Limited

Shadows over Innistrad na Limited - červená

Komentáře

Fiery Temper "Blesk za tři s madnessem je samozřejmě úplně skvělý" hodnocení 3+ = perfect score 5/7 :D :D

0 hlasů

Nemyslím si, že nějaký řekněme R/U balík plný instantů/sorcery by mohl vyhrát draft, a proto takovou možnost ani nebudu uvažovat.

- Tohle je dobrej, ale fakt dobrej vtípeček. Jestli jsi ještě nehrál proti UR Hount-Zombíkům (5U) na draftu, tak se těšim, až tě to potká a pak tohle přepíšeš.

0 hlasů

docetl jsem to az k Dual Shotu..tohle se fakt neda, to musi bejt nejaka Aprilova serie clanku jinak fakt nevim...???!!!
muzu se autora zeptat, co rozumi slovem "creep"? z kontextu to vyzniva jako synonymum slova "vanilla", ale nejsem si jisty..

0 hlasů

Mám pocit, že tím má namysli "Creature", ale taky jsem se s tím pojmenováním ještě nesetkal. Logicky to moc nedává smysl, nejspíš jde jen o zvukovou podobu?

Hodnocenní Dual Shotu mi taky přijde dost mimo, ale článek jsem zatím jen proskákal.

0 hlasů

Předpokládám, že jde o odvozeninu z Creepera z Mineraftu :-)

0 hlasů

Už jsem byl poučen, je to starší než minecraft - http://wowwiki.wikia.com/wiki/Creep

0 hlasů

Ještě k tomu Dual shotu.
S autorem se v tomhle případě shoduju. Mně se ta karta, když vyšla, tvářila děsně fajn, ale v praxi jsem prostě její plný využití nenašel. Hrál jsem ji v základu i na GP Barcelona a pak ji téměř každou hru odsajdovaval.

Berte mou poznámku jako předmět k diskusi, moc rád si poslechnu, proč to hrát.

0 hlasů

Já to teda taky jenom prolit, ale ještě mě zajímá Váš názor na Uncaged Fury, protože tam se zase výrazně neshoduju:-) Mně ta karta fakt přijde super...
Ale ne zas tak jak, autor píše, kdy dává 3/3 s Uncaged Fury za deset, já dávám "jen" za osmu:-)

0 hlasů

Fury je IMO jeden z nej triku v edici. K clanku samotnemu...jako porad je fajn znat nazor "obycejneho hrace",ale pridana hodnota stale nula. Hodnoceni bud Captain Obvious,nebo "nekde je to dobry a nekde zase ne,nekdy se vam to bude hodit a nekdy zase ne". K "creepam" uz se tu lidi vyjadrovali. Obcas mi prijde,ze autor draftuje (pokud draftuje) v nejakem podivnem hracskem mikrokosmu,kde plati uplne jina pravidla. Jinak si nedokazu nektere vyroky a hodnoceni racionalne vysvetlit. Je to trochu skoda,protoze jak jsem rikal uz u prvniho clanku,ma potencial.

0 hlasů

Fury podle mne NENI jeden z nej triku v edici. stoji tri many a nedava ani trample. to ze ti semtam prinese free win kdyz je souper hloupej neni kriterium dobry karty..

0 hlasů

Nemohu souhlasit. V baliccich, kam se hodi nejvic, ho hrajes stejne bud na bytost s evasion, nebo s trample, pripadne nutis soupere do multiple bloku a tim padem casto 2 za 1 - takze to nema co delat s tim, jak je "souper hloupej". Mne tedy v RB a RG (a dokonce jednou i v UR) vyhraval pravidelne hry, a souperi nebyli rozhodne blbci. Ktere jsou podle tebe ty lepsi, respektive ty nej?

0 hlasů

Naprostej souhlas....

0 hlasů

triky (nikoliv zabijeni), ktere jsou imo lepsi nez UF: oba bounce spelly, obe jednomanove posilovani, zelena crusada na vlkodlaky a tenacity

0 hlasů

@joza- OK, fair enough. Nicméně jak píše níže Bad - SoI je hodně o synergiích a stojím si za předchozím příspěvkem - pro dané kombinace je UF nedocenitelný.Přiznávám se, že jsem v duchu operoval pouze s commony, aniž bych to napsal - resurgenci nebo tenacity jsem nebral v úvahu.

0 hlasů

Tak předevšim si myslim, že "obyčejny" hrač je skoro každej hrač:-) Z mojeho pohledu v zasadě, kdokoli, kdo někdy nedosáh na nějakym turnaji na prize money, tak je "obyčejnej" hráč.

Na tenhle typ článků mám celkem jasnej názor. Chtělo by to od administratora filtrovat, jak moc prinosnej pro jakou komunitu takovej článek je a i takovýto článek ( a i já ho vnímám v určitých vyjádřeních jako matoucí )s patřičným komentářem o jeho druhu zveřejnit.

Bohužel v naší český zemi je zvykem nebývalá kritika ( a to nejenom v magicu). Je mi to fakt líto, protože po tom, co tady čtu pod některejma článkama i kdybych měl sebemenší ambice nějakej článeki napsat, tak to rozhodně neudělam, protože ty fakáče na články, který tady někdy čtu jsou z mýho pohledu dost za hranicí. A to i ve chvíli, kdy ty články jsou fakt mimo. Ale proboha proč? Proč se musim rozepisovat o tom, jak je ten člověk mimo a dávat všem na odiv, jak já tomu rozumim.... Což je bohužel další prvek místní povahy, kdy i opravdu špatní hráči si myslí, jak dobří oni jsou a tím vnímají právo kritizovat hru nebo názory ostatních, které jsou, ale velmi často mnohem víc k věci.

Trošku můj koment sklouznul off topic, ale vlastně bych chtěl jen vyzvat k většímu respektu k ostatním, protože mám pocit, že tahle atmosfera pak zabije i zajímavý články na nový témata, který si rád přečtu, jen proto, protože se autor po čtení místních komentářu, prostě článek bude bát zveřejnit.

A je podle mě i úplně přirozený, že server jako cmus, aby zveřejňoval články v nějakých rozumných intervalech musí střídat ty povedné (Nepamatuju, se, kdy mě nebavil článek Adama Kosky, středenční výheldy, taky super... )s těmi povedenými méně.

Ale i jak píše Caranthir. Já si opravdu rád přečtu rozbor od "obyčejného" hráče. Beru to jako impuls k zamyšlení, jestli je můj názorový střet vážně tak mimo nebo na tom, co se píše, něco je. Tím, že sám patřím mezi " nejvíc obyčejné" mě i tyhle "konfrontace" mých pohledů na věc prostě přínosem přijdou. A já si pak i rád v komentech přečtu, proč si ostatní myslí něco jinýho. Byl tu koment na Dual shock, ale já chci prostě vědět, proč se ten, kdo to psal, tak brutalně s názorem z článku rozchází, protože zrovna na Dual shock mám stejnej názor s článkem.... Bohužel, tady proběh jen fakáč na názor na tuhle kartu, ale že by onen autor komentu dal přidanou hodnotu "proč", to se prostě nestalo.

Takže já říkám, víc respektu, protože Magic je pořád "jenom" skvělá hra a atmosféra, kterou kolem ní někteří lidi vytváří je prostě pro tu hru strašná škoda.

A pokud někomu vadí, který články jsou na cmusu zveřejňovaný a cmus pak nebere jako přínosnej server pro rozvoj jeho hry, asi je zkušenostma a kvalitou hry za úrovní cmusu a potom cmus prostě není server pro něj.

Mnohem přínosnější by potom pro takovej článek a i pro autora bylo, kdyby se pod článkem rozjela diskuse a konfrontování názorů na jednotlivý karty faktickejma poznámkama, než bezduchym fakováním toho, jakej je ten článek shit. Sry, parto, ale to mně, jako "obyčejnýmu" hráči fakt nic nedá a jen jsem znechucenej z toho, jak lidi zlí uměj bejt....

Takže.... víc respektu = daleko, daleko větší rozvoj a přínos nám všem obyčejným hráčům.

2 hlasy

Mě článek přijde v pohodě. Jako člověk, který MTG hraje poměrně dlouho, ale zase ne tak často, si myslím, že spadám do cílové skupiny.
S tím, co píše Car, vesměs nesouhlasím, já ten pocit nemám.
Creepu znám, to mi nevadí.
Dual Shot mi přijde lepší, než autorovi, osobně bych dal asi 2, Fury 2,5.
Rypadlo: Autor nenapsal, že dává za deset, ale, že 3/3 s Fury dá o 5 zranění více - to souhlasí.

1 hlas

Vyšší matematika, ano:-) Moje chyba;-)

0 hlasů

ke clanku: na serveru jako mtgsalvation takových hodnocení sady v diskuzích je pomerne dost. Je to názor hráče, který si dá tu práci aby to sepsal (sám jsem psal asi 3 články sem takže vím jaká je to práce napsat něco co má hlavu a patu). V těch diskuzích na salvationu k tomu mají lidé (víceméně) faktické připomínky. To pomůže nejen začínajícím hráčům, ale i samotnému autorovi tříbit si myšlenky, uvědomit si co je důlžité a co ne, jak to stylisticky správně napsat atd.

Tady diskuze víceméně nejedou, takže pokud to redakce otiskne jako článek tak proti tomu vůbec nic nemám, protože kdyby to někdo hodil na diskuzi tak to tam naprosto zapadne, což by byla škoda.

Přeju autorovi hodně trpělivosti a přínosné komenty do diskuze. Samozřejmě že články od začínajícího autora nejsou tak super jako třeba od Kosáka ale LSV z nebe taky nespadnul prvním limited review takže good luck :-)

0 hlasů

Takže pánové, díky za komentáře. Ke konkrétním bodům: Kdyby byl Uncaged Fury jedinou dobrou červenou noncreature kartuou v edici, dal bych mu klidně hodnocení 3. Ale v červené nechybí slušné triky, ale normální bytosti, jak jsem psal (alespoň já si to tak myslím). Co se týče té UR kombinace, z celé edice se aktivně bráním pickování pouze Izzetu a Orzhovu, nemyslím si, že by to byly šťastné dvojbarvy. Myslete si, co chcete, mě ovšem ani jedna z nich nijak nepřesvědčila.
Rád si podiskutuji i o jiných kartách. Jak říkám, nevěřím, že bych měl všude pravdu. Nejsem odborník. Magic už však hraju nějakých deset let a s limited jsem začal u Mornightide (nijak vážně). Proto se považuji za relativně zkušeného limited hráče a na základě jiných kusů celkem zvládám odhadnout sílu nových karet.
Jinak, články o limited si jistě zase dlouho nenapíšu. Až dokončím SOI, budu mít za sebou cca 20 000 slov, což odpovídá asi třiceti hodinám práce. Podotýkám, že to dělám zadarmo. Nechci si nijak stěžovat, vybral sem si to sám a celekm mě to baví. Čas ovšem psaní těchto článků zabíjí hrozně moc.

P.S.: Creepa=bytost

0 hlasů

nenech se odradit od psaní článků... chápu, že nepříjemné komentáře člověka zamrzí, ale tak to prostě chodí. nikdy nebudou 100% pozitivní reakce. někdy bude víc kladných, někde víc záporných. byla by škoda kvůli tomu omezit psaní či přestat psát vůbec. za mě je článek v pohodě :-)

0 hlasů

Opravdu se nijak netrápím komentáři, je to hrozný žrout času. Pustit se do něčeho tak rozsáhlého není snadné.

0 hlasů

ahoj Dane. Primarne je imo problem v tom, ze se snazis delat neco, co uz-v nesrovnatelne vyssi kvalite a mnohem drive- nekdo pred tebou udelal. Asi jako kdybys zkousel amatersky prelozit knizku, ktera jiz byla od renomovaneho spisovatele prelozena. Vzhledem k tomu, ze ty na rozdil od LSV svoje dila publikujes cca mesic po prevku (sic!), tedy v dobe, kdy bezny drafter ma za sebou xy draftu (nevim kdy, s kym, a jak hodne ty draftujes?) by to melo nejak vyjadrovat i HERNI ZKUSENOSTI, tipy a triky atp. Ale jak uz psal Car, tohle je jen snuska obecnych pravd typu "2/3 za tri je tezky prumer" nebo "1-4, tohle je bud dobry nebo spatny podle toho kolik upiru hrajete". Uvedom si, ze kdyz jednou neco nekde publikujes-kor na cmusu, kde je narocny publikum, tak se od toho nejaka KVALITA proste ocekava. Brecet potom v komentarich, ze to delas ve volnym case a zadarmo, a ze jsou ctenari nevdecny, kdyz kritizujou...nevim, koho tim chces dojmout, nikdo te nenuti verejne publikovat nebo jo..? Pokud rad pises, napis to pro Magic Guru nebo do supliku. Muj nazor je, ze ma-li byt podobny rozbor publikovan na Cmusu, ma to mit nejakou uroven a pridanou hodnotu, coz tvoje clanky...zkratka nemaj.
Uvedu za xyz aspektu jeden jediny: Ty napriklad VUBEC nerozlisujes kvalitu=hodnotu karty na SD a na BD...

7 hlasů

Dlouhá diskuse, ale to je snad i dobře. I to je ocenenění práce autora. Těch problémů je určitě více, takže začnu pochvalou. Je vidět, že jsi s tím už něco odehrál. Píšeš kultivovaně. Mně se to čte celkem dobře, na CMUS jsou bohužel aktuálně myslím i horší autoři. Že to děláš zadarmo, tak to je podle mě špatně a nějaká odměna ze strany CMUS by rozhodně byla na místě. Je za tím spoustu práce a kdo si to nezkusil, tak to nikdy nepochopí. Názory na dílčí karty (podle mě jsou v průměru v relaci) budí emoce ... je to hlavně proto, že jsi pro hodnocení limited zvolil velmi nevhodný způsob. Inistrad potřebuje naprosto jiný přístup k jeho hodnocení. Kvalita karet je v této edici situační a to do té míry, že se snažím o nějaký synergický balíček u sebe ... a zároveň čelím nějaké synergii u soupeře (např. formou SB) ... vím, že to je již dlouho obecné tvrzení ... ale v Inistradu to platí naprosto násobně. Pokud se chci "učit" limited Inistrad, tak si určitě dohledám decklisty limited nejlepších hráčů např. zde http://magic.wizards.com/en/events/... ... a budu obdivovat Anteriho balíček + SB a to samé u Jensena ... Inistrad je prostě mnohem hlubší záležitost a jedno až dvě čísla coby hodnocení ke každé kartě nemohou pokrýt problém ani ze 20%. Nabídl jsem CMUS v reakci na tenhle flame, že bych se Limited Inistrad ujal i z jiného pohledu.

8 hlasů

Zcela souhlas s kazdym slovem. Tesim se eventualne na tvuj pohled. Mrzi mne, ze CMUSu nedochazi, ze zverejnenim takoveho clanku dela IMHO medvedi sluzbu chudakovi autorovi a potazmo i sobe...

0 hlasů

Konečně korektní formulovaný a vecně relevantní názor, navíc od někoho koho je třeba brát vážně jako hráče i pisatele kvalitních článků, resp. komentátora. Díky, těším se na článek.

1 hlas

CMUS=CzechMagicUnderScope=cesky Magic pod mikroskopem - kolik toho tady bylo zverejneno o ceskem magicu za posledni 1-2roky?!?
Proc se CMUS nevrati k tomu, co ho delalo tak uspesnym a oblibenym?
Fakticke informace si najdu na zahranicnich webech(jako imho 99,9% ctenaru CMUSu), kde je mam a) driv b) zpracovane od renomovanych autoru/Pros/HoF. Tady bych si rad precetl zpravy o domacim deni v MtG komunite, reporty z turnaju, nejaky lore, povidku - proste neco, co mi zahranicni servery(kterym obv nemuzete konkurovat) nenabidnou. A pokud uz maji byt fakticke informace tady, chtel bych je ctivou, zabavnou formou od autora, ktery ma co k tematu rict.
Clanky typu "Klucik draftuje" sem opravdu nepatri - od ceho je magic-guru?!?

3 hlasy

Ikdyz me ted napada, ze poskytovat zavadejici info ctenarum magic-guru je jeste horsi nez to cpat tady - zdejsi ctenari aspon vi, ze je to treba brat s VELKOU rezervou

0 hlasů

A co ti brání v tom nějaký ten článek - report, dění v komunitě, povídku, rozbor decku atd atd atd...napsat?
Fakt mě baví, jak tu část neustále těch samých lidí pouze vesele kritizuje, je tu hromada stesků na staré dobré časy, ale tak nějak..skutek utek. Pomíjím stav, kdy si někdo dovolí přijít s určitým názorem - viz tenhle a předchozí autorovy články - a doufá v kultivovanou debatu..je sežrán zaživa rádoby vtipnými komentáři nebo moudry od všeználků, co spolkli magicové Šalamounovo lejno a vědí vše nejlépe.. _________________________________________
Osobně se současnou podobou CMUSU nemám nějaký velký problém. Umím si představit víc článků, za sebe víc rozborů různých balíčků, strategií atd. A klidně si přečtu i články a rozbory na téma publikované někde jinde, někým jiným (proplayer na placených či částečně placených webech). S logikou stylu "už to někdo někde psal, tak proč se to rozebírá i zde" nesouhlasím. Prakticky vždy o tématu někdo někde většinou napíše dříve a ve výsledku by pak postrádalo smysl psát cokoli. Protože to někdy někde někdo už zmínil. A samozřejmě lépe, radostněji..Jak jinak.
Naopak mě moc nezajímají reporty ala...."Brůča s Babčou a ostatnímu Gumídky si udělali výlet tam a tam, všechny sice nezmoštili, ale bylo to děsně cool, hlavně že se na konec picli", ale když je někdo napíše a je po nich poptávka, ať tu klidně jsou.
Opět, hromada lidí jsou tu kamarádi s kde kým, proč tedy neudělají sami od sebe nějaký rozhovor na zajímavý téma (co hrát, vývoj metagame, co testují, proč atd atd) třeba s někým z českých "pros" a nepošlou ho adminům? Jo aha..ono to vlastně stojí...čas a úsilí. A nic z toho, že...maximálně příspěvek pro komunitu po kterém se tak volá.

K množství a kvalitě článků - naprosto chápu, že něco psát není sranda (z vlastní zkušenosti)..plus někoho takového sehnat, co psát umí, aby měl článek hlavu a patu. A za to současný autorům děkuju.
Ono totiž vážení, napsání článku zabere fakt dost času...a (pokud se vrátim k úvodu příspěvku) proč by to někdo dělal, že ;-)..ono je jednodušší si jen stěžovat.

Závěrem: Je zjevně vidět, že na cmus chodí různí hráči - ne jen ti vysoce kompetetivní a pros či wannabe pros.
Tudíž, pokud se cmus přibližuje i masovějšímu publiku, co denně nečte a neprolejzá všechny zahraniční weby, nesleduje tvíty kde koho, Magic hraje for fun a zábavu ze hry a co si chce přečíst články a rozbory i v rodném jazyce, jsem osobně pro. Nehledám úplně špičkovou profesionální úroveň..ala channelfireball, TCG a další. Myslet si, že takový cmus bude, je čirá utopie...ale stále jej někteří takto poměřují.

Nicméně by od adminů asi mohlo opět zaznít, jak a kam si přejí cmus dále směřovat. Dát to (opět?) jasně najevo..je to koneckonců váš web..
Uff...to zas bude hejtu.

2 hlasy

Hejtu? Naopak, napsal jsi to velmi trefně, zejména poslední odstavec. Ty narážky a urážky v odstavci prvním nebyly asi nutné, ale co, nikdo není dokonalý.

Jen tak na okraj - do colinse se zrovna nenavážej, ten byl (stejně jako já) s CMUSem v minulosti redakčně spojen, když ty jsi ještě "tahal kačera", Milane...

Jinak si myslím, že konkrétně k této sérii článků mají lidi zcela objektivní výhrady, které asi nejlépe shrnul bad.

1 hlas

dik za support :)

1 hlas

Zcela subjektivní výhrady (o objektivních bych si v jakékoli diskusi netroufl hovořit) taktéž napsal výše "Rypadlo"...vypíchl bych zejména jeho odstavec č.3 jeho prvního postu z 11.05.2016 14:24 - což si ale dost lidí zde - zjevně, odmítá přiznat.
Prostředek Tvého postu beru jako ad hominem, pokud máš potřebu mi tyhle věci sdělit ->SZ...who cares.

0 hlasů

O objektivnich vyhradach si netroufnes hovorit? Tak to mas dost blbe.

Rypadluv post je dobry,ale odstavec o prehnane kritice neni uplne v tomto ohledu na miste.

Zjevne nemas uplne tuseni,co je ad hominem :-) Opet,objektivni fakt,na ktery nemas odpoved (ze ses navezl do nekoho,kdo toho udelal pro CMUS vic nez ty). Ad hominem bude spise,kdyz bych te osocil,zes doted neskousl mou kritiku recenze Jace vs. Vraska a proto jsi nyni zaujaty a snazis se mi za kazdou cenu a kdykoli oponovat. :-)

1 hlas

vezmu to po odstavcich
1) nemam potrebu reagovat na osobni utok od nekoho, kdo absolutne netusi
2) nemam nic proti clankum na jiz rozebrana temata, ale clanek musi mit svoji kvalitu a to hlavne po obsahove strance
3) reporty te bavit nemusi, nikdo ti je necpe
4) stejne, jako by jsi to mohl udelat ty?!?
5+6) to, ze cmus nemuze konkurovat velkym zahranicnim webum je jasne, ale nevidim duvod, proc by tu kvuli tomu meli byt zverejnovany clanky s diskutabilni az nulovou informacni hodnotou. Vim, ze neco napsat neni jen tak, ale kdyz uz tomu ten cas nekdo venuje, mel by tomu odpovidat i vysledek.
7(závěrem) mas pravdu, masy si dnes zadaji sra*ky
8 quo vadis CMUS?
závěrem: Milape, nejde si nevsimnout tveho talentu pro uvahu a tvuj post ma skoro stejne znaku jako prumerny clanek tady - nestalo by zato priste investovat cas a energii jinak?

1 hlas

Má cenu reagovat, nemá..no proč ne. Byt mám obavu, že to sklouzne do zcela neplodné fáze..
ad 1/ původně napsané jsem smazal - ad hominem.
ad 2/ a kdo tu kvalitu bude posuzovat? To je snad věcí adminů, co zde zveřejní a co nikoli..ne samozvaných arbitrů kvality (že jich tu je v poslední době..).
Opět, co je pro někoho přínosné (běžný hráč) nemusí být zcela přínosné pro hráče kompetetivního. Nicméně opět..z tohoto důvodu zde i ty "méně fundované" články na CMUSu nemají vycházet? Domnívám se, že sem patří obojí a navíc, ty "odborné články" ve smyslu hlubších úvah tady zjevně těžko někdo napíše..cmus není profi web s placeným obsahem.
ad 3/ doporučuji přečíst celé, co jsem psal..ať tu klidně reporty jsou, pokud mají své čtenáře. Osobně mi nic neříkají, značná část jich byla psaná zcela dětským stylem pro kamarády a známé..takže dle mého na osobní blogy. Pokud zjevně našly svůj okruh čtenářů..ať tu jsou! Ovšem přesně to, co píšeš o reportech naprosto sedí například i na články o Limited SOI ;-)
ad 4/ už jsem udělal v míře celkem hojné. Což jsi asi nezaznamenal, tvůj nick jsem v komentech těch článků co si vzpomínám neviděl, tak si dej do hledání spojení "Event Deck" plus ještě pár věcí dalších. Bohužel rejp vedle jak ta jedle.
A plakal jsi tady (nejen) ty, co zde chybí..tudíž..směle do toho. Kritizovat je tak snadné..Já jsem s obsahem a množstvím článků celkem spokojen. A co sem čtenáři nedodají, protože nejspíše? cmus nemá "profi" (záměrně uvozovky) redakci, to víceméně nebude..
ad 5+6/ je to jasné? tak proč to tedy neakceptuješ/te, že prostě určité typy článků(nechci napsat články s "požadovanou kvalitou") tu nebudou bud vůbec nebo později - a tudíž se zas přijde s argumentem, že už to někdo někde napsal..a samozřejmě lépe.
K hodnocení kvality či nekvality..opět viz samozvaní arbitři. Posouzení bych nechal zcela na někom jiném..
A jen dodám, že nikdo učený z nebe nespadl.
ad 7/ proč sračky? Opět, kdo to posoudí??A navíc opět rozpor, kdo tedy sem onu "kvalitu" napíše?Opět spíše na debatu ke směřování webu..
dtto 8/směr k širšímu publiku. Je to snad špatně?
závěr - ad hominem.Tudíž bez reakce z mé strany..

OT: Luboši, Jakube,pokud je tahle pseudodebata už za hranou, smažte to, nemá cenu zbytečně zas... diskusi.

0 hlasů

myslim, ze nase debata za hranou neni a nevim, proc to pseudo - pokud mas pocit, ze pisu pi*oviny, tak to napis rovnou!

asi jsem to spatne vyjadril: je pravem redakce posuzovat a (ne)zverejnovat prispevky. Nicmene paralela: Pokud vsude ve svete tvrdi, ze je nezbytne dolivat olej do motoru a nejaky cesky fan web tvrdi, ze je to zbytecnost = je spravne olej nedolivat? Cetl by jsi "Jak se stat zavodnim jezdcem" od cloveka, co nema ani ridicak?
Jde o to, ze cim je masovejsi publikum, tim fundovanejsi by mel byt obsah. Zkuseny hrac dokaze rozlisit, ze dany clanek(rozbor) ma sve nedostatky, ale prave masove (a nezkusene)publikum vetsinou povazuje to, co si precte, za pravdu = v cem vidis prospesnost poskytovani zavadejicich informace k problemu masam?

vim, ze jsi neco na cmusu neco mel a diky za to, ale jde mi spis o celkovy koncept a uroven cmusu.

@sracky: mysleno obecne, ne na cmus

@reporty: uznavam, ze doba, kdy se 80% ctenaru znalo osobne pominula.

@rejp vedle jak ta jedle: co jsi delal pred 15ti lety, kdyz ja tady adminoval?!?

ad hominem ma byt pseudointelektualni zpusob jak stirat lidi? Tvoje logika taky rozhodne neni dokonala...

1 hlas

Spíš mám dojem (osobní dojmologie), že současný stav cmusu oba vidíme někde zcela jinde. Příměr sklenice poloprázdná vs poloplná. A zašel bych ještě kapku dále..plná ze 3/4 vs zbytky čehosi na dně.

Budu se opakovat, se současným stavem serveru jsem spokojen tak na 80-85%, mohlo by být více článků atd.. Zásadní vidím problém - kdo je napíše? A jsme opět na začátku. Hodnotit kvalitu a přínos - to si až tak do detailu netroufnu, protože pro každého čtenáře je subjektivně přínosné a kvalitní něco jiného (nejen úrovní). Ony zavádějící informace. Tak každý by měl mít nějaký kritický přístup, nebrat vše doslova a ideálně si to sám vyzkoušet. Ale i ona kritika se dá sdělit kultivovanou formou, což je přesně to, co u velké části komentů (ne všech!) už nějakou dobu postrádám. Pouze se vysmát a autora shodit je k ničemu.
Nicméně prosazovat pouze jeden směr a přístup (pouze vysoce fundované věci pro omezený okruh) nepovažuju pro další fungování webu za životaschopné.
Lehký rejp - ale, že se sem všichni ti současní "závodní jezdci" až na výjimky mohou přetrhnout psát a redakce jejich příspěvky zjevně nestíhá vidlemi přehazovat a otiskovat? Na druhou stranu je chápu, ono to bere čas a když za to nic moc není..

A když napíše "nadšený amatér", dostane čočku, že má na něco jiný názor, je sejmut výsměšným nic neříkajím postem plným smajlíků, dozví se, že píše sr*** či na to nemá (zkušenosti), nebo ho nejvyšší místní arbiter toho správného přístupu a psaní (opět se jistě najde a ozve, že..:-) )celkově vesele zkádruje.
Jistě, věc odměn atd...ale pokud se nepletu, tak cmus není profi web. A jsme u jádra pudla. Kdo sem tedy bude a má psát a co se zde má vše objevovat?
Má CMUS konkurovat webům ala CHFB nebo TCG a dalším, kam píšou profíci Magicem se (zatím ještě) živící? Nebo má být uzavřeným webem pro pár kamarádů z dob minulých nebo blogem pro - použiju text K. Poláčka - "nás kluky, co spolu chodíme?"A nebo se prostě víc rozkročí a bude psát I PRO (záměrně píšu obojí velkým) masovější publikum těch né tak kompetetivních hráčů - hobbíků? (což je ale zjevně pro staromilce špatně...)

OT: Jako sorry, ale doba se poměrně posunula a porovnávat věci z časů před 20, 15, 10, i 5 lety v tak rychle se měnící, rozvíjející a posouvající komunitě a hře? To je už poněkud mimo. Dtto argument..před xy lety jsi tu nepsal/nebyl jsi "my kluci, co spolu chodíme ", případně když to dovedu kapku ad absurdum "neobíral jsi klučíky v pasáži pod ČNB u jediného fantasy knihkupectví v Praze v tu dobu" tak buď zticha, co do toho klofeš, neruš moje kruhy, protože vůbec ale vůbec netušíš? Tak pokud k debatě hodláš (nejen ty) přistupovat tímhle stylem, tak si pak opravdu nemáme dále co říct.

0 hlasů

@milape nemuzu reagovat na tvuj prispevek, uz jsem moc zanoreni, proto novej post

tvoje dojmologie je evidentne spravna, ale myslel jsem, ze to, ze mam jiny pohled na vec, bylo jasne uz z meho prvniho postu...
@kvalita a prinos: nemas pravdu, prinos subjektivni je, ale kvalita(obsahova) se da hodnotit pomerne objektivne
@kritika ok, tady s tebou castecne souhlasim
@pouze vysoce fundované věci pro omezený okruh - to jsem nekdy napsal?!? Co to meles? Ja chci vysoce fundovane veci pro vsechny!!! Nevidim duvod, proc by meli hobbici dostavat horsi informace nez kompetive hraci
@věc odměn: nevim, jaky je momentalne stav, co se odmenovani autoru tyce, takze se k tomu nemuzu vyjadrovat.
@tvujOT pristupuju k debate, tak jak je potreba - utocit jsi zacal ty na me, pokud si to nepamatujes. A tvoje(mezi radky ctene) posty typu - ja jsem neco pro cmus napsal a ty ne, takze ses hovno a drz hubu, mi taky neprijdou jako vrchol korektnosti...


0 hlasů

Ok, na současný stav máme jiný názor, ok, beru. Jen se nejspíše neshodneme, jak z toho ven a kam dále směřovat.
- kvalita a přínos - ono objektivní hodnocení tu bylo zjevně ve vlákně výše předvedeno, ale nešť. Asi mám opět jiný názor co je subjektivní (názor) a objektivní (fakt), popojedem.
- kritika - doufám, žes to, jaký máš jiný pohled na věc nemyslel svým prvním postem v komentářích. Protože to byl pro mne osobně pouhý výsměch, nic víc- a věc, co sem imho nepatří. Obecně - to vystihnul ve svém předposledním odstavci dlouhého postu opět Rypadlo nebo dále Jeff.
Onen post, na který jsem reagoval - co tedy dříve dělalo CMUS tak úspěšným.A co by zde mělo být. Dění v domácí komunitě? Konkrétně ...? Dneska v době Twitteru, Facebooku, Innstagramu a kde jakých dalších komunitních s... Oprav mě, ale..nepíšou si tam ty lidi informace sami? Já to nesleduju ani tyhle věci, pokládám to za ztrátu času. Nebo by tu měla být drbárna o tom, kdo kde se s kým porafal, kde jaký turnaj má být atd atd? Navíc, doba, kdy se komunita lidí nejen CMUSu, ale i Magicu znala zjevně celá osobně? Sry, ale to jsou informace na osobní blogy. Opět budu asi zaujatý, ale poslední podobný připad byl pro mne report od Petra Sochůrka..kde jsem nějaké faktické informace (testing, příprava) dost postrádal, zato sem se dozvěděl, co si kluci dali u MC Donalda... pro mne věc na blog. Ale ok, když to Dtto reporty z turnajů, kde je největší část věnována cestě a kecům okolo lidí s přezdívkami, co lidem, co je neznají nic neřeknou, z velké části navíc napsané dost dětským megasupercool stylem?

0 hlasů

a sakryš, odeslalo se dříve..aneb když se píše v posteli na notesu..
Navíc rozhovorů s lidmi z MTG scény tu v poslední době docela proběhly. Opět, mohlo by jich být více, proč ne...ale..kdo je napíše, sepíše a udělá?
Povídku ze světa Magicu? Pomíjím, že i od autorů Wizardů jsou ty texty kolikrát..eeehmm..jak to říct..podivné a psané stylem.. Liliano, nechceš ke mě do skauta a do klubu..sorry Jacku, roztleskávačku v teamu Avengers dělat nebudu (ano, lehce přeháním - osobní názor). Tak i kdyby sem někdo něco napsal, co by mělo kapku literární kvality, tak okamžitě sem na něj naběhne nějaký Vorthos a sprdne ho na detailech že...postava ta a ta tam a tam být neměla, nepřijela, ale přiběhla, zmíněné místo je zcela jinde (plus x dalších věcí) a vůbec z textu čiší absolutní neznalost flavoru. To by bylo flamu :))) Viz výše zmíněná "kritika a její způsoby"
ad kvalita informací a fundovanost článků - pořád jsem se tak nějak nedozvěděl, kdo by tedy sakra měl ty články vlastně psát...a proč je sem tedy oni dotyční nepíšou?
Já se fakt nedivím, že až na pár světlých výjimek nikdo nic nepíše, protože málokdo je splachovací a dostávat tady virtuální kartáč? Kdo to má zapotřebí..
Kdybych to uzavřel..pokud zůstane CMUS komunitním webem BEZ nějaké formy profesionalizace, tak..pak bude jen takový, jaký si ho komunita a čtenáři udělají. A nezmění se to pláčem a stížnostmi, jak je na -píp-. Můj názor.

0 hlasů

Ještě bych si dovolil sdělit pohled hráče termínovaného jako "obyčejný hráč", ( který je zde tolik probíral ), kam se řadím. Cmus je pro mě jedinej českej server, který vavštěvuju ( téměř denně ). Nikdy jsem nebyl na servru guru.něco, o kterym sem slyšel jen tady v diskuzi. Zahraniční články nečtu. Čas od času se pouze podívám na mtgpulse.com, kde mi vyhovuje vizuální podoba probírání se různejma decklistama, ale to opravdu tak jednou měsíčně ( constructed vůbec nehraju )a před příchodem nové sady se koukám na mtgsalvation.com, co nás čeká. Takže si dovolím oponovat, že 99,9 procen hráčů si pročítá články na zahraničních servrech. Nemám v magicu žádné ambice a beru tuhle hru čistě jako velkou zábavau a rád si čas od času ( teď s rodinou je to už opravdu omezený ) nějakej turnaj s oprvadickejma kartičkama. A z toho důvodu mě nezajímaj články na zahraničních servrech, ale bohatě mi stačí cmus. A torufám si říct, že naprostá většina čtenářů cmusu to má stejně jako já ( subjektivně řečeno samozřejmě :-) )

Ale toho, kdo to tu psal naprosto chápu, člověk vždycky vidí především ten pohled, kterej sdílí s komunitou, kde se pohybuje. Já jen sděluji, jak to vnímám já jako "obyčejný hráč"

Je mi jen opravdu líto ( ale s tím nikdo z nás nic neudělá ) úrovně místní "kultury". Nebudu to víc rozvádět,..... ale... já prostě asi žiju v jinym světě.....


Chápu, že se diskuse rozjede různejma směrama, ale ....neni smutný, že jsem se tady prostě za celou tu dobu nedozvěděl (dvakrát jsem na to v diskusi narazil), proč je ten Dual shot tak dobrej.... ? Jestli mi rozumíte....



P.S. A teď se těšim na počtení článku od Adama Kosky o limited. Žádnej článek jsem na zahraničnim serveru na toto téma do teď nečet a vůbec mi to nevadí.


2 hlasy

Nějaká reakce za CMUS? Nic :)?

2 hlasy

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

28.03.2024 18:59 – Chainer

Tak kdo byl o minulém víkendu v Praze, tak ví, jak ten současný Modern vypadá... ;-) Nejsem si jistý, jestli je potřeba pomáhat aggro...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter