Reporty

Moje první prerelease - Battle for Zendikar

Komentáře

1- palec nahoru za to, že jsi o prvním turnaji vůbec napsal.
2- zásadní chyby ve stavbě- nehraješ Quarantine Field (násobné zabíjení), Snapping Gnarlid (výborný raný drop)
3- pro landfall je než fetchky důležitější hrát 18 zemí (což splňuješ)

0 hlasů

1) :)
2) Quarantine Field mi připadal dost drahý (XXWW), navíc je to dočasný (i když za 4WW to exilne dva permanenty, zatímco Scour from Existence jen jeden za 7 - ale zase je bezbarvý).
To jsem tam nenapsal, protože to nebyly zas tak významné momenty, ale dva soupeři seslali Felidar Cuba, načež jsem pokaždý prohlásil, že tam žádnej enchantment nemám (myslel jsem na bojišti). I když ani 2/2 bytost na okousávání mne nebyla nic příjemnýho.
3) Proč 18 zemí? Mám za to, že na Landfall jsou důležitý věci, který umožní vyložit víc než jednu zemi za kolo. Takže fečky, Evolving Wilds, Blighted Woodland (jak předvedl Vladislav ;A když se odpálí rovnou, tak je to 3x Landfall z jedný karty v jednom kole.) a kouzla dávající na bojiště země/zemi (Swell of Growth, Natural Connection, Nissa´s Renewal ...).

0 hlasů

2) časem se naučíš, že karta, která je hratelná v počáteční fázi (na 4 manách 1 permanent) a s přibývající manou se radikálně zlepšuje, je brutální. P. Cheon na CFB ji hodnotí dokonce jako lepší než Gideon. Cub je samozřejmě odpověď, ale moc dalších v sadě není.

0 hlasů

Ten úvodní balíček jsi nepostavila špatně. Něco ti už napsal leeland, nicméně vůbec nechápu, proč si při Naya přestavbě vyhodila takovou pecku, jako je Woodland Wanderer, která naopak z více barev těží, a i jako 4/4 vigilance, trample je brutální. Jinak cit pro stavbu a hru získáš jenom častějším hraním. Držím palce a přeji hodně štěstí při dalších turnajích.

0 hlasů

Jsem přesvědčen, že ten první balíček byl horší než ten druhý, i výsledky tomu odpovídají - s prvním to byly samé prohry, ten druhý měl vyrovnaný výsledek (remíza, výhra, prohra, to je v průměru i mediánu remíza).
Když by v tý Naye měl být Woodland Wanderera, co z původní sestavy by podle tebe mělo jít ven místo něj?
Souhlasím s tím, že je potřeba získat turnajové expy. Hraní mimo turnaje (přinejmenším to bez budíku, kde je na všechno dost času) nemá takovou váhu, protože "ve stresu" na turnaji srašně snadno blbnu.

0 hlasů

Tak třeba Tajuru Beastmastera. Velmi drahé a ne zas tak potřebné, s ohledem na typ balíku.Také Cliffside Lookout je slabota, výplň. Wanderer je prostě věc, která kříčí "Já jsem bomba." V obou balících jsi měla dokonce potenciál ho hrát jako 6/6 vigilance, trample.

0 hlasů

Lepší výsledky druhého balíčku můžou být dané horšími soupeři. Dlouho jsem teď nehrál, ale co si tak vzpomínám, tak párování soupeřů je podle dosavadních výsledků v turnaji, takže když na začátku prohráváš, tak dostáváš soupeře kteří taky prohrávají. To znamená že po přestavbě balíčku jsi narazil na soupeře se stejnými výsledky, jaké jsi měl ty.

0 hlasů

3- to máš sice pravdu, ale na limited obecně nemáš moc šanci zapnout landfall víckrát než jednou za kolo (to je spíš pro constructed formáty). Jenže právě pravidelný landfall (co kolo) je pro karty typu Snapping Gnarlid klíčový- pak útočí pravidelně jako 3/3 za dvě many, což je takový malý Tarmogoyf (nadsázka, samozřejmě..). Opět se odvolám na Cheona- v prostředí BfZ se bude hrát 19 zemí častěji než 17 (s tím že 18 bude standard). Jak psal Car, nehrát Wanderera v 3barvě je hrubá chyba.

0 hlasů

Nedejboze ted koukam, ze i v te GW dvojbarve mohl byt skrz Savanta a Lifespring Druida klidne 6/6...

0 hlasů

Je obecně lepší mít na Limited větší poměr zemí než na Constructed? Připomněl jsi mi to, když jsi psal o 18ti zemích. Na Constructed (klasickou šedesátku, i Highlander) je "klasika" (takovej ten základ pro začínající a ne moc zkušené) 40% zemí (24 a 40).
V Limited se na 40ti karetní balík bere jako základ 17 zemí, i když 40% je už 16 zemí.
Proč? Souvisí to podobně jako landfall s tím, že na Limited nebývá tolik vyhledávačů na země?

0 hlasů

Měl jsem na mysli, že v constructed decku můžeš hrát třeba dva playsety fetchlandů, který ti zajistí dvojnásobný landfall.
V minulých setech bylo 17 zemí zlatým standardem, 16 zemí bylo vhodných pro hodně rychlé balíky s nízkou křivkou, končící zhruba na 4 manách. Takový balík ale v BfZ bude raritou.

0 hlasů

Tak dva playsety feček jsem si sice nepředstavil (takový balík je pak nehorázně drahý), i když jsem pochopil, že tvrdíš, že v constructed se landfall opakovaně v kole spouští snáze (a dává to i smysl).

Právě to "příspěvkování" o zemích mne vedlo k uvědomění, jakoby v Limited jich bylo doporučováno procentuálně víc. To určitě není náhoda.

Právě, "standard" je 17 ze 40 u limited, zatímco u constructed 24 ze 60 (a stejnýmu poměru by odpovídalo 16 ze 40, takže u limited je ta "zeměnorma" vyšší).

0 hlasů

17/40 se na limited hraje mj. proto, že v zásadě nemůžeš mít tak vyladěný balík jako na constructed - máloco máš ve více kusech, natož v playsetu. Tudíž je potřeba mít jistotu, že dokážeš zahrát to, co máš na ruce. Limited balíčky bývají navíc "vachrlatější" co se týče barevné fixace apod.
18/40 se hraje v landfall balíčcích, jak už tu někdo psal, protože je důležitější stabilně ten landfall vůbec spustit, než mít šanci, že ho spustíš dvakrát za kolo.
Na druhou stranu já hrál na stejném prevku 18 landů (z toho jednu fetchku) a několikrát jsem zkejsnul na čtyřech-pěti landech a víc nic...

0 hlasů

Díky za vysvětlení, to dává smysl (ta vachrlatost limited balíčků).
Tvůj balík byl spíš kontrol? Na aggro by mi 4 nebo 5 zemí na bojišti připadalo docela v pohodě. (Když beru v úvahu, že se říká, že v pozdějších fázích hry je horší si lízat země a důležitější je si líznout kouzla.) Tak mne z toho napadlo, jestli to bylo něco pomalejšího, že ti přicházela na ruku kouzla, na která 4 nebo 5 zemí nestačilo.

0 hlasů

Jo a mimochodem, teď jsem si to znovu přečetl..za to, žes byla jednou ze tří hráčů z unikátním počtem bodů, nemůže bye ;-) Za to jsi dostala tři body jako za výhru. Druhým s unikátním počtem bodů je (překvapivě) hráč, se kterými jsi remizovala, a nebude tak mít body dělitelné třemi, a třetím vítěz, jediný s 6-0.

0 hlasů

Právě že si myslím, že může. Bez toho bye bych v horším případě měl 0 (protože by mne rozjezdili všichni) a byl bych na konci, ten "naivně optimističtější" odhad je, že bych měl prohru místo toho bye, takže pak bych měl 4 a to by taky nebylo unikátní.

Ale dobrá připomínka, ani mi nedošlo, že mít body "nedělitelné 3mi beze zbytku" je taky terno :D.

0 hlasů

Párování podle abecedy je nesmysl.

Každopádně mě to pobavilo :) Na prerelease jedině s nůžkami a tahákem layerů :))

0 hlasů

Nebuď na ni tak zlý :-) Je úplně z toho cítit, co pro ni bylo vydat se hrát mezi neznámé lidi mimo "kitchen table" neformální prostředí...;)

0 hlasů


Tak ten tahák jsem na turnaji nevytahoval. "Naostro" (jako při zkouškách a turnajích) je to spíš takové "sebevědomí do kapsy" :D. Ale už sepisování taháku pomůže vytvořit přehled, proto nám kdysi jeden vyučující dokonce doporučoval si taháky dělat.

To je slušně vyjádřeno "ostatní začátečníci se na svém prvním turnaji nechovají tak trapně a pokud už ano, tak o tom nepíší report"? ;D

0 hlasů

Párování podle abecedy bylo super. I kdyby se používalo jen v nerozhodných případech, kdy jsou alespoň 4 hráči se stejným počtem bodů.

Překvapuje mne, že to pobavilo, byť v části, která rozhodně nebyla jako vtip zamýšlena. Někdy se snažím psát tak vtipně, že z toho vyjde akorát trapná křeč.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

23.04.2024 16:50 – Chainer

Moc ti děkuji za rozbor! Opět mám několik poznámek... Aven Interrupter - "Pričom ak to dobré chápem, tak jeho wording "vypína" i...

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter