Modern

Krátký rozbor Jundu na Modern

Komentáře

ahoj, super rozbor, díky za něj :-)

decklist jsem hrál velice podobný tvému, asi půl roku, ale na balíček jsem zanevřel... on byl stabilní. byl ale až příliš stabilní... pravidelné výsledky 2:1 na FNM a 3:3 na velkých turnajích mě docela přestaly bavit... ale tak asi to bylo i pilotem :-D

k affinitě : on to není úplně špatný matchup. decay na pláty, terminačka proti tomu jejich regeneračnímu artifaktu... na první hru stačí líznost pár zabíjení. a 2 ancient grudge v sidu mi zpravidla stačily.

choke je naprosto ultimátní proti všemu modrému, hrál jsem 2 a kdybych mel víc místa, dám tam klidně i 3. jinak se divím, že ti v sidu chybí obvyklá 1 olivia, která se všem těm lingering soulům úplně vysmívá.

0 hlasů

Olivii jsem od vydání Kalitase v Jundu prakticky neviděl.

Ale přijde mi, že takle verze je hodně nepřipravená na Elfy, kteří jsou poslední dobou úplně všude. Klícky, Anger a Lavamancer jsou podle mě nutnost.

0 hlasů

však v základu určitě ne, ale ta jedna v sidu právě na souly / mirror se hodí. on má na tom místě huntmastera. s klecí souhlasím, ta se nikdy neztratí.

0 hlasů

Testoval som chvíľu s Adamem Koskou tento matchup a neprehral som ani hru :D
Určite sa dá viac na Elfov pripraviť ešte viac, ale Grafdigger's Cage by som určite nezaradil. CoCo ti už nevadí, Green Sun Zenit má banán a na Living End to nefunguje.
Mám dve instantné Wrata a jedny normálne, plus tretiu Seizu. Pokladám to za dostatočné.

0 hlasů

Tak v tom případě to Áda asi od tý doby dost vylepšil, neb o víkendu proti Jundu neprohrál ani jednou :) A ty Charmy jsou samozřejmě víc flexibilní, ale s Angerem bych se stejnak cítil jistější.

0 hlasů

obaja jeho súperi z top8 v Tolárií mali Lavamancera v základe a Anger, jeden z nich aj Kozilek's Return, v side a nepomohlo. :)
S elfami je to vždy strašne tesné a sekvencovanie spelov je veľmi doležite. Stačí jednu vec nezahrať optimálne a prehráš si hru.

0 hlasů

Michal měl v podstatě čtvery vrata, ale pořád je pravda, že bez přítomnosti jakékoli karetní selekce to nemusí moc znamenat...

0 hlasů

ahoj, díky za reakciu a som rád, že sa článok páčil.
Jund je najférovejší balík na fielde, nemáš žiadne kombá, ani presilené synergie, len najlepšie karty. Keď vyhráš, tak vačšinou tesne a aj keď vyhrávaš, tak to nemusí dopadnúť. V tomto momente je, podľa mňa, hrať Jund najtažšie, lebo každý neoptimálny play, ťa može stát hru.
Affinita nie je zly matchup, len na ňu už nemám poriadny sideboard. Žiadne "ups-i-win" karty. To, čo tam mám, by malo stačiť.
Olivia veľmi trpí ma Lightning Bolt a Kalitas ju vytlačil. Huntmaster je moja pet karta a je to vlastne prezlečený plainswalker :)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter