Rozhovory

Rozhovor s Jiřím Románkem

Komentáře

Ahoj, super rozhovor, konecne neco zajimaveho. :-)
K tem GURU zemim - bez symbolu je jich vsech pet? Vim pouze o swampu. Videl jsem ho kdysi na ebayi pomerne levne, za 800 kc v prepoctu. Ale zavahal jsem. :-)

1 hlas

Děkuji za komentář, vidíš, a já vím zas jen o Islandu :)

0 hlasů

peknej a zajimavej rozhovor, thumbs up

2 hlasy

Paráda Jirko.
Jinak, je zvláštní, že když já se rozhodl, že rozpustím sbírku kompletních setů, stop čáru jsem udělal také u Urza´s Ságy. Starší edice prostě mají něco do sebe :).
Jsi si opravdu jist, že existují obrácené Arénové země z Ice Age? já se teď nemůžu podívat, ale myslím, že mám takovou zemi z Arény Beta zemí (vyšly jen Forest a Island)
A na závěr bych se ještě chtěl zeptat, jestli se ti podařilo seznat ty foilové Odyssea basic landy s uncommonovým označením. Já se zasekl na dvou a
dál se nemohu pohnout.

2 hlasy

Ahoj Luboši,
díky za komentář a obrácené určitě existují, mám takovou Pláň a prý jsou podle očitých svědků i ty ostatní :) Ty foil Odyssey se nepodařilo a se dvěma jsi na tom líp než já.

0 hlasů

Parádní rozhovor! To ani nevím, Jirko, žes pomáhal v knihkupectví (hádám v té malé budce u parkovíště proti radnici v Krásně u pana ?Nováka?). Kroužek pod tvým vedením už jsem ale asi před odchodem na vysokou nestihl....anyway, ValMez rules :-)

1 hlas

Děkuji, Honzo, jo, bylo to u pana Nováka a kroužek jsem nevedl, snad jsem to tam špatně nenapsal, jen jsem tam občas zavítal :) Měj se!

0 hlasů

Zajimave, stezovat si, ze cesi nekupujou z duvodu, ze jsou cesi.... Nekoho by treba napadlo, ze duvod by mohl byt ze nakoupit karty z USA a pridat k nim odhadem 50% a prodavat je draz nez retail rytire nemusi vzdycky fungovat, ale ne. Bude to tim ze to jsou cesi.

Jinak rozhovor ucite pekne vedenej a rekl bych na CMUSU unikatni, takze palec nahoru.

2 hlasy

Ahoj,

nestěžuji si na to, spíše to je konstatování a taková zvláštnost, za ty roky jsem na to zvyklý. Český člověk neocení příliš kvalitu ani vzácnost karty, těžko říct, čím to je. Samozřejmě si k těm kartám něco přidám, jinak by to nemělo smysl a k rytíři něco na vysvětlenou.

Z rytíře sám občas něco koupím a beru je jako fér a dobrý obchod a doporučuji všem, mají profesionální přístup a poslední dobou i vysokou kvalitu karet.

Jestliže mám ceny vyšší než oni, tak je to

a) proto, že oni ty karty nemají, schválně se podívej, kolik toho reálně mají na skladě z ABU, AN a Legends, což jsou edice, na které se zaměřuji a za

b) proto, že mívám karty v tak nádherném stavu, že se dnes takto nevidí a sběratelé za kvalitu zaplatí rádi, sám jsem sběratel :). No a za

c) rytíř tyhle staré edice příliš pružně neaktualizuje, takže jsem dávno přestal rytíře sledovat, co se týká cen a určuji si vlastní na základě nabídky a poptávky a cen na magiccardmarketu.

Viz třeba City of Brass AN, které mají o 1000 levnější než by mělo být, to jsem se namátkou podíval, protože mám jedno na cestě a pak bude za nákupku plus 50% jak říkáš, můžu nabídnout :) Nerad bych, aby to vyznělo nějak namyšleně, ale dnes mám takové jméno (které nebylo jednoduché získat a jsou to roky poctivé práce), že si ceny ABU můžu klidně určovat sám, protože je v obchodech jednoduše nemají. Kdo si koupí tak krásnou kartu, kterou mu nabídnu já, levněji jinde, nechť si ji koupí. Určitě to jde. Ale musí počítat se spoustou potenciálních problémů, které tuto transakci budou provázet a které u mě nemá. A v prvé řadě musí tu kartu někde najít, což je oříšek největší.

To, že to jsou opravdu hlavně Češi, to mám vypozorováno za ta léta, co se v magicu pohybuji, protože když vezmu v úvahu, kolik toho prodám do Španělska, Itálie, Německa, Holandska, Belgie a dalších zemí, tak ČR je zcela zanedbatelné.

U nás dle mého stále funguje pro spoustu hráčů Černý Rytíř jako taková modla a bůh, který určuje ceny nebo nastavuje měřítko pro ceny. Věř mi, že kdybych ty karty neprodával, tak bych je zlevnil, byl bych k tomu ostatně donucen. Ale ony se takto v Evropě prodávají a nemám k tomu důvod. Mám krásné UNL Badlands prodat za 2300 nebo ještě lépe za 85% rytíře, jak je tady zvykem u duálů, nebo se podívat na dostupnost a ceny tam, kde ty karty jsou a chtít za ně 4300, protože v takovém stavu jednoduše nejsou? Ono to všechno není jenom o penězích a nebo o tom, jestli si dám rabat 10 nebo 50 nebo 200%, hlavně se snažím nabídnout něco, co jen tak někde člověk nenajde a na základě toho určovat cenu.

A když dám další řečnickou otázku a příklad, tak jestliže mám na MKM nejdražší UNL Howling Mine za 45 € a v USA jsou kolem $20, ta karta je MINT a nelze ji koupit jinde v takovém stavu a nelze ji kromě zmíněného MKM koupit vůbec nikde, je 45 € moc, když je jediná? Takových karet mám spousty. Jediných a ojedinělých. Já tu svoji prodám řekněme za 35 €, což je cena obvyklá, ale tím pádem z trhu zmizí jediná taková karta a další není a dlouhodobě třeba nebude. Kdybych za ni chtěl 60 €, tak velmi pravděpodobně po nějaké době prodám i za tuto cenu, protože jednoduše sběratel tolik dá za booster fresh kartu do sbírky, která je navíc zcela nedostupná i v horších stavech (nebereme-li v úvahu MKM, což je jediné místo, kde se to dnes dá reálně koupit). Jestli je to moc, jsem vydřiduch a zloděj, to nechám na zvážení. Dle mého názoru, jestliže vlastním kartu, kterých je na světě v obchodech třeba 5 nebo 10 nebo je třeba i jediná, neměl bych za ni chtít odpovídající částku?

No kurňa, to jsem se zase rozepsal. A to si neber osobně, to je jen taková úvaha, setkávám se s podobným názorem často. Neber to jako kritiku, jen jako reakci, vážím si toho, žes napsal svůj názor.

A pro všechny na závěrt, mám ke zmíněnému i dobrou radu, dělejte to jako já, kupujte vzácné a nedostupné a mimořádně kvalitní karty a dávejte taky 50% rabaty :)

Pozn. Těch 50% používám jako příklad, když jsi ho použil ty, liší se to velmi v závislosti na konkrétní kartě a jejím stavu.

Měj se a díky za reakci a pochvalu rozhovoru!

Jirka

0 hlasů

Tady musím oponovat, že ČR šel s kvalitou karet, zejména těch starých, poměrně dolů. Bohužel. :-(

Jinak ad Česko a trh zejména se staršími kartami - jako největší problém vnímám kondici karty, kdy near-mint je pojem zahrnující často vše od good+ až po MINT. :-)

1 hlas

Je to možné, pravda je, že jsem kupoval spíš novější karty, tak jsem se mohl nechat zmást :) A s tím hodnocením máš taky pravdu, mám dobré zkušenosti s tím kartu lehce podhodnotit nebo vůbec přísně hodnotit, nevěřil bys, kolik lidí je potom šťastných, když jim přijde krásná karta :)

0 hlasů

Jen pro informaci. Starsi karty (ABU az Fallen) jsou ve velice dobrem stavu obvykle a celkem priste gradovane protoze predpokladame, ze si je lide kupuji hlavne do sbirky. Karty od zendikar novejsi jsou take v dobre stavu (protoze jsou nove). Ostatni edice jsou pak v ruznem stavu podle toho jak byly skladovane. Nedavno jsme menili zpusob skladovani (kdo byl v Praze v rytiri tak si mohl vsimnout, ze se tam objevila nova zed), soucasti tohe je probihajici proces hodnoceni stavu karet a vyhozovani tech horsich a obalovani zbytku, takze stav karet by se mohl lehce zlepsit. Ovsem samozrejme nikde nebudeme schopni konkurovat individualni prodejcum s malym cardpoolem.

0 hlasů

Tak to jsou v Praze asi dva Rytíři. :-)
Samozřejmě řada karet je super, ale například Shatterstorm, co jsem si minulý týden dokoupil, tak určitě NM není. Stejně tak LP Triskelion, u kterého pro změnu nebylo uvedeno, že je signed. Asi před dvěma měsíci jsem si objednal dvěě Argothian Pixies do playsetu a také to byly EXC karty.

0 hlasů

Take samozrejme nechci urazit. Kazdy ma vlastni business model a samozrejme nabizet skvelou kvalitu za vyssi ceny je jeden z modelu co funguje. Pokud clovek naskenuje kazdou kartu, garantuje kvalitu a vybuduje si jmeno, tak je to super. ABU ma take u kazde karty fotku a plati za jedny z expertu v oboru. Rytir aktualizuje ceny starych edic opravdu pomalu. Respektive ono nebylo treba je aktualizovat zase tak casto, nebyt posledni mody Oldschoolu, tak vetsina cen byla v norme (UNL nemame vicemene nacene vubec). Osobne se mi oldschool extreme prici a neverim, ze karty jako King Suleiman, ktere stali 6 usd by najednou meli stat 60 a jsem presne ten typ, co kartu co vyskocila na 45 rad proda za 35, protoze to by porad byl nejvyssi dosazeny prodej na MCM ever (36) a s tim se celkem spokojim.

Cena City of Brass by me opravdu zajimala. Aktualne (urcite jsem ji nemenil) je 3250 (120€) coz opet dosahuje maximalniho prodeje na MCM v historii a za stejnou cenu si tam lze koupit gradovane. Takze si dovolim tvrdit, ze rozhodne neni o 1000 levnejsi nez by melo byt. Nerikam, ze by se nedalo prodat o 1000 vic, ale rytir nefunguje na bazi kolik si za to jeste muzu rict, ale na bazi za kolik mi to nebude smrdet na skladu do dalsich vanoc. Jinak nedavno jsem naskladnili temer komplet noci, legendy a antiq a po kartach se v cechach celkem zaprasilo (to stejne platilo i o bete), takze cesi urcite maji radi pekne karticky.

jinak marzi 50% jsem take jen placnul, nevim samozrejme za kolik karty nakupujete + shiping a clo a tak.

1 hlas

No já vůbec nevěděl, že se bavím s někým z rytíře :) To bych odpověď napsal jinak, i když se stejným obsahem. City jsem trochu přehnal, uznávám, dá se na MKM koupit kolem 3800-3900 i s poštovným, přesto máte cenu myslím podhodnocenou a 3250 je dost málo, alespoň mně by to za takovou kartu nestačilo :). Ony samozřejmě jsou za mořem kolem 2500 v přepočtu, ale je dost těžké nějakou krásnou sehnat, povedlo se mi to teď po několika měsících, kdy jsem se po nich díval. Je jasné, že budeme mít úplně rozdílné strategie, já se svými pár kousky a vy s desetitisíci karet. Také proto se zaměřuji na ty, které se hůře shánějí a které nemáte na skladě a samozřejmě je jasné, že vy karty točíte, mně zas tak nevadí, že mi bude doma rok ležet, protože za ten rok získá na ceně tolik, že se prodá tak jako tak. Takže určitě díky za komentář, ty sbírky, co jste teď nakoupili a zčásti už prodali, jsem viděl na FB a tedy to mě přepadla slepá závist, gratuluji :) A hodně štěstí v obchodování přeji!

0 hlasů

V clanku neni uvedeny /nebo jsem si toho proste nevsiml/ autor. Kdo rozhovor vedl?

0 hlasů

Řekl bych, že všechny rozhovory mají stejného autora (tazatele) a tím je Zdeněk Chlupáč.

0 hlasů

Děkuji všem, i příštím komentátorům, za projevené sympatie, rád budu dál reagovat na vaše dotazy, náměty a připomínky :)

0 hlasů

Ano, je to tak. Pokud neni uvedeno jinak, je autorem rozhovoru Zdenek Chlupac.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter