Články

Report z Premodern turnaje Eternal Weekend

Komentáře

Nazdar Jiří,

Vynikajúci článok.

A ako som pozrel na karty v Tvojom decku, skoro všetko z originálnych edícií, ešte aj Flooded Strand. Moje srdce plesá s doslova radost pohlědět. :)

3 hlasy

Ahoj,

Díky. Jsem rád, že tě report pobavil.

Jirka

0 hlasů

Hezkej report Jirko.:-) A ještě jednou gratulace! A díky za zmínku mé maličkosti. To vždycky potěší.;-) :-P

Maťa

0 hlasů

Není zač Maťo ;)

0 hlasů

Skvělý článek, díky!
Bylo by možné pro méně zdatné hráče objasnit kombo s Hermitem?
Např. Viz třetí kolo: ...."první hru ukončuji ve třetím kole Hermitem."
Taky by bylo super někdy zařadit tento deck do videí na premodern youtube kanále, jaký vybrat vhodný druhý deck k tomu netuším, ale asi ne elfy, radši něco interaktivnějšího.

0 hlasů

Ahoj,

jak jsem psal v článku v dech techu. Hermit combo je pěkný MTG puzzle. Zkus tady nahodit nějaký svůj návrh a já ti na to samozřejmě zareaguju s korekcí nebo potvrdím, že to máš správně vyřešený ;)
Jinak na YT jsem FEB chtěl hrát, ale bylo těžký najít, co proti tomu dát a také by to videjko bylo opravdu dlouhý s vysvětlováním všech interakcí a komb.

Jirka

0 hlasů

Ahoj, díky za odpověď, ale obávám se, že bude nad moje síly.
Předně ani pořádně nechápu některé v článku vysvětlované věci,
např. jak dokáže přežít shapeshifter jako devourer když přesáhne power 7? Chápu, že zareaguju na ten trigger ale ten se přeci stejně musí někdy vyhodnodnotit, když chci aby měl dostatečný počet counterů. Je trik v tom, že se ve správný čas Shapeshifter změní na jinou bytost (triskeliona) a tím pádem ho ten resolvnutý trigger nezabije? Nic jiného mne nenapadá...
K tomu Hermit kombu - dokázal jsem pochopit komba s ghoulem a dragon breathem a taky na premodernu neexistující dread return s narcomoebama, ale tady je to pro mě nějaké zapeklité. Jaké jsou vlastně minimální požadavky na to spustit to kombo - 3 many a aktivní Hermit, tj jak je psáno v reportu ve třetím kole...?
Hermit odemele celou knihovnu, tady vlastně netuším zda pořadí karet musí být jako v knihovně jen reverzně - tj poslední karta v knihovně je vrchní karta hřbitova. Ale vlastně nevíme co to bude. Pak zřejmě se něco bude dělat s reklamací (nechápu proč by tam jinak byla), která dvě karty vrátí do knihovny, jenže to nevychází, protože si je hned nelízneme. Tudíž je pro mne otázka zda Hermit kombo potřebuje ještě nějakou specifickou kartu na ruce, ale jelikož je psáno "jednokaretní kombo" tak nejspíše asi ne, což je ještě větší záhada pro mě. Kdybych to vzal odzadu, tak zabíjet může v tom samém kole jen Akroma nebo Triskelion či Shapeshifter proměněný na jednoho z nich. Potřeboval bych aspoň nějakou nápovědu když už ne rovnou celé vysvětlení, díky moc

0 hlasů

Ahoj, Survival kill s Devourerem je popsán v reportu ve Variantě 1. Trigger na sac zůstane na stacku a veškerý kill je v reakci na něj.
Další kill je popsán ve Variantě 4, kdy dáš na stack spoustu Devourer aktivací, které však nevyhodnocuješ a pak v reakci zahodíš Akromu a začneš vyhodnocovat aktivace Devourera - v té chvíli už nikdy nepříjde na stack sac trigger, protože Shifter už není Devourer, ale je Akroma.

Hermit combo: Aktivuješ Hermita - dle pravidel jdou na hřbitov karty všechny ve stejný čas a proto můžeš určit pořadí v jakém jdou na hřbitov (poskládáš hřbitov, jak potřebuješ). Na vršku hrobu musí být Karmic Guide.
Pokud nemáš na ruce Unearth, tak musíš v upkeepu (většinou) nebo na konci kola soupeře zahrát Reklamaci na 2x Unearth. Pokud máš Unearth na ruce a 1 zdroj zelené a 1 zdroj černé many, tak můžeš vše aktivovat ve své main fází.
Poté zahraješ Unearth na Shapeshiftera. Shifter přichází do hry jako Karmic. ETB Karmic - zacílíš Karmic Guide. Do hry přichází Karmic Guide ze hřbitova se svým ETB - vykopeš Psychatoga. Do Terapky pak obětuješ Toga. Ze Shiftera je Tog. Začneš aktivovat pump abilitu za odstranění 2 karet ze hřbitova. Odemeleš celý hřbitov a při poslední aktivaci odemeleš z vršku hřbitova Toga, tak aby na vršku zbyla Akroma. Poté útočís napumpovaným haste, trample Andělem.

Poznámka: Coffin Purge umožňuje balíčku obehrát např. soupeřův wasteland když zabijíš pomocí Hermit Comba. Nebo také pomocí purge můžeš zahrát Terapku před zahráním Unearthu. Purgem odstraníš obětovanou bytost z vršku svého hrobu.

0 hlasů

Já moc děkuji za vysvětlení, to s tou knihovnou by mne to nenapadlo.
Někdy se se snad uvidíme a zahrajeme.

Jarda

0 hlasů

Jinak premodern a vaše videa mně přesvědčili po letech si zase MTG zahrát a oprášit karty a dosehnat si co mi chybí. Moc lehké to není, také obdivuji komplet deck ve starém designu a původních edicicích. Chtěl jsem zeptat kolik % premodern hráčů to tak má a zda někdo taky hraje karty v novém designu. V některých decích se tomu asi nevyhnu hrát novější reprinty, protože je už mám a bude trvat si vše původní dosehnat.

Druhá otázka je, zda se schází v Praze hráči na nějakém pravidelnějším hraní, testingu apod.? Rád bych zašel někdy.

Díky
Jarda

0 hlasů

Na premodern můžeš hrát jakýkoliv reprint chceš. Není to žádný problém. V Praze a okolí se pořádá spousty turnajů. Nejlepší je vše sledovat v české Premodern FB skupině, nebo třeba na Discordu.
Nejbližší turnaj je ve středu 20.12. v Černém Rytíři (zadarmo) - rádi tě tam uvidíme.
Pokud by ti ani porce turnajů nestačilo, tak určitě vždycky najdeš pár lidí co si s tebou půjdou zahrát k pivku do hospody ;) Stačí se dohodnout na výše zmíněné FB skupině.

0 hlasů

Moc pěkný report z moc pěkného formátu.

Gratuluji ti k pěknému umístění a ať se daří české Premodernové komunitě! :-)

0 hlasů

Moc děkuji a doufám, že Premodern pokvete tak, jako do teď.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter