Pravidla

Pravidlové okénko - Guilds of Ravnica

Komentáře

Skvělý článek, ale s dovolením bych přidal pár dotatků:

Surveil - Schopnosti, které triggerují "whenever you surveil", triggerují poté, co hráč dokončil surveilování. A triggerují i když hráč surveiloval z prázdné knihovny ;-)

Convoke - Zmínil bych toho Venerated Loxodona, protože to "convoked that spell" je tady nové.

Teferi - Osobně nevím, proč nebyl erratován na: "At the beginning of the next end step, untap two lands you control." S tím by totiž hráč odtapovat soupeřovy země nemusel a nemusel se tak třeba "naprázdno" zatapovávat sám. Protože (ruku na srdce), kolikrát budete hrát Teferiho v multiplayeru s tím, že budete odtapovávat země spoluhráči...

Invert - My Magicoví hráči to slovo "switch" chápeme správně, ale poznamenal bych, že pro začátečníky to je dost matoucí, že mezi dvěma bytostmi se ten "switch" neděje "napříč". Tj. mám-li bílou 1/3 a soupeř má zelenou 4/5, tak to neskončí tak, že já budu mít bílou 4/5 a soupeř zelenou 1/3. Tahle karta je templatovaná opravdu velmi špatně... :(

Hypothesizzle - Tohle jsi vzal velmi zkrátka. Zkus to rozepsat ještě jednou s tím, že tomu hráči se "zajímavou" bytostí a Giant Growthem na ruce poradíš, kdy přesně ten Giant Growth má zahrát. (Anebo třeba Stifle. Protože ono tohle jde i vystiflovat.)

Devious Cover-Up - Poznamenal bych, že je tahle karta templatovaná podobně, ale reflexivní trigger nemá. ("If you do..." je totiž něco jiného než "When you do..."). Proto tam ty cíle na karty v hrobě musí být oznámeny hned (tj. i s tím cílem kouzla na stacku.)

Zakončil bych veselou "kvízovou" otázkou: Pomocí Thief of Sanity exilnete soupeři kartu lícem dolů. Je to instant. Bude se započítávat do síly jeho Crackling Drakea? ;-)

0 hlasů

crackling drake funguje len na spelly, ktoré vlastním a vlastník sa nikdy zmeniť nemôže.

0 hlasů

Asi jsem to nenapsal úplně jasně. To "jeho" znamenalo toho hráče, kterému ukradena karta. Tj. ten "okradený hráč" kontroluje Cracling Drakea... ;-)

0 hlasů

záludná otázka :) Keďže face down exilnuté karty nemajú žiadne charakteristiky, tak sa to nezapočíta.

0 hlasů

Teferi podľa mňa kľudne mohol ostať tak ako je. Však aká je šanca, že nastane situácia, keď máte na stole Teferiho a máte menej než dva landy?

0 hlasů

Problém je, že pokud máte landy odtaplé, musíte je před tím tapnout, abyste nemusel odtapávat soupeřovi. To je v papírovém MtG celkem jedno (bere se to jako zkratka), ale když si prokliknete fázi na MTGO tak to může potrestat.

0 hlasů

Ako sa to dá prekliknuť, keď je trigger na stacku a hráč musí zadať konkrétne dva landy? Okrem toho, zeme predsa nemusia byť taplé, aby mohli byť odtapnuté. (abilita by v itom prípade bola písaná "untap two tapped lands)

0 hlasů

1) Jelikož landy se necílují, tak se vybírají až v rámci resolve a to už není možné je dodatečně tapnout.
2) 701.20b To untap a permanent, rotate it back to the upright position from a sideways position. Only
tapped permanents can be untapped.

0 hlasů

Já si nejsem jistý, zda jsem tu diskusi pochopil úplně dobře, ale Teferi hraju na Aréně a nevybavuji si, že bych někdy musel odtapávat soupeřovy země. Prostě vždy odkliknu Submit "naprázdno" (tzn. nic necíluji) a předá se kolo.

Kdyby to snad nebylo jasné, tak samozřejmě píšu o situaci, kdy já nemám na konci kola taplé žádné země a soupeř ano. :)

0 hlasů

A o jakém časovém období mluvíš? Pokud vím, celou dobu co je Arena v Open Betě už je to "spravené", ale dřív na tenhle problém právě docházelo.

0 hlasů

O aktuálním.

0 hlasů

k Surveilu bych dodal, jak už naznačil Pepa, že třeba můžete do Notion Rainu zahodit Blood Operative z vršku knihovny a hned ho za tři živáky vylovit na ruku :-)

0 hlasů

Mně teda přijde dost "matoucí"(respektive zavádějící výrazy na kartách) popsaný rozdíl mezi
“You may cast that card this turn”, a
“You may cast that card” - protože osobně bych očekával jako omezující to první, s tím, že hráč to smí použít pouze v tomto kole.
Od toho druhého bych naopak očekával, že hráč to může seslat kdykoli (a nikoli pouze ihned).

Platí tahle divná věc takto obecně? Anebo jsou na to ještě nějaké zvláštní případy (karty či situace), kdy výraz s "this turn" omezuje pouze na to jedno kolo, ale bez něj by šlo efekt použít kdykoli, tedy i v některém z pozdějších kol?

0 hlasů

Nevím úplně přesně, na co se ptáš. Podívej se na karty Thief of Sanity a Gonti, Lord of Luxury a reformuluj svoji otázku lépe ;-)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 1. část

13.02.2024 16:20 – Chainer

Ahoj! Jako dobře. Přesvědčil jsi mě, že nějaký ten "grave hate" na Standardu je... :-) Cryptic Coat - Tak jistěže to je průtokový...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter