Články

Středeční výhledy 8/2021

Komentáře

Kviz:
1) po aktivácii sa skopíruje exilnuta karta. A potom sa možem rozhodnuť, či ju zakastim. Ak ide o to, kolko kariet si potiahnem za abilitu wizarda, tak jednu po zakasteni spellu. Za kopírovanie nie, pretože nekopíruje sa spell, ale karta.

2) Platiť za ward sa nemusí, keďže burn spell je uncounterable, do čoho sa počíta aj ward (je to tam aj napísané:)).

3) 4 many

4) hra si "pamätá", ktorá príšera udelila dmg vo first stepe, takže v "normal" stepe dá dmg len tá príšera, ktorá má double strike, alebo tá, ktorá ho neudelila v predošlom stepe.

5) myslím, že v oboch prípadoch môže hráč zakastiť obe strany a pri všetkých možnostiach musí doplatiť 2 many.

0 hlasů

DROBNÁ NOVÁ ZPRÁVA:

Tento čtvrtek 29. dubna v 17:00 můžeme sledovat první díl třídílné (komediální?) série "The Great Strixhaven College Clash". Pět zajímavých osobností bude "kaučovat" pět Magicových "trenérů". Uvidíme, která kolej na závěr vyhraje! ;-)

Akce poběží na YouTube, pro bližší informace se podívejte sem: https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news - /announcing-great-strixhaven-college-clash-2021-04 - -26

0 hlasů

ŘEŠENÍ KVÍZU:

1) Přesně, jak říká Grahf. Isochron Scepter zkopíruje kartu (nikoli spell), takže v tu chvíli se schopnost Magecraft ještě nespustí. Nicméně následně budete moci tu zkopírovanou kartu zahrát a v tu chvíli se Magecraft spustí (sesíláte totiž instant). Díky Archmage Emeritovi si tak líznete jednu kartu.

"Some effects instruct you to copy an instant or sorcery card in a zone other than the stack. These copies do not cause magecraft abilities to trigger. However, most effects that do this also allow you to cast the copy, and casting the copy will cause magecraft abilities to trigger."

2) Cenu za Ward jistě zaplatit nemusíte. V takovém případě se Ward spustí, pokusí se Heated Debate zrušit, nicméně toto kouzlo zrušit nelze => Waterfall Aerialist bude zabit. "Nezrušitelná" kouzla a schopnosti budou proti schopnosti Ward velmi dobrá :-)

3) Spustí se Ward obou Waterfall Aerialistů a každý z nich bude "požadovat zaplatit". Je tak žádoucí mít připravené další 4 many.

4) Opět jak říká Grahf. Pokud vaše bytost ztratí kvůli odchodu Blade Historiana double strike, tak... Vaše bytosti bez double striku již nebudou udělovat "regular combat damage", pokud už toto kolo udělily "first-strike damage".

"If Blade Historian leaves the battlefield after first-strike combat damage has been dealt but before regular combat damage (perhaps because it attacked and was destroyed by first-strike combat damage), attacking creatures you control will lose double strike. A creature without double strike won't deal regular combat damage if it already dealt first-strike damage that turn."

5) Ano, při všech možnostech seslání ("cast") čehokoli zmíněného se musí navíc 2 many zaplatit.

Možná zajímavější otázka by byla, kdyby vám soupeř z ruky exilnul Kazuul's Fury. Také se budou muset platit 2 many navíc, až budete chtít hrát ("play") Kazuul's Cliffs? To už jistě vidíte rozdíl mezi "cast" a "play", takže ne ;-)

"If the exiled card is a modal double-faced card and its back face is a land, its owner may play it as a land. (Note that if the front face is also a land, you couldn't have exiled it to begin with.)"

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter