Články

Středeční výhledy 22/2020

Komentáře

Problém je v té samotné „dohodě“. Oliver odpustil Michaelovi dlouhé minuty klikání a pak… Sám díky tomu (/kvůli tomu) měl prohrát na čas? (Neobhajuji, jenom se ptám.)

Pokud matematika karet umožňuje nekonečná komba a nekonečné hodnoty, mělo by to umožnit i herní rozhraní ne?

1 hlas

Presne tak, toto ide na Wizardov, stačí tam len naprogramovať nejakú akciu, ktorá umožní rýchlu dohodu medzi hráčmi, kde si potom len nahodia konečný výsledok komba a pokračujú.

0 hlasů

V první řadě bych poznamenal, že nekonečné hodnoty povolené nejsou. I v "papírovém" Magicu je nutné "nastavit věci" na konečná čísla. Můžeme se ale bavit o tom, jestli by Magic Online (a Magic Aréna) nemohly být vylepšeny.

Osobně vlastně moc nevím. Předpokládám, že je to všechno naprogramováno v algoritmech, které jedou "sekvenčně" (tj. s výjimkou "continuous effectů" se vše odehrává jako "akce po akci") a udělat v tom jakékoli "zkratky" by byl asi docela programátorský oříšek. Navíc je nutné si uvědomit, že do toho "I would like to demonstrate a loop" může spadnout všechno možné. A to i třeba komba jako "Academy Ruins + Mindslaver + 12 další zemí" nebo vlastně i to Oliverovo "Cryptic Command + Mystic Sanctuary". (To jsou totiž z širšího úhlu pohledu také "smyčky".)

Jako ano. Pokud jde o životy, tak udělat rozhraní, kde si hráči zadají počet svých životů (s tím, že ten druhý to "odsouhlasí"), asi není těžké, ale obecně to těžké je. Koneckonců některé "smyčky" je těžké vysvětlit i protihráči, natožpak "stroji"...

0 hlasů

kvíz:
1. súper obetuje token a potiahne kartu.
2. na konkrétnu manu sa viaže aj abilita s ňou spojená, takže po jej premene na colorless je dobré si to zaznačiť, pretože v tomto prípade je možné ju použiť len na castenie neskantrovatelného humana.
3. na začiatku postcombat fázy si hráč odtapne permanenty, potom upkeep , draw a pokračuje v postcombat fáze.
4. keďže sa spustia dva triggre, tak počítam, že postup popísaný vyššie sa zopakuje po draw stepe.
5. Miesto súpera hľadám v jeho knižnici ja, nájdem príslušnú landu a dám ju do exilu (alebo nenájdem nič) Okrem toho možem robiť počas searchu všetko, čo by mohol aj on. Čiže vidieť karty na ruke, alebo pozrieť si face down karty. Akurát do sideboardu nemožem pozerať.
6. ak je agentova prvá abilita replacement effect, tak sa "spustia" naraz dva. Zasiahnutý hráč (ten, čo chce použiť search) si v tom prípade vyberá postupnosť ich uplatnenia. Prvý hráč, ktorého si vyberie, hľadá kartu, druhý sa už k slovu nedostane.

0 hlasů

k bodu jedna bych jen připomněl, že ten delayed trigger není součástí toho tokena, takže soupeř o něm defakto neví a tak token přežije...můj názor

0 hlasů

máš pravdu. Akurát to nie je o tom, že by o ňom súper nevedel, ale že kontroler triggeru nemôže obetovať príšeru, ktorú nemá pod svojou kontrolou.

0 hlasů

No mysleno tak, ze kdyby to bylo soucastoi tokena jako spark elemental, tak by to slo...

0 hlasů

Viewers Guide pro Magic Online Championship Showcase je tady!

https://magic.gg/news/2020-magic-online-champions- - showcase-season-1-viewers-guide

Hrát bude znovu Christoffer Larsen, začne se draftem, po něm bude následovat Modern.

Kvíz ještě nechám otevřený.

Přeji všem pěkný víkend!

0 hlasů

ŘEŠENÍ KVÍZU: Grahf odpověděl velice rychle, ale jsou místa, se kterými bych tentokrát nesouhlasil...

1) Protože na konci kola nemůžete obětovat token, který nekontrolujete, zůstane takový token ve hře již navždy.

2) I když se mana z Cavern of Souls stane bezbarvou, stále se na ni budou vázat příslušné restrikce a také "featury". Tuto manu tedy bude možné použít pouze na seslání bytosti s creature typem Human a ten bude "nezkántrovatelný".

3) V první řadě je nutné si uvědomit, že na začátku "postcombat main phase" proběhne pouze trigger (!) a ten (pokud se úspěšně vyhodnotí) zařadí tu dodatečnou "beginning phase" až za druhou hlavní fázi. Proto je celá struktura kola taková: Beginning phase (tj. untap, upkeep, draw), Precombat main phase, Combat phase, Postcombat phase, Beginning phase (tj. untap, upkeep, draw), Ending phase.

4) Pokud máte ve hře dvě Sphinx of Second Sun, tak se jejich triggery vyhodnotí v (prakticky asi) libovolném pořadí a po "postcombat main phase" dostanete dodatečné "beginning phase" dvě. Struktura kola bude tedy takováto: Beginning phase (tj. untap, upkeep, draw), Precombat main phase, Combat phase, Postcombat phase, Beginning phase (tj. untap, upkeep, draw), Beginning phase (tj. untap, upkeep, draw), Ending phase.

5) Podobně jako například u Mindslaveru, při "kontrolování soupeře" se můžete podívat na jeho ruku, knihovnu (protože v té nejspíš právě hledáte) a face-down permanenty. Nemůžete se podívat do jeho sideboardu. Můžete dělat všechna jeho herní rozhodnutí (jenomže těch asi nebude příliš, protože jste právě "v průběhu hledání" - nicméně znáte třeba Panglacial Wurma? ;-)). Nemůžete dělat žádná jeho "metaherní" rozhodnutí (jakože soupeř právě teď hru vzdá).

Reálná aplikace při obětování Flooded Strand tedy spočívá v tom, že buďto se rozhodnete nenajít nic, nebo naleznete Plains či Island, umístíte jej do soupeřovy exile zóny s tím, že do konce hry jej vy můžete zahrát.

6) Dejme tomu že hráči A a B kontrolují Opposition Agenta, hráč C obětuje Flooded Strand. Záludnost otázky spočívá v tzv. "timestampech" (neboli čí Agent je "čerstvější") a také v tom, že argument "vlastník karty rozhodne" naráží na to, že toho vlastníka právě teď kontroluje někdo jiný, takže za něj vlastně rozhoduje někdo jiný...

"If more than one player controls an Opposition Agent, and another player searches their library, the controller of the Opposition Agent that most recently entered the battlefield controls that player during the search. Because the last ability of each Opposition Agent is trying to exile the card and give permission to play it, the owner of the exiled card chooses which effect wins. However, that owner will be under another player's control, so that player controlling that owner actually makes the decision. In other words, the player who controls the Opposition Agent whose effect applies (and thus controls the opponent) can choose to give themselves all the play permissions unless they're feeling very generous."

Závěr je tedy takový, že hráč s "čerstvějším" Agentem získá to právo hledat i to právo ty karty hrát.

Ale teď... Pojďme držet palce Tomáši Pokornému v Top 8!!! Už teď to je velký úspěch, ale celkové vítězství by bylo prostě báječné... :-)

0 hlasů

Pár detailov, ktoré by som potreboval osvetliť:
3 a 4 - Existuje nejaké konkrétne pravidlo, ktoré hovorí, že po resolve trigeru sfingy sa beginning fáza presunie až za postcombat fázu? Pretože samotný text karty nič také nehovorí.
6 - neplatí všeobecne, že ak sa majú naraz aplikovať dva replacement efekty a ovplyvnený je rovnaký hráč/permanent, tak si jeho kontroler vyberá postupnosť? Čiže robí to ešte predtým, ako samotné efekty prebehnú, v tomto prípade skôr ako kontrolu preberie iný hráč? A ako by to prebehlo, keby agenti prišli na battlefield naraz?

0 hlasů

3) - 4) Text sfingy říká: "At the beginning of your postcombat main phase, you get an additional beginning phase AFTER THIS PHASE.". Takže tím PO TÉTO FÁZI je myšleno "po této postcombat hlavní fázi".

6) Jako takhle: Věta "Kontroluješ svého protihráče" (nebo "Kontroluješ svého protihráče zatímco on hledá") není replacement efekt. Věta "Vyhledaná karta se exilne" už nejspíš replacement efekt je, ale v tu chvíli už je ten zasažený hráč pod kontrolou někoho jiného (pomocí té první věty), takže pak se ten hráč zeptá sám sebe: "Chci použít replacement efekt svého Agenta, nebo replacement efekt Agenta toho dalšího hráče?" A... Ano, může být "štědrý". Takže podle mě to je přesně tak, jak se píše...

Kdyby Agenti přišli na battlefield naráz: Timestamp se u "současných" věcí posuzuje v pořadí Active Player - Nonactive Player. Viz pravidlo 613.7k.

0 hlasů

3 a 4) wow, prisahal by som, že ten koniec na karte nebol, keď som to čítal naposledy!! :)
No nic, som slepý jak patrona.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter