Pravidla

Pravidlové okénko – Ixalan

Komentáře

Treasure+ Plunder- nelze obětovat jeden artefakt pro zaplacení dvou různých částí ceny za kouzlo- buď ho obětujeme pro získání many (tj. aktivujeme jeho mana ability a vzniklou manou zaplatíme část casting costu Plunderu), nebo ho obětujeme pro zaplacení additional costu, kterým je "obětuj artefakt nebo bytost".

1 hlas

Jurassic Park: seslaná Rile triggeruje Huntera, výsledkem této interakce je pecka za tři do soupeře, 5/4 trample Hunter s jedním zraněním a karta v ruce.
Mlha seslaná v reakci na Pounce znemožní fight (token dostane hexproof), nicméně zbytek mlhy se vyhodnotí a vznikne replacement efekt. V combat damage stepu dojde k damage assignment, který ale nebere v potaz existující efekt mlhy- tudíž Hunter musí dát tokenovi nejméně 3 (což je lethal damage) a nejvíce 5 zranění a zbytek (2 až 0) může díky tramplu projít do soupeře. Token přiřadí 3 do Huntera. Při vyhodnocení damage se všechna damage bytostem preventuje (není udělená), tudíž žádná bytost nezemře, Hunter netriggeruje a protivník je chudší o další maximálně 2 životy.

1 hlas

výbornej článek, skvěle, Milane!

0 hlasů

Díky za shrnutí pravidel. To tapování bytostí do Crew i oživeného vozidla sama do sebe je hodně zajímavé. (Že jde oživit vozidlo do obrany mne napadlo včera, v situaci, kdy to vypadalo, že by to soupeř mohl udělat a na vozidle nebylo napsáno, že to udělat nesmí (: .)

Moje odpovědi ke kvízu:

1) Ne.Cena se před placením sce fixuje, ale když Treasure tapnu pro manu, tak ho už musím obětovat a nemůžu ho potom obětovat znovu.
2)
-Boj proběhne tak, že se neudělí žádné bojové zranění (kvůli Blinding Fogu). Pounce vyfízluje, protože kvůli hexproofu, který Dinosaur dostane se cíl Pouncu stane nelegálním. Zranění do bytostí (z kombatu) jsou vypreventována a útočník nemá trample aby mohl nějaké zranění propálit do hráče.
-Na bojišti zůstanou obě bytosti (Sun-Crowned Hunters i Dinosaur).
-Soupeř přijde o 3 životy za trigger Sun-Crowned Hunters přes Rile v precombat mainu (vyhodnotí se před combatem).

Akorát mi seslání Pounce na straně útočníka přijde v dané situaci jako vyplýtvání many a vyhozená karta. Sun-Crowned Hunters jsou 5/4 a z Rilu už mají jedno zranění. Obránce je 3/3 (trample mu je v obraně na nic). Kdyby došlo ke kombat damage, tak se obě bytosti pozabíjí. Kdyby spolu o chvíli dřív bojovaly (fight), tak (pokud by oponent nepreventoval damage) Sun-Crowned Hunters by stejně dostaly 3 damage od Dinosaura a Dinosaur 5 damage od nich (a obě by stejně umřely).
Dávalo by mi to smysl až ve chvíli, kdyby tam byl na straně bránicího hráče ještě nějaký menší dinosaur a bojovalo by se s ním.

Nebo co mi uniká, že to zahrání Pouncu dává smysl i tak?

0 hlasů

Zmysel by to dávalo trebars, keby útočník mal už len 3 životy a súper si takto zachránil token, s ktorým by ho mohol zabiť v dalšom kole.
Inak ti ušlo, že sun-crowned hunters trample má, od rile.

0 hlasů

Nekra- útočník má trample z Rilu...

0 hlasů

Jo, tak to jsem přehlínul. V tom případě to smysl dává :).

0 hlasů

Ahoj,

jen pro úplnost sem napíšu, že jste všichni šikovní a máte správné řešení :-)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Card of the Day: Stoneforge Mystic

09.09.2019 14:35 – Chainer

Já popravdě moc nechápu, jak jsi pochopil můj komentář. Prostě se zabanováním Lightning Boltu by se vytvořila jakási diverzita a tu...

všechny komentáře

Magic Commander 2019 - informace o produktu

06.09.2019 05:54 – Attanono

C2019 mě hodně zaujal. Dokonce tolik, že kvůli absenci jakékoliv události v brněnských hernách na "počest" tomuto produktu jsem byl nucen...

všechny komentáře

Budoucnost turnajového hraní

02.09.2019 19:58 – George

On je háček v tom, že dostat se do Top 1200 v Mythic Ranku není nijak velký problém, ale problém je se tam udržet, protože ten stávající...

všechny komentáře

TOP10 karet, které nám (ne)budou chybět po rotaci 2019

02.09.2019 13:52 – Attanono

To dorlas: S tím Ixalanem souhlasím, když se na něj zpětně podívám za to období, co uplynulo mezi mým článkem a tím, který právě píši....

všechny komentáře

Středeční výhledy 13/2019

31.08.2019 22:51 – Chainer

Děkuji vám všem za kladné ohlasy. Moc si toho vážím. Nejlepší a nejúplnější odpověď na kvíz podal Flamberg. (Rozhodčím jsem nezakázal se...

všechny komentáře

Středeční výhledy 12/2019

31.08.2019 22:36 – Chainer

Ano, přesně tak. 1) Griffin flying má, poté jej ztratí, a poté jej opět získá. (Kladivo neříká totiž nic jako, že "flying již získat...

všechny komentáře
První předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 81 další Poslední

PARTNEŘI CMUS.CZ

Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker
Vesely-drak.cz - Magic: the Gathering, Pokémon, Poker, deskové a karetní hry Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon