Novinky

Novinky v organizovaném hraní pro rok 2019

Komentáře

"Co říkáte na tyto novinky vy?" ze je to tak slozite, ze sem to ani nedocetl do konce :-D a asi me ani nelaka to sledovat

0 hlasů

Z turnajoveho hrani jsem za posledni dva roky "ponekud" vypadl, takze vetsina toho mi je celkem fuk. Ale novy mulligan mi dava smysl. Je to postih, ale vyber z nezmenseneho poctu sedmi karet dava vetsi sanci na "hratelne" ruce s rozumnym pomerem zemi a ne-zemi. Akorat to trosku smrdi nejakym tri-ctyrkaretnim kombem, ktere si muze v klidu mulligenovat do te idealni ruky, protoze vic karet stejne nepotrebuje.

0 hlasů

Máte tam chybičku - není nutné být top 1000 na konci sezóny, ale jen toho dosáhnout BĚHEM sezóny. Tzn. mnohem méně drakonicka cesta ke kvalifikaci (byť stále časově náročná). Viz

Reach the top 1,000 in Mythic Ranking in Constructed or Limited during a qualifying month, and you will be eligible to compete in that season's Mythic Qualifier Weekend (MQW).

0 hlasů

Na tohle se už někdo ptal Wizardů a téměř jistě to není pravda. Top 1000 nestačí jenom "hitnout", ale je nutné v ní zůstat na konci sezóny.

(Protože si uvědom, že v okamžiku "těsně po spuštění nové sezóny" by v Top 1000 byl alespoň na pár minut prakticky každý...)

0 hlasů

Má chyba. Bohužel je to jak píšeš - v původní verzi článk totiž bylo during.

Za mě by to bylo mnohem ferovejsi, protože tu stage 1 (sobotu) může klidně hrát třeba 8 tisíc lidí, tam není problém vytvořit to síto do 128.

Nesouhlasim jinak s tím, že by to v tomhle případě měl "každý". Já mám momentálně po týdnu Diamond 1 a ta časová investice je docela masivní - pro člověka co pracuje a ještě navíc a rodinou je to fakt docela kalkul se vyskrabat na Mythic. Ten Karstenuv článek kde ukazuje kolik her a času to bude stát docela sedí - bavíme se třeba o 50 - 60 hodinách jen se na Mythic dostat.

Tim neříkám, že je v tomhle nechápu. Jen ten systém úplně ok umožňuje dát tu šanci víc lidem, protože jednoduše stačí pak nastavit ten finální sobotní event třeba na 9-2. Já teď počítám s tím, že někdy během příštího týdne udělám Mythic a pak na konci sezóny se vyskrabat na těch 1000 no.

0 hlasů

"Nesouhlasim jinak s tím, že by to v tomhle případě měl "každý"." - Kdyby tu Top 1000 stačilo jenom hitnout, tak ale po první vyhrané hře hned (= v prvních minutách) po startu sezóny v té Top 1000 nejspíš jsi, ne?

Tím chci říct, že než se ten "ladder" stabilizuje, tak to pár desítek minut/hodin trvá a před tou dobou se můžou dít poměrně divoké "zhůvěřilosti"...

0 hlasů

"Kdyby tu Top 1000 stačilo jenom hitnout, tak ale po první vyhrané hře hned (= v prvních minutách) po startu sezóny v té Top 1000 nejspíš jsi, ne?"

Ta TOP 1000 se ale počítá v rámci Mythic Ranking, takže nejsi, protože Mythic Ranking hned po startu nové sezóny nemáš. Napřed se na nej musiš dostat a pak se ti teprve začne počítat umístění v TOP 1000.

0 hlasů

Přesně tak - na začátku sezóny člověk spadne (nově z mythicu na platinum) a musí se teprve vybabrat zase zpátky. Ostatně stačilo si zapnout třeba stream Juzy - I po třech dnech víceméně full time testingu dosáhl diamondu.

0 hlasů

Ok, dobře. Ono je ještě potřeba tam nějak došplhat.

Nicméně můj point asi chápeš. V několika prvních minutách/hodinách/dnech ten žebříček ještě není úplně "stabilizovaný", takže při tom modelu "stačí Top 1000 jenom hitnout", by se mohly dít podivné věci.

0 hlasů

"Ten Karstenuv článek kde ukazuje kolik her a času to bude stát docela sedí - bavíme se třeba o 50 - 60 hodinách jen se na Mythic dostat."

To snad jedině za těch okolností, že hrajete výhradně BO2 a ještě nějaké kontrolní balíčky. Jinak mi to přijde úplně mimo.

0 hlasů

Bo3 myslíte. Jinak ve skutečnosti je to při relativně normálním win rate stále rychlejší, než bo1.

A čím výše člověk je, tim častěji se hry protahují, protože oponenti také výrazně víc přemýšlí. V principu těch 20 minut na zápas je průměrná suma co opravdu sedí.

Já konkrétně hraju aggro. 😁

0 hlasů

Ano, Bo3, omlouvám se. Ale pokud někdo počítá 20 minut na zápas ve smyslu na jeden, tak prostě nemůže být Bo3 rychlejší než Bo1, protože při třech zápasech pak hraju cca 60 minut kvůli jednomu vítězství. Při dvou jen cca 40, ale i tak. :)

A pokud někdo ještě navíc tvrdí, že Bo3 rychlejší je a současně píše o 50-60 hodinách potřebných k dosažení Mythic Rankingu, tak tedy vážně nevím jak a co vlastně hraje. :) Já jsem v první předsezóně hitnul Mythic Rank asi tak během 10 dní, úplně přesně jsem to nepočital. To jsem ještě začínal "od nuly" a ne od Platinum a vážně to nezabralo 5-6 hodin denně. Chvilku jsem si naivně myslel, že se mi nepodařilo kdo ví co - a pak koukám, že se pohybuji někde kolem pozice 900. :-) Jinak řečeno, stovky lidí to daly ještě o dost dřív a taky pochybuji o tom, že u toho seděli 5-6 hodin denně.

A to ještě hraju dost rychle v tom smyslu, že řadu Bo1 zápasů vzdám, když vyhodnotím, že už to s nejvyšší pravděpodobností nevyhraju (někdy možná i zbytečně předčasně), a jdu raději rozehrát další. Což win rate ovlivňuje.

Po dvou předsezónách na Mythic Rankingu můžu za sebe říct, že pro jeho rychlé dosažení určitě doporučuji Bo1 a teprve pak (ty zbývající 2/3 sezóny) bych hrál Bo3, pokud to někoho se sideboardem baví víc. Teorie, že Bo3 může být rychlejší, je sice zajímavá, ale otázka tedy je, jak vám to pak funguje v praxi. :-)

0 hlasů

Nu a teď důkaz místo slibů. :)
Dnes (tzn. 10. 3.) ve 22 hodin jsem hitnul Mythic Ranking potřetí. Opět přes Bo1. Od posledního Diamantu jsem střídal Esper Control a Bant Control, dvakrát jsem prohrál a všechny ostatní hry vyhrál. Ta poslední etapa mi zabrala cca 1,5 hodiny.
Jako aktuální pozice v Top 1000 se mi načetla 914. :))

Takže asi tak. Prostě 50-60 hodin je mimo realitu, pokud hrajete Bo1.

0 hlasů

No... "mimo realitu".

První víkend jsem tomu dal tak 15 hodin abych se dostal na platinum, přes týden tak 2-3 hodiny večer abych se dostal na diamond a tento víkend se mi to povedlo v noci na pondělí v 0:20. Taky víceméně 10-15 hodin během víkendu. Vzato kolem a kolem jsme na těch 35-50 hodinách.

Berte to tak, že můžete být jednoduše lepší hráč. Statistika v tomhle případě není tak daleko od reality. ;)

https://www.channelfireball.com/art...

0 hlasů

Co říkám na novinky?

Papírové MCQ: Čekám na další informace... :-/ Kolik těch MCQ bude v Evropě? Kde budou? Kolik na nich bude lidí? Kolik lidí se z nich kvalifikuje? Proč je potřeba mít za duben - červen 200 PW bodů? (Odpověď na poslední otázku je jasná: Odfiltrují se tím nějací lidé a vytvoří se tím ty "MCQ pro zvané". Ale je tohle ten nejlepší způsob?)

Aréna MCQ: Myslím, že tohle je nastavené docela rozumně. Být na konci měsíce v Top 1000 nemusí být zase tak těžké a pak to na závěr rozhodne nikoli grind, ale turnaj. To by možná šlo...

Celkově pak ještě není jasné, jestli budou na Mythic Championshipy kvalifikování Hall of Fameři + hráči, kteří nejsou v MPL, ale jsou stále "velmi dobří" (Kiki, Ondra Stráský, atd.). Protože se zrušením Silver a Gold invitů pak tito hráči budou chodit na MCQ také a potkávat se tam s nimi, to bude zábava... (Dosaďte si tam jaký smajlík chcete ;-))

Mimochodem ještě není vůbec jasné co a jak bude hrát ta MPL, a ani O CO bude hrát. (Asi také o nějaké ty Mythic pointy, protože jinak by to nedávalo moc smysl...)

0 hlasů

Já upřímně doufal v nějakej regional systém třeba ve spolupráci s hernama. Tohle (těch 200 pwp) je podle mě jen první nástřel, aby se vlk nazral a koza zůstala celá. Navíc to vzhledem k chybějícím PPTQ bude docela oser - v našem okolí jak píšeš počítám tak s jedním, max dvěma MCQ v normálním dojezdu a jinak to bude showdown /FNM grind (protože v tomhle case je v Evropě pokud se nepletu jen Kodaň jako GP).

0 hlasů

Novy mulligan bude katastrofa. Pro standard a limited nevidim problem, ale na modernu bude de facto garantovana lielina na starting hande format dost kazit.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter