Články

Středeční výhledy 15/2021

Komentáře

Kvíz:
1) Jak je situace popsána, tak se DT netapne, protože je celá schopnost zrušena při vyhodnocení. Pokud by nebyl žádný legální cíl už při seslání (soupeř by obětoval LR už v odpovědi na seslání DT, nikoli na zacílení abilitou), tak by se DT tapnula.

2) Nezaplatíš nic, zlevnění o U se bude vztahovat i na generickou manu požadovanou sférou.

3) Tak tady je to tricky. Ale jelikož tam chybí "that's still a planeswalker" - srovnejme třeba s Gideon Blackblade, tak pokud je Bahamut bytostí, tak

- soupeř na něj nemůže útočit (stejně jako na každou jinou bytost) a tedy Bahamut nemůže blokovat útok na sebe samého.
- zranění z něj nesundávají loyalty countery, protože není chodec.

Loajalitní schopnosti ale aktivovat můžeš (na to jsem se, přiznávám, musel podívat do Gathereru, protože logicky bych řekl, že ne), a trochu netuším proč.

P.S. Existuje velmi teoretická možnost, kdy by Bahamut MOHL blokovat útok na sama sebe - kdyby se po deklaraci útočníků na něj nějak (náhlým přidáním žetonů) stal v mezičase bytostí ještě před deklarací obránců.

0 hlasů

K možným setům na příští rok dodám, že Wizardi si zaregistrovali ochranné známky Dominaria United a Kamigawa: Neon Dynasty.

0 hlasů

Za spoilery by se mělo banovat :D

Každopádně pokud si mohu dovolit svůj tip, viděl bych to na třetí návštěvu Mirrodinu, tedy New Phyrexie... ;-)

0 hlasů

Pepo, nejaky info o navratu neceho ve stylu paper Grand Prix? dik!

0 hlasů

Rád bych sloužil, Jožyne, ale bohužel zatím ještě nemůžu :-( Popravdě když se podíváš na státy kolem, tak ona ta situace ohledně koronaviru se zase začíná (mírně) zhoršovat... :-(

0 hlasů

ŘEŠENÍ KVÍZU:

Caranthir měl ve všem pravdu. Pojďme se na to ale ještě podívat podrobněji.

1) Ano. Pokud Dragon Turtle nacíluje bytost, ale ta je do reakce obětována, schopnost Dragon Turtle se nevyhodnotí. Želva tak nebude tapnuta. (A pokud pak nějakou náhodou bude, tak se v příštím untapu normálně untapne.)

"If you target an opponent's creature with Dragon Turtle's Drag Below ability and that target is illegal as the ability tries to resolve, the entire ability is removed from the stack and does nothing. Dragon Turtle will remain untapped and will untap as normal during its controller's next untap step."

Nicméně pokud Dragon Turtle nic nenacíluje (protože soupeř nemá bytosti, nebo protože se ("up to one") rozhodnete nic nenacílovat, tak se její schopnost vyhodnotí. Želva se tapne a ve vašem příštím untap stepu neodtapne.

"If, however, there are no legal targets for the Drag Below ability when Dragon Turtle enters the battlefield (or you choose not to target anything), Dragon Turtle's ability will still resolve and cause it to be tapped and it won't untap during its controllers next untap step."

2) Schopnost Demiliche zlevňuje modrou manu, ale i generickou manu (symbol {1}) zrovna při takovém zdražení. V daném příkladě tedy Demilich půjde zahrát bez zaplacení jakékoli many.

"While casting Demilich, if you are required to pay an additional cost that includes a generic mana component, Demilich's cost reduction effect can apply to it. For example, if you're required to pay an additional {1} to cast Demilich (perhaps because of Sphere of Resistance), and you've cast five or more instant and/or sorcery spells this turn, you would pay {0} to cast Demilich."

3) Grand Master of Flowers se oživuje "po Sarkhanovsku" (Sarkhan, the Dragonspeaker; Sarkhan the Masterless).

Protože to je bytost, tak na něj není možné útočit a zranění mu nesundává "loyalty" žetony. Nicméně stále svoje "loyalty ability" aktivovat může. (To je tím, že "loyalty ability" jsou vztažené k "permanentu", nikoli k planeswalkerovi specificky.)

A, ano. Pokud nějaké bytosti náhodou útočí na Bahamuta - planeswalkera a ten ("instantně") dostane "loyalty" žetony na 7, tak... Ty bytosti útočí stále (nicméně už tak trochu "do prázdna"), ale Bahamut - bytost je schopen normálně blokovat. Překvapení! ;-)

"If Grand Master of Flowers somehow gains enough loyalty to become a creature while it is being attacked, it is removed from combat. If blockers haven't been declared yet, it may then block. It may even block creatures that were previously attacking it. Creatures that were previously attacking it that go unblocked won't deal combat damage."

Mějte se pěkně, sledujte nové karty z Innistradu a zapojte se tento víkend do Aréna Openu! Hrát se bude Historic.

Na viděnou u dalších Výhledů :-)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 1. část

13.02.2024 16:20 – Chainer

Ahoj! Jako dobře. Přesvědčil jsi mě, že nějaký ten "grave hate" na Standardu je... :-) Cryptic Coat - Tak jistěže to je průtokový...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter