tedy hodne nestastna (venoval jsem asi hodinu a prosel si jeji historii, takze je dost mozne, ze mi neco uniklo). WoC meli spis sehrat roli mediatora, nez se priklonit na jednu stranu. Nejmenovany youtoober/streamer produkuje obsah urciteho typu a evidentne si nachazi sve priznivce to same plati i o zminene "cosplayerce".
Z meho pohledu je to analogicke, jako by nekdo banoval komiky, co vystupuj v stand up comedy a jsou ponekud ostrejsi. Podobne analogie najdeme i ve virtualnim prostoru. Smutne - a ban jen rozdmycha dalsi flame wars ...

1 hlas

Skoda ze nemas neco k veci

0 hlasů

Jak píše Klára, podle mě ten člověk byl dlouhodobě jen osina v zadnici a spoustě lidí chybět nebude. Já jsem naopak rád, že komunita hry, kterou mám tak rád, nebude s nikým takovým spojována.

1 hlas

toxickej byl, je a bude, o tom zadna, ale lifetime bann imo nic nevyresi - videa bude tocit dal a ukonceni aktivit na socialnich sitich bych tez neocekaval. Jen uz to nebude z pohledu competitive hrace...

0 hlasů

Za sebe se moc těším právě na Vintage drafty a pak na Vintage Cube!!

0 hlasů

za mě velmi dobrá práce, doufám, že v tom budeš pokračovat! uvítal bych více info o proběhlých turnajích jako třeba pptq (počet lidí+kdo vyhrál)-je to dobrý třeba kvůli spolujízdě na rptq atd.
mám raději, když je to čistě informační článek, než když je to formou nějaký polemiky.

2 hlasy

Zajímavá myšlenka. Neznám nikoho, kdo by si o sobě rád nepřečetl :-D

Jen dodám, že ideální by bylo, kdyby se takové info získávalo přímo od organizátorů (jen ti mají totiž právo takové informace zveřejňovat).

0 hlasů

te prvni vete nerozumim...?

0 hlasů

Promiň :-)

Chtěl jsem tím říct, že je dobrý nápad popularizovat i vítěze takovýchto menších turnajů. Přece to zahraje u srdce, když o mě napíšou "v novinách", že jsem něco dokázal.

0 hlasů

tak opravdu jsem to myslel tak, ze by to bylo dobry hlavne kvuli ty spolujizde. v dobe, kdy je vetsina rptq 300 a vic km od phy to ma smysl. kdyz se zverejni i ucasti, tak tam, kde bylo malo lidi, muze priste prijet vic, pac si lidi reknou "v xy je slot zadarmo", z cehoz ve finale bude profitovat organizator i dalsi hraci, ze si zahrajou rozumnej turnaj a ne "3 kola a nazdar".

0 hlasů

Travis Woo neudělal nic špatného zminěna skupina byla pro lidi co mají radi specifický humor a nikdo nikoho nenutil posty v teto skupine číst Travis udělal pro Magic rozhodně víc než většina lidí natož pak nějaká cosplayerka a jeho Ban je ulet navíc by mě zajímalo jestli Wizardi rozdají bany i těm kteří nyní šikanují Jeremyho a Travise jelikož utoky davu na tyto dva lidi mi připadají daleko vice toxické než to že někdo natočí jedno video o "duležitosti" někoho jineho.

0 hlasů

Souhlas s Klárou. Prakticky ve všem.

Já jsem na to chtěl zareagovat už v minulých Výhledech, ale teď už mi to nedá.

O jeho chování (a o celé kauze) jsem se už bavil s mnoha a mnoha lidmi a to nejenom Magicáři. Protože ona ta diskuze z "nějaký týpek se naváží do nějakých holek" přeroste v hodně dlouhou diskuzi o tom, jak by se člověk měl chovat ve společnosti, o tom, jak by se člověk měl chovat na internetu, o tom, co s takovým člověkem dělat, když se chová špatně či vyloženě zle. Je to diskuze o tom, co to je kritika, co to je satira a o tom, co to je bohapusté nadávání a urážení. Je to diskuze o svobobě slova a je to i diskuze o tom, jak udělat internet (a svět obecně) lepším místem pro život. A je v tom i mnoho a mnoho dalších diskuzí.

Můj názor je ten, že opakované hate posty, urážky určitých skupin lidí (nejenom žen/cosplayerů/gayů - prostě si dosaďte, co chcete) a zlý trolling by měl být banován. (A to jsem se ještě nedostal k těm slovům, které padají nejvíc - šikana a sexuální harašení.) Ostatně myslím, že i nějaké zákony na to jsou a mohl by být i zažalován i právní cestou.

Ad ban: Ano, z Magicu bych ho zabanoval. Nicméně asi ne na "doživotí". To si myslím, že Wizardi zase trošku přepálili, ale to je na další diskuzi...

Ad tvorba dalšího "obsahu" (Ano, slovo "obsah" je v uvozovkách záměrně, protože vážně je ten jeho obsah nějak hodnotný? Nebo jde opravdu spíše už jenom o "rádobyobsah", kde hlavní část jeho videí je stejně prostě a jednoduše trolling?): Obsah asi tvořit může, ale pokud by byl stále toxický, tak bych ho banoval i na sociálních sítích a všude možně.

Ad sbírka na MODU: Magic online nehraji, ale i tak jsem někde narazil na základní ustanovení, ve kterých se píše, že "digitální objekty na MODU" nevlastní hráči, ale Wizardi, a ti je hráčům pouze "propůjčují"!!! (Kdyžtak mě opravte.) Takže tady se asi nelze dobrečet ničeho, protože to mají Wizardi dobře vymyšlené. (Slovo "dobře" je částečně ironie, částečně ne.)

Ad Pipi: "Specifický humor" říkáš? A není ten specifický humor jenom prostě a jednoduše něčí zesmešňování? Také velmi silně nesouhlasím s tím, že hlavní šikanátor je teď obětí (jak se snaží argumentovat). Ano, "ta dobrá strana" to také přepískla se zprávami jako "shoř v oleji", ale i tak je snad z časové návaznosti událostí jasné, kdo je viník a kdo je oběť. Takže já bych tomu týpkovi vzkázal asi: "Zasels vítr, sklidíš bouři. Co se divíš?"

Ad "já jsem byl zabanován za tvorbu internetových memů": Tak jsou memy a memy, že jo. Jsou memy chytré a vtipné, pak jsou memy trapné a pak jsou memy vyloženě zesměšňující a urážlivé. Takže opět bych mu vzkázal: "Kdybys tvořil memy z té první kategorie, tak by to bylo asi ok, ale když tvoříš memy z té kategorie třetí, tak ano, za ty zabanován být můžeš."

Nicméně i po tomto všem si říkám: Co já se vlastně divím? Trump byl také hulvát, také se navážel do žen a do rasových menšin... A lidi si ho zvolili za prezidenta... Takže co já se vlastně divím?

Proto si užijte poslední měsíce Magicu. Protože týpek ty Wizardy prostě "vypálí do základů"...

0 hlasů

No specificky humor jsou i rasisticke a podobně nevhodné vtipy a souhlasim nehodí se je řikat všude ale tato skupina se jmenovala Magic for bad a ok souhlasim že se to hodně lidem nelibilo ale Travis tu skupinu jenom založil a jeho hřichem bylo že ji dostatečně nemoderoval takže myslím , že warning by byl dostatečný mimo to Travis dělal skvělé videa o limited a bude mi chybět. Co se týka Jeremyho byl to hulvát a trest si zaslouží ale live ban je trochu moc
BTW: Myslím že dlouhodobě upadající kvalita karet a absence promo karet na FNM společně s obrovským množstvím produktu zabijí Magic mnohem víc než nějaká hádka nerdu v USA

0 hlasů

No specificky humor jsou i rasisticke a podobně nevhodné vtipy a souhlasim nehodí se je řikat všude ale tato skupina se jmenovala Magic for bad a ok souhlasim že se to hodně lidem nelibilo ale Travis tu skupinu jenom založil a jeho hřichem bylo že ji dostatečně nemoderoval takže myslím , že warning by byl dostatečný mimo to Travis dělal skvělé videa o limited a bude mi chybět. Co se týka Jeremyho byl to hulvát a trest si zaslouží ale live ban je trochu moc
BTW: Myslím že dlouhodobě upadající kvalita karet a absence promo karet na FNM společně s obrovským množstvím produktu zabijí Magic mnohem víc než nějaká hádka nerdu v USA

0 hlasů

Ad fertig:
Ad kritika: Kritika je v pořádku, pokud je rozumná a je-li sdělována rozumně. Pokud je sdělována cynicky/trapně/vulgárně, tak to už je o ničem. Tím chci říct: Nejenom na obsahu, ale i na formě sdělení záleží.

Ad MaRo: Tak si asi přečti některé jeho pondělní články o designu Magicu a mnohému se přiučíš. Zjistíš, že se to dotýká spektra dalších věcí (matematiky, designu deskových her, atd.) a tedy zjistíš, že MaRo je bezpochyby inteligentní :-) Že mluví velmi rychle a leckdy možná až přehnaně nadšeně... Tohle mu vážně chceš vyčítat?

Na GPčka chodí bezbranní tlustí nerdi? (Já nevím, já se ptám.)

Ad "odradi ji nejaky trapny komentar": Kdyby byl jen jeden. Ale ono jich bylo stovky, že... Takže já ji vlastně obdivuju. Obdivuju ji za to, že to vydržela až celého půl roku (nebo ještě delší dobu), protože s takovouhle já bych s tím sekl mnohem dřív :-/

Mimochodem je docela zajímavé, že se ten týpek nepouštěl do mužských cosplayerů, že... (Protože ano, i mužští cosplayeři existují.)

Ad Pipi:
Ad Travis Woo: Příliš tu jeho skupinu neznám, ale asi takhle: Když měl tu moc (moderovat) a neudělal to, tak to je chyba a je jakýmsi dílem také vinen. Jestli by byl warning dostatečný... Možná ano, možná ne. Možná mohl dostat ban na 3 měsíce jako ti ostatní. To už je otázka.

Ad "dlouhodobě upadající kvalita karet": Počkat, nebyl náhodou Amonkhet a Hour of Devastation označovaný jako jeden z nejlepších limited formátů v historii? Nejsou Kaladesh a Aether Revolt naopak velmi silné sady na standard (až je to místy poněkud problematické)? Nevyšel snad v Aether Revoltu Fatal Push, který pozměnil snad všechny formáty? Takže promiň, ale já tu "dlouhodobě upadající kvalitu karet" nijak jako nevidím...

Nový update: Poté, co se včera ten týpek navážel i do té sedmileté holčičky (respektive jejího tatínka), tak to už si ten lifetime ban zaslouží. To už zase jako jo...

0 hlasů

Jako upadajici kvalitu karet jsem myslel kvalitu tisku problem s misprinty ohybani karet atp

0 hlasů

Zajímavé. To jsem nepostřehl... Nicméně tvrzení, že Magic skončí kvůli kvalitě tisku a kvalitě papíru... Je takové zvláštní...

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

28.03.2024 18:59 – Chainer

Tak kdo byl o minulém víkendu v Praze, tak ví, jak ten současný Modern vypadá... ;-) Nejsem si jistý, jestli je potřeba pomáhat aggro...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter