Novinky

Oznámení prvního Magic Arena turnaje o peníze

Komentáře

Za mě určitě plus aréně, že tam chtějí takové akce pořádat :-) Chybělo mi to tam. Najednou má ta arena pro mě větší 'smysl', můžu v ní mít nějaký cíl, achievment. Open je něco jako GP. Nemušíte nikde grindit, musíte se za víkend probojovat na co nejlepší pozice.
S tím že Arena nenabízí klasický turnaj, kde hrajete s lidmi se stejným počtem bodů, nemůžete říci, že jste byli v nějakém turnaji první. Po Open to sice také říci nemůžete, ale když se vám povede odnést si tisíc, dva, dolarů, je to určitě super pocit :-D
První den by měli projít ti lepší a šťastnější. 7 výher a max dvě prohry. Druhý den 7 výher s max 1 prohrou. Určitě jde spočítat, kolik lidí z kolika účastníků skončí v penězích - mohlo by být zajímavé ta čísla ukázat :)

Turnaj se hraje ve standardu. Nevíte, zda první i druhý den se používá stejný balík anebo zda je možné si druhý den vzít jiný?
K zápisnému by měl hráč dostat ještě nějaké godzila landy. Pokud bych se stihl připravit, asi bych se zkusil zúčastnit. Nicméně jen pár dní pro přípravu a do aktuálního standardu balík nemám. A před Ikorií mi standard s převahou teferiho přišel extrémně nudný (než si to ten teferi všechno odehrál) :-P

Těším se na článek o aktuální standard metě :-)
Díky :-)

0 hlasů

Balíček do druhého dne lze změnit. Jinak se asi zkus podívat na Středeční Výhledy 9, které ti několik dalších otázek můžou zodpovědět ;-)

1 hlas

... tak mi to nedalo a udělal jsem si simulaci turnaje...
kdyby v každé hře měl každý 50% šanci na výhru, tedy by se nebralo v potaz, že někdo má větší předpoklad než někdo jiný, tak při 100 000 přihlášených hráčích by se jich dostalo do druhého dne cca 9000 a cca 310 dosáhlo na 2k$ a 240 na 1k$... tzn 870k$ vyplacené ve výhrách... kdyby celé vstupné bylo zaplaceno penězi, 20$, vybrali by 2m$. To že bude polovina placena nepřímo penězi je pravděpodobné, takže by to tak mohlo +- vyjít finančně.
Model ale taky počítá s tím, že všichni odehrají svoji hru a po té jdou hrát všichni další kolo, takže v každé chvíli mají všichni odehráno stejně her.
Trochu jsem se pozastavil nad tím, že 7 výher má víc hráčů než 6 výher. Ale to bude způsobeno tím, že všichni hrají souběžně a tím, že 7 výher máte s 0 nebo 1 prohrou. Když přijde 100 hráčů s 6:0, 50 z nich bude mít po hře 7:0, dalších 50 má 6:1. K nim se přidá dalších asi 450 hráčů pro další kolo, takže bude hrát cca 500 lidí s 6:1. Polovina vyhraje, takže stav bude 50x 7:0 + 250x 7:1 + 250x 6:2 :)
...ale nejsem matematik, tak to někdo možná dokáže odhadnout lépe :D

0 hlasů

Ty propočty má zmáknutý Frank Karsten na ChannelFireball. Je tam od něj celkem dost článků na téma statistika, kdyby Tě to zajímalo....;-)

0 hlasů

Má tam i něco přímo o tom Open a kolik hráčů se asi dostane do "finále"? :)
Našel jsem, ohledně eventů, toto https://www.channelfireball.com/all-strategy/artic - les/whats-the-best-mtg-arena-event-for-expected-va - lue-and-can-you-go-infinite/- ale točí se to kolem win rate - mě by vlastně spíš zajímalo, když se mi povede 7-x, kolik lidí musí vypadnout :) Z kolika lidí jsem ten komu se to povedlo.
Přesně jak ukazuje na grafech, tak jsem taky přemýšlel. Že quick draft je vlastně celkem safe, že i když nic nevyhraješ, tak je to jako si koupit boostery. Ale když jsi v draftech dobrý, je lepší jít na ty prestižnější eventy, kde můžeš vydělat mnohem víc... zároveň to podle mě funguje tak, že na tom quick draftu potkáš zase méně zkušené lidi, takže máš větší šanci vyhrát (několikrát se mi povedlo 7-1 a nemyslím si, že bych byl nějaký přespříliš nadprůměrný hráč :) )
Omrknu co tam má všechno za články, jestli se do nich tedy dostanu. Díky za tip.

0 hlasů

To je vlastně takové GP z domova. Poněkud zarážející je systém první den bez side a druhý klidně s jiným balíkem a side.
Přijde mi že s trochou přípravy a slušním odhadu metagame by to neměl být problém max na dva pokusy do druhého dne.
Day 2. bude o tom kdo tuší a umí, hry po side jsou na aktuálním formátu hodně jiné. Jasné je že se smíchnutím 2/10 her je nutno počítat, ale na to jsou tam ty dvě resp jedna rezervní prohra.
Takže za mě na začátek dost zajímavý event, pokud klient bude stabilní.
Bylo by chajm, kdyby se do pátku stihl někdo vyjádřit k aktuální metě, resp dokázal odhadnout metu alespon pěti balíků rozdělené na D1, D2.
Každopádně se těším

0 hlasů

prvni den, kdyz bude hodne "noobieku", tak pro zkusenejsi by to nemusel byt problem.
Na druhy pokus jasne, ale to uz platis 8k gemu, tzn ze bys druhy den potreboval aspon 3 vyhry, abys netratil (prvni den bys mel dostat 2k gemu). Za druhy zapis uz zadny bonus mit asi nebudes (za prvni by se mely odemknout landy).
Mozna prave aby to lidi zkouseli i vickrat, tak prvni den zvolili rychlou variantu.
Oproti GP, kdyz tu chytnes par proher, tak koncis, zatimco na GP si to celodenni hrani muzes uzit az do konce. Ale jinak prave souhlasim s tim, ze z toho mam GP pocit.

0 hlasů

Budu platit k Goldech mam něco nasušeno. Platit za to ostrejma by mě nikdo nedonutil :-)
Jako pokud to bude výsledek pod 6 winn, tak smůla a špatný výběr balíku.
Spíš půjde o to jak bude nastavený klient na tuhleten turnaj. Pokud to bude míchat vyrovnaně, tak si myslím že s mým plánem balíku je to hratelné.

0 hlasů

Tak jste mě tedy "donutili" k tomu, abych se na to podíval :-)

V první řadě bych chtěl říci, že pokud se nepáruje Švýcarským systémem a pokud hráči mohou do turnaje kdykoli vstoupit a vystoupit... tak se ten turnaj nasimulovat prakticky nedá. Ale když se zaměříme na jednotlivce (a na to, jak si hraje "po vlastní ose"), tak pro něho můžeme napočítat jednotlivé pravděpodobnosti a při velké "populaci" hráčů to pak vlastně můžeme vztáhnout víceméně na celou populaci.

Došel jsem ke stejným závěrům jako Frank Karsten. Tedy, že pokud máte "game win percentage" (GWP) alespoň 52%, tak se vám turnaj (co do střední hodnoty) vyplatí. Problém je v tom, že tam je samozřejmě strašně veliký rozptyl...

Například: Pokud neuhrajete Day 2, tak jste jistě v mínusu. Jenomže uhrát Day 2 je (překvapivě) poměrně těžké. Máte-li GWP 50%, postoupíte s pravděpodobností 9% (to tedy odpovídá i ljk-ovu výsledku). Ta funkce je totiž dlouho dost "plochá" a nějak rozumně roste až od těch 50%. Takže například k tomu, abyste postoupili s pravděpodobností 50% potřebujete GWP 72%!!! Inu... Hodně štěstí :-)

Ptáte se, jaká je celková pravděpodobnost vyhrání "hlavní výhry" 2000$? Pro GWP 50% to je 0,3% (tedy řekněme jednou za 300 takových turnajů :-) a mimochodem to opět odpovídá tomu, co napsal ljk: 300 hráčů ze 100 000). Nicméně pro GWP 70% (což profihráči mohou mít) to je 21,1%. Takže můj odhad je, že se zúčastní 10 000 hráčů a nějakých 30 to vyhraje :-)

Abych byl kompletní, tak ještě uvedu pravděpodobnosti pro výhru 1000$. Pro GWP 50% to je 0,2% a pro GWP 70% to je 3,5%. Když to porovnáte s předchozím odstavcem, tak to je opravdu méně. Jak to? Na tento paradox už opět odpověděl ljk. Je to tím, že od jisté (vysoké) hodnoty GWP je už opravdu mnohem pravděpodobnější, že uhrajete 7-0/7-1 než to, že uhrajete 6-2. (Ve skutečnosti ta jedna funkce předběhne tu druhou už pro GWP = 46%, takže to zase tak "vysoká" hodnota není).

Ale samozřejmě Magic se hraje pro zábavu a nějakých těch "přebytečných" 20 000 Goldů určitě máte, takže běžte do toho! :-)

2 hlasy

Co se týče článku o Standardu, tak žádný takový neplánujeme... Já se o turnajových balíčcích zmiňuji ve Středečních Výhledech, takže z toho byste mohli mít o aktuální metagame nějakou představu.

Ale pokud bych se měl vyjádřit nějak konkrétně, tak podle mě je Top 5 balíčků: Jeskai Lukka Fires (Yorion), Temur Reclamation, Boros Cycling (Lurrus), Bant Yorion a Mono-Red (Obosh). (V tomto pořadí.)

Nicméně sami se můžete podívat na internet a projít si pořady jako: Monday Metagame (s Martin Jůzou a Mashi Scanlanem), Midweek Metagame (Gabriel Nassif) a Advantage Bar (Riley Knight, Maria Bartholdi a hosté...) Doporučuji tedy najít si hráče, který je nejbližší vašemu hernímu stylu a poslechnout si, co si o metagame myslí...

Co se týče prvního dne a Best-of-One, tak nejlepším balíčkem (pro hraní bez sideboardů) je nejspíš Mono-Red (Obosh). Jenomže v okamžiku, kdy tohle víte, nebylo by tedy lepší přijít s nějakým balíčkem s Deafening Clariony? (Jeskai Fires s Kerugou, nebo třeba i upravený Jeskai Lukka)... Takže ono to je zase prostě o tom, jak se k tomu postavíte... :-)

Doufám, že dobře a že mezi těmi nejúspěšnějšími bude i hodně Čechů :-) Držím vám palce!

2 hlasy

Já se právě odrazil od výhledů a zkouším ten Boros. Přímá rychlá kombinace bílo červené je pro mě fajn. Navíc mě potěšilo, že nemusím pálit skoro žádné rare. Na druhou stranu mé výsledky jsou zatím spíše smutné :-D ...zatím to dávám za vinu tomu, že to neumím hrát asi dostatečně promyšleně a vlastně jen minimálně reaguji na soupeře. Musím se podívat na nějaký rozbor nebo relevantní videa. Lukka by mi sežral dost karet, tak jsem do něj zatím moc nechtěl. Pokukoval jsem i po něčem zeleném, ale manarampa teď asi moc neválí :)

jinak ano, zatím plánuji si aspoň koupit za 20k ty godzilandy :D .. ale nechci to zase uplne pustit :)

0 hlasů

Díky, tvůj text je více než vyčerpávající. A ano nejsme začátečník a PRO sleduji. O to více je zajímavá právě TA úvaha. Jako největší problém na BO1 je když tě vymíchá klient. (není to klasická míchačka jak v reálu). A máš pravdu, že nejlépe si povede balík co bude extra laděn právě na BO1. Red tlak balíky jsou pro to do určité míry dobrou volbou, ale právě musí počítat s removalem a bavíc potřebují začínat. (po pravdě první den takového turnaje bes SB se mi stejně moc nelíbí, ale chápu že by to pak moc lidí nezvládlo).
Jinak těch lidí co vyhrají může být klidně mnohem více, bude dost záležet jak to bude lidi párovat v časovém progresu uvedeného termínu.
Pokud jsme to pochopil správně tak nebude explicitně záležet na aktuálním score.
Takže za mě je na BO1 dobrá volba Agroo a doufačka na 4/3 začínání (včera jsem si dal 9/1-one lander). Nebo nějaký vytušený resilentní balík, nejspíš právě rampa-Uro-URG XX - včera jsme testovaval jeden takový speciál a výsledky nevalné :-( Protože potkáváte veskrze sice meta balíky, ale s mnohem větším progresem/rozptylem).
// mám nasušeno přes 100K, ale nejspíš skončím také pouze u jednoho pokusu. Uvifdím jak bude klient přívětivý a zda bude kartibůh při mě.
Všem ostatním, kteří se připojí hodně zdaru.

0 hlasů

YEEEAAA!!!
7-2!!!

Jak jste na tom?
Ja abych zacal trenovat se sidem :-D
GP jsem hral dvakrat, ale do druheho dne jsem se nedostal, tak mam radost, ze jsem si ten achievment splnil aspon v arene :D

0 hlasů

Gratuluji a přeji ti hodně štěstí do dnešního klání! :-)

1 hlas

Táák nic :)
Hrál jsem Boros cycle, včera i dnes. Side jsem začal řešit hned včera po postupu, zahrál pár her, až mi celkem sedl, takže vyloženě nepřipraven jsem si nepřišel :)
první hru jsem hrál proti mono-white; první hru jsem vyhrál, v dalších dvou jsem zůstal na dvou zemích co jsem měl na ruce, to bylo smutné
druhá hra Yorion... první jsem vyhrál, v druhé vyhrál soupeř a třetí byla napínavá až do konce - Zenith -> Mystical dispute (counter nebo zaplat 3), platím 3 -> další Mystical dispute... pak jsem dostal postupně do hry tři stringery, s trochou štěstí by to šlo uhrát na cycle nebo zenith, nicméně hned po prvním cycle mi přišla pláň a Zenith už nedorazil ani za další dvě kola; mezitím se lifelingoval letcema a výhra přes cycle se vzdalovala od štěstí do miráclu... ale pěkná hra. Evidentně mu to také nepřišlo nejlépe a když už něco ano, tak jsem se toho nějak zbavil
Tak jsem zůstal jen na achievmentu druhého dne. Aspoň to už můžu vypnout a jít trochu vydechnout zbytek neděle. ;-)

Hodně štěstí ostatním a třeba to tu zase zaspamuju při dalším Arena Open :)

Díky tomu, že se mi povedlo uhrát druhý den tak mohu potvrdit, že ta akce mi přijde fajn a přirovnal bych ji ke GP z reálu v prostředí areny. Celý víkend přemýšlíte o mtg, o balíku, zkoušíte co bude nejlepší a pak hrajete event, kde postupujete a fakt můžete něco pořádného vyhrát. Jasně, živá atmosféra to není, tu si můžete maximálně představit :-)

0 hlasů

Právě tak to je potřeba brát. I když jsou šance na výhru třeba malé, tak to je dobrá zkušenost a dobrý zážitek.

Díky za "report" a hodně štěstí příště!

1 hlas

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter