Novinky

Středeční výhledy 23/2018

Sledujte hru Pro Tour Guilds of Ravnica: 2018 Pro Tour Hall of Fame od uživatele Magic na adrese www.twitch.tv

Player of the Year playoff

Ještě než začal samotný Pro Tour nás také čekal playoff zápas o prestižní titul Hráče Roku mezi Luisem Salvattem a Sethem Manfieldem. Ten se hrál ve čtvrtek odpoledne (pro nás ve večerních hodinách) ve speciálním formátu. Každý hráč si na turnaj připravil čtyři decky na Standard, balíčky se mohly překrývat maximálně osmi nonland kartami. Hrálo se best-of-seven (tedy na čtyři vítězné) v modifikovaném Standardu:

  • Na začátku každé hry si hráči zvolí, jaký balíček budou hrát.
  • Po výběru decku bude oboum hráčům zpřístupněn soupeřův decklist.
  • Každou hru mají hráči k dispozici jeden "free" mulligan (tedy první mulligan je na sedm karet).
  • Jakmile hráč s nějakým balíčkem vyhraje hru, nemůže jej znovu použít, z čehož plyne, že vítězný hráč musí vyhrát jeden zápas s každým ze svých balíčků.

Jak zápas probíhal si můžete prohlédnout na záznamu:

Vítězem se stal Luis Salvatto, který na konci roku objel opravdu hodně vzdálených Grand Prix a to, že byl jako jihoameričan schopný mít stejně pro pointů jako nejlepší Američan (v USA je mnohem více Grand Prix) rozhodně titulu ještě přidává na významu.

Luis Salvatto

Pro Tour Atlanta

Minulý víkend (9. - 11. listopad 2018) se odehrál poslední letošní Pro Tour a zároveň první nové sezóny. Došlo tak k "vyvrcholení" Standardu, který jsme tentokrát mohli sledovat již na Grand Prix pár týdnů před samotným Pro Tourem.

Na turnaj se samozřejmě kromě nejlepších hráčů ze světa vydali také nejlepší čeští hráči a Ivan Floch jakožto jediný slovenský zástupce. Naši hráči měli sice slibně rozehraný první den, ale druhý den se jim navázat příliš nepodařilo a do peněz se nakonec dostali pouze Lukáš Blohon a Petr Sochůrek na 58. a 59. místě.

Shuhei Nakamura vs. Lukáš Blohon

Top 8 probíhala ve znamení RW Aggra, kterých se v ní ukázalo celkem šest. Doplněna byla jedním Jeskai Controlem a Izzet Drakes. Nejhranějším deckem bylo GB Midrange, které se však do topky vůbec nedostalo, za zmínku však stojí, že v tomhle měli Wizardi trochu "smůlu". RW se totiž mezi decky se skóre 8-2 a lepší objevilo pouze čtyřikrát z celkových 23 balíčků (což je mimochodem stejně, jako GB), jeho piloty tak zřejmě podržel draft.

Andrew Elenbogen

Právě s Boros aggrem celý turnaj vyhrál Andrew Elenbogen, který ve finále porazil samotného Luise Scotta-Vargase, který hrál rovněž Boros. V topce se ukázali například ještě dva bývalí hráči roku Yuuya Watanabe a Jeremy Dezani, kterého v semifinále LSV smáznul pomocí Settle the Wreckage a dobrého hereckého výkonu.

Zajímavostí jsou třeba i výsledky draftů, kde jasně nejúspěšnější guildou (co se počtu 3-0 drafterů týče) byl Boros, následován Dimirem. Ostatní guildy si vedly hůře, nicméně s každá alespoň několik draftů vyhrála.

Na turnaji také začala nová Team Series, která má však letos pět Pro Tourů a průběžné výsledky jsou ještě hodně předběžné a určitě se budou dost měnit. První je zatím tým vítěze tohoto Pro Touru Cardboard Live, u kterého však není jisté, zda budou všichni členové hrát všech pět Pro Tourů. Druhý je Dezaniho Hareruya Sword, který už je výrazně nabitější a plný hráčů, kteří si určitě všechna PT zahrají. Na třetím místě je pak zatím Watanabeho Musashi a nejvýše z týmů s českým členem je tým Martina Jůzy Channel Fireball, za který přinesl nejvíce bodů LSV.

MKM Series Zaragoza 2018

Ve stejný víkend jako Grand Prix Atlanta se odehrál i americký Eternal Weekend. Pro nás mnohem zajímavější byla však poslední letošní zastávka MKM Series v Zaragoze ve stejný víkend jako Pro Tour, kam se vydala početná výprava českých legačkářů. Na nedělním Legacy Main Eventu se do Top 8 dostali hned tři a to sice jako již tradičně Tomáš Már, kterého doplnili Martin Šiling a Ondřej Vodsloň. Další informace o turnaji naleznete na oficiálních stránkách.

Tomáš Már Martin Šiling Ondřej Vodsloň

Čeká nás

Grand Prix Melbourne 2018

Příští víkend (16. - 18. listopad) se odehraje Grand Prix ve formátu Guilds of Ravnica Limited v Austrálii, jako obvykle (pro tuto lokaci) z něj nebude video coverage.

Grand Prix Milwaukee 2018

Stejný víkend se také odehraje GP ve formátu Standard v Americe. Fanoušci dvojky se mohou těšit i na oficiální video coverage.

Grand Prix Varšava 2018

Limited GP se dočká konečně i Evropa, o víkendu 23. - 25. listopadu se totiž jedno odehraje ve Varšavě. Tam očekáváme jako vždy velkou českou účast díky blízkosti a příznivým cenám. Turnaj se bohužel obejde bez video coverage a na dálku si tak moc nezafandíte.

Magic Game Night a Gift Pack

Tento pátek 16. listopadu výjde dvojice nových produktů. Jsou jimi letošní Gift Pack a Magic Game Night, produkt zaměřený na skupinky dvou až pěti začínajících hráčů. Jedná se o dobré vánoční dárky, které můžete předobjednávat na našem partnerském eshopu zde. V Gift packu jsou zajímavé zejména pěkné foilové basic landy.  Magic Game Night by mohli ocenit Vaši známí, kteří o Magicu uvažují, ale doposud se k němu neodhodlali - zkuste je ke hře navnadit tímto dárkem, mohlo by to fungovat :-).

Magic Game Night Gift Pack 2018

 

B&R Announcement

26. listopadu nás čeká další oznámení změn v Banned and Restricted listu. Ten minulý se obešel beze změn a i když se chvíli spekulovalo o přesílenosti Dredge na Modernu (nově s Creeping Chillem), výsledky v Atlantě nic takového nepotvrdili a banu se nejspíš nedočkáme ani tentokrát.

Ultimate Masters

Pravděpodobně jste již zaznamenali, že WotC jako předvánoční překvapení představili následující (a na nějakou dobu poslední) Masters sadu Ultimate Masters. Ta má vyjít 7. prosince 2018 a kromě spousty reprintů bude také každý booster box obsahovat jeden box topper, speciální foilu bez rámečku.

Ultimate Masters Products

Mezi box toppery jsou ty nejzajímavější kousky v sadě včetně všech mythiců. Sada bude jako vždy limitovaná a proto ji doporučujeme předobjednat. Bude se s ní totiž hrát Limited Grand Prix v Praze v lednu a určit se tak hodí si zkusit nějaký ten draft s přáteli.

Liliana of the Veil masterpiece Snapcaster Mage masterpiece

Další blížící se velké turnaje

  • Grand Prix Shizuoka 2018 - 29. listopad - 2. prosinec - Legacy a Standard
  • RPTQ na PT Ravnica Allegiance - 1. - 2. prosinec a 8. - 9. prosinec - Modern
  • Grand Prix Liverpool 2018 - 7. - 9. prosinec - Team Unified Modern
  • Grand Prix Portland 2018- 7. - 9. prosinec - Modern
  • World Magic Cup 2018 - 14. - 16. prosinec - Team Sealed a Team Unified Standard
  • MagicFest Praha 2019 - 11. - 13. ledna 2019 - Ultimate Masters Limited

Dále doporučujeme navštívit alespoň jeden turnaj ze série Hraj a pomáhej, které se konají 2. prosince v Najádě (Legacy) a 15. prosince v Černém Rytíři (Modern).

Hraj a pomáhej

Další zajímavé turnaje, jako jsou česká PPTQ najdete ZDE. Pokud vám v rozpisu turnajů něco chybí, neváhejte se ozvat třeba v komentářích.

Nadcházející produkty

  • Magic Game Night - 16. listopad 2018 - produkt zaměřený na skupinky dvou až pěti nových hráčů - předobjednávka
  • Magic Gift Pack 2018 - 16. listopad 2018 - dárkový set obsahující boostery a promo karty - předobjednávka
  • Ultimate Masters - 7. prosinec 2018 - další Masters edice, ve které najedete spoustu zajímavých reprintů. Vychází právě včas před Vánoci, bude se s ní hrát GP Praha v lednu a můžete ji již předobjednávat na našem partnerském eshopu.
  • Ravnica Allegience - leden 2019 - první sada příštího roku a další velká sada odehrávající se na Ravnice

Střípky

  • Na tomto Pro Touru WotC přestali rozdávat trička poprvé kvalifikovaným a tokeny Platinum pros. Jedná se o další ze série nešťastných rozhodnutí vzhledem k tomu, že množství ušetřených peněz v porovnání s celkovými náklady turnaje musí být minimální. Bude se příště hrát bez stolů?

tweet

  • Další kritika během tohoto Pro Touru mířila na bezpečnostní kontroly, které byly příliš pomalé a nezačínaly s dostatečným předstihem, aby všichni hráči bez problémů stihli svůj turnaj. Organizátoři navíc nabádali hráče, aby přišli co nejdříve, i když sami nebyli schopni s kontrolami začít včas a hráči tak stejně museli čekat.
  • Celkově byly Ultimate Masters zatím spíše terčem kritiky, hlavně kvůli vysoké ceně. Video na toto téma od profesora má již více než čtvrt miliónu zhlédnutí, což je v rámci MtG komunity hodně. Další kritikou bylo, že Box Toppery jsou prohledatelné a nedoporučujeme je tak kupovat samostatně.
  • Nejnovější díly Enter the Battlefield se týkají letošního World Championshipu a finále Team Series.
  • Většina z nás už asi někdy viděla herce Josepha Gordona-Levitta, ale málo kdo asi tušil, že svého času hrával Magicy. Jeho starou sbírku si můžete prohlédnout v tomto videu.
  • Pokud vás zajímají bílí či Boros koně, můžete si přečíst článek od Martina Jůzy, jehož tým Channel Fireball tento deck hrál na Pro Touru a LSV s ním došel až do finále.

To je pro dnešní výhledy vše a těšíme se na vás zase za dva týdny.

Obrázky: Wizards.com, magiccardmarket.eu

Komentáře

Pekne. Este by sa mohlo napisat aspon strucne o zmenach, ktore sa chystaju na MTGO a Arene. Napr. na PT sa bude dat kvalifikovat hranim Pauper na MTGO. (https://magic.wizards.com/en/articles/archive/mag - ic-online/2019-magic-online-championship-2018-11-1 - 2).A na Arenu sa chystaju turnaje so skutocnymi peniazmi.(https://twitter.com/SaffronOlive/status/ - 1062069137743196160)

0 hlasů

Díky za doplnění, dám to do příštích :-)

0 hlasů

Konal se ten Šumperákon?

0 hlasů

Konal, ale nic víc nevím.

0 hlasů

na sobotni double draft bylo 23 hracu, vyhral Lukáš "Krafťák" Kraft a ve finále byl Ondřej "Bad" Baudyš
na nedělní team SD bylo 6 teamů, výsledky nevím

0 hlasů

GP Atlanta vyhrál PEIYUAN ZHENG s Bant Spirits.

0 hlasů

Díky, opraveno.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě