Novinky

Flash News #12/2015

Komentáře

Jak jako "bohužel nebylo žádné Open"? Grand Prix je snad přece více než Open, ne? (Ale jinak dobrá práce :))

0 hlasů

Mně osobně limited z pohledu diváka nepřijde moc atraktivní, jedinou výjimkou bylo tenkrát na prvním players championship, když tam byl cube...

0 hlasů

Dovolím si pár poznámek ke komentům ohledně dvojkových BW warriorů. Mám s nimi pár FNM nahráno, zjevně na rozdíl od autora, včetně doby před příchodem BFZ.
1/ na co hrát fečky a battlelandy?Kvůli pochybné filtraci decku? Pokud bych měl BW battleland, Ok, není co řešit, ale jaksi ho ještě nemáme k dispozici. Pokud budu fečkou hledat stejně jen jednu barvu, to je skoro zbytečné jí tam mít, o kolik se zlepší % na draw, aby to mělo reálný efekt? A mít třeba situaci, kdy dávám další land/battleland/ ve 2, 3. kole z ruky taplý a nehrát potvoru? Chci jít maximálně po křivce a ne se zdržet další taplou zemí, stačí Venta, kterou mít třeba na úvod 2x na ruce = docela průser. Pomíjím ztrátu životů za fetchování, kolikrát stačí kousačka/y, aby životy šly dost dolů.
Ostatně i proto je v decku 16 basiců, protože krom Caves of Koilos a Shambling venty /která sice jde taplá, ale dá se oživit a má lifelink/ prostě BW kombinace nemá /zatím/ jinou vhodnou alternativu. A mít jakékoli další taplé země při vyložení prostě nejde, pak je hraní balíku obrovsky zdrženo a soupeř má čas na zahrání něčeho, přes co se nedostanu.
2/ Ruinous Path tam je hlavně proto, aby se vypořádal s otravným Gideonem a /nebo Jacem, navíc je na 3manovém slotu a většina potvor v decku je do dvou man /krom Arashinek a Hordechiefa/. Spíš jsem při hraní měl problém mít 2 many správné barvy na seslání bud Ruinous Pathu nebo Stasis Snare, ale to je už věc jiná, stát se to může.
3/ Gideon vs Hordechief - Gideon se do wariorů imho moc nehodí, protože je pomalý a moc nespolupracuje s ostatními warriory. Na posílení nestvůr je dle mého lepší Sorin - jednak díky lifelinku, umí dát lítače oproti pozemnímu tokenu a hlavně zůstane na stole, když ten plus po příchodu přidá. Seslat Gideona jako anténu za 4 many a tak de fakto odpálit walkera nepovažuji oproti v předchozí větě zmíněnému Sorinovi za výhodný deal a hlavně Hordechief neskutečně do BW warriorů pasuje jako finisher. Stačí se podívat na celý text karty, což autor nejspíš opět neudělal. Pokud mám na stole aspon 2 další potvory /ideálně Arashinku/ a soupeř ho nezabije, tak v dalším kole už by měl jet teoreticky za lethal, což Gideon neudělá ani omylem. S Hordechiefem soupeři seberu nějaké life, nastavím si blokery jak potřebuju a vesele soupeře zabíjím...
Respektive ještě kapku jinak..ono by se tam Gideon možná i hodil, ale není pro něj v křivce vůbec místo.

1 hlas

1/ Jak je napsáno ve článku, UW a UB fečky fixují obě barvy, je s nimi taky lepší Murderous Cut. Manabase je tady hrozná, to je prostě fakt. A že bude problém s battlelandy mi přijde jako nesmysl, stačí hrát dva.

2/ Když byl Path vyspoilován, tak mi přišel super, ale čím víc jsem s ním hrál, tak jsem zjišťoval že kombinace BB v manacostu a sorcery speedu je prostě skoro nehratelná, snad s výjimkou Abzan Midrange, který se ale prakticky nehraje. Daleko radši bych hrál nějaký mix mezi Stancí, Cutem, Ultimate Price, Silkwrapem.

3/ Je dost možné, že tady stačí Sorin, ovšem Gideon mi přijde fajn, protože na rozdíl od ostatních karet v decku obchází hodně removalu a může pomoct v situaci, kdy jsme pozadu na stole, což jinak deck moc neumí. Anténa na rozdíl od Sorina zůstane napořád a soupeř s tím nic neudělá (se Sorinem jsem hrál dost dlouho a vím, že je hrozně situační). Hordechief má ten samý problém, na papíře vypadá fajn, ale tu abilitu aktivuješ jednou za padesát her a jinak je to gray orge. Pokud soupeř nemá removal, tak by pravděpodobně prohrál na libovolnou bytost. A když bych chtěl hrát all-in verzi do tlaku, tak bych to stavěl úplně jinak, hrál bych maximum one-dropů a malé Gideony (což bude v dalším vydání díky top8 v Kobe - nechtěl jsem to spoilovat dopředu).

0 hlasů

1/ fixace je sice fajn, ale pokud nehraješ modrou /jako onen deck z Kobe, stavěný na Abzan field, který měl modrou na counterspelly v side/, tak jí opravdu nepotřebuješ. Respektive, nevýhoda hraní další taplé země v T1-T3 prostě onu pochybnou možnost fixace rozhodně nevyváží. Ta synergie, rychlost a tlak balíku je ve hře podstatný a rozhodující element. V jednom kole se zasekneš, protože dáváš další taplou zemi = nezahraješ potvoru po křivce a podstatně si snížíš šance na výhru. A mít třeba na ruce jako země v prvních třech kolech Ventu, battleland a basic nebo Cave, Battleland a Ventu znamená na úvod opravdu docela problém. Vyzkoušel jsem si to několikrát...ne sice s battlelandy, ale třeba s rukou se dvěma Ventami.
2/ souhlas, Path není bohužel Downfall..nicméně opět. T1, T2 potvora, a T3 už je volná ruka na hraní removalu a Path je takový univerzální na vše. Proto tam je. Stance na vše fakt nedosáhne /to je na velký potvory/, nezničitelnost tvojí potvory je pochybná /opět ověřeno, nemáš manu na protekci, když zahraješ svojí nestvůru a soupeř jí upálí/, Ultimate price opět netrefí vše /Abzan smůla/, Silkwrap opět netrefí úplně vše, navíc se ho Abzan umí nepříjemně zbavit. Hlavně, jak jsem psal, ale Path umí zlikvidovat walkera, kterého jinak budeš likvidovat špatně /Gideon, Jace - oba velmi vadí, Jace je snad ještě horší/ a ty nemáš jak je jinak odstřelit, bez přístupu k červené.
Ještě ke Cutu, ten opět moc hrát nechceš, protože si jeho seslání za delve budeš hůř dávat dokopy. I když budeš mít potvory v hrobě /a nebudeš hrát kombinace feček a battlelandů-viz výše/, tak potvory ti bude vyhazovat Woe reaper..
3/ play T4 Gideon into anténa je fakt super věc ;-) Zahrál sis za 4 many posílení o jedna, Gideone sbohem.. Sorin ti dá stejně tak plus dopředu, dozadu to moc není třeba, dá lifelink a na stole zůstane pro další použítí. Jasně, není to běhací 5/5 nezničitelná, ale tu zastaví jakýkoli 1/1 token a je rozhodně lepší mít 2/2 létající vampíry, než 2/2 pozemní alíky /nikoli warriory/. Pokud jsi s hyperaggrem pozadu na stole a soupeř má převahu, už ti toho moc nepomůže. To je pak paradoxně lepší i ten Hordechief, právě proto, že situaci na stole umí vyřešit obejitím blokerů /a navíc ubráním dalších životů soupeři, když útočí - ideálně s dalšími potvorami/. Opět mi věř, že jeho abilitu jsem rozhodně aktivoval vícekrát, než jednou za 50 her ;-)

Více info k decku: http://www.mtgsalvation.com/forums/...

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter