Články

Středeční výhledy 19/2021

Komentáře

UPDATE:

- Chtěl bych ještě velmi pogratulovat Dominiku "Lennymu" Proškovi k výsledkům na Magic Onlinu, protože ty jdou v poslední době jeden za druhým. Top 4 ve Standard Challenge + výhra v následující (s Mono-White Aggrem). Dále Top 4 v Pauper Challenge, Top 4 ve Standard Super Qualifieru (s Izzet Dragons). Ať se daří dál a sledujte Lennyho Twitter! https://twitter.com/lennnymtgo

- Tuto sobotu proběhne na Magic Onlinu "Limited Super Qualifier Saturday". Formátem je Sealed Deck sady Innistrad: Midnight Hunt a první dva hráči se kvalifikují na Innistrad Championship. Budeme držet Lennymu (a také Pirátovi? :-)) palce!

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/magi - c-online/magic-online-announcements-october-12-202 - 1

- Všechny informace k víkendovému Aréna Openu již byly zveřejněny. Naleznete je tady:

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news - /october-2021-arena-open-standard

O banech (a "balancování") karet na formátu Historic si povíme již příště. Stejně tak jako o sadě Innistrad: Crimson Vow, která už pomalu klepe na dveře. Tato svatba bude asi pořádně krvavá...

0 hlasů

Kvíz:

1) 3 extra kola

2) tu si nie som istý, ale keďže kopia nebola castená, tak by sa nemalo stať nič...?

3) burn spell je modal spell a mody sa pri kopírovaní meniť nedajú, len targety. Takže bohužial, ďablici nebudú, len dalšie wrata :)

4) súper sa nemusí starať o ward, keďže abilita Lier znemožňuje counterovanie (to sa samozrejme týka len spellov, nie abilit).

0 hlasů

chcelo by to edit príspevkov ;)

2) myslel som, že napoprvé sa nestane nič a napodruhé záleží, či kastil z ruky, alebo hrobu (pozrie vrchné 4, alebo 7 kariet)

0 hlasů

Vyzkoušeno nechtě v praxi a je to přesně tak. Zkopírovaná kopie nestála žádnou manu, tudíž se neukážou žádné karty a člověk si ty dvě nemá z čeho vybrat :)

0 hlasů

edit2 :)
3) je to samozrejme naopak, ak originál boli ďablici, tak kopia bude stejná.

0 hlasů

Ano, u druhé otázky jsem nenapsal, jak přesně se zahrála Memory Deluge.

Tak dejme tomu, že Galvanic Iteration a Memory Deluge se oboje zahrály z ruky a nepřipletla se do toho ani Thalia, ani jiní "zdražovači" či "zlevňovači"... ;-)

Řešení minulých kvízů přinesu během víkendu.

0 hlasů

ŘEŠENÍ KVÍZU: Vše je tak, jak píše Grahf.

1) Při hraní druhé Iterace vytriggeruje "When..." od té první Iterace, tudíž budete mít druhou Iteraci dvakrát. Při zahrání Alrund's Epiphany pak vytriggerují obě "When...", které máte k dispozici, a získáte tak tři extra kola a 6 birdů k tomu! :-)

2) X na Memory Deluge je odvozeno podle toho, kolik man jste SKUTEČNĚ do toho kouzla zaplatili. Při zkopírování to bude 0, tudíž taková Deluge vyjde "naprázdno".

Řešením tedy je, že "napoprvé" se podíváte na 0 karet (= to je to vyhodnocení té kopie, která na stacku předběhne originál) a "napodruhé" se podíváte na 4 karty (= Memory Deluge seslaný z ruky).

Moje předchozí poznámka o "zdražovačích" a "zlevňovačích" je ovšem také na místě, protože k interakci s Memory Deluge dochází. Je-li ve hře Thalia, Guardian of Thraben a hráč zahraje z ruky Memory Deluge za 5 man, tak se podívá na 5 karet... (Já vždycky říkal, že Thalia je dobrá... ;-))

3) Při kopii nelze měnit na kartě zvolené módy. Takže buďto je možné udělat 6 ďáblíků, nebo je možné dát do všeho "dvakrát za 5". Navržený plán je tak sice hezký, ale pravidlově neproveditelný :-(

4) Pokazit se může to, že soupeř (sesílající spell na útočící Hall) vám na ten Ward ukáže na vašeho Liera... Můžete se tedy tak trošku "vytrestat" sami. (Jak se tomuhle říká? Nonbo? ;-))

Poslední tři otázky tedy opravdu spíše ukazují, jak Magic (strategicky) nehrát. Ale nebojte, na Mistrovství světa tam nikdo podobné chyby neudělal. Nicméně ty situace tam "ve vzduchu" byly, hráči se jim vyhnuli, komentátoři na ně upozornili... Prostě všechno, jak má být! :-)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter