Články

TOP10 Dragons ze světa Magic: the Gathering

Komentáře

Pěkný článek.

Kdybych to hodnotil já, tak na prvním místě je Shivan Dragon, a v TOP 5 bych viděl ještě Nicol Bolas z Legend... Ale to je tím, že už to hraju víc než 20 let...

0 hlasů

Parádní článek. Těžko říci, co bych dal pryč...HM bych ale udělil určitě Bolasovi, Dragon Whelp (protože prostě dráčátko, začátky a nostalgie), Worldgorgerovi (protože kombo s Animate Dead) a Bladewing the Risen (protože šílený kitchen table balík s Dragonspeaker Shamany, Thrally a dalšími draky, když vyšlo Scourge)

0 hlasů

Btw, jako flavor nazi musím upozornit, že Rith a Kokusho jsou dračice ;)

0 hlasů

Vždycky jsem ml za to, že pojem "košický" vznikl až když se do ČR dostala informace, že v Košicích nahradili tehdy drahou a těžko sehnatelnou kartu - Masticoru Flowstone Overseerem. To jsem ten pojem slyšel poprvé a na začátku jsme ho dokonce používali i celý - "košická masticora" (i když na všechno). Ale je možné, že na Slovensku už nějaký ten pátek věděli o košické improvizaci :-)

0 hlasů

Ďakujem za pozitívnu odozvu.

1) popravde Nicol Bolas by tam mal určite patriť minimálne flavourovo. I keď i ja si pamätám na staré „kombo smrti“ z Legendy: Mind Bomb - Nicol Bolas – Shallow Grave :)

2) no snažil som sa moju vlastnú nostalgiu trošíčku potlačiť (i keď často neúspešne – Rith, the Awakener, Shivan, ...), inak by tam určite Dragon Whelp bol/bolo. Pretože to (a ja vážne nechcem zase začínať diskusie na túto tému, alebo ju nejako umelo priživovať) naozaj bol košický Shivan Dragon. Ale to by tu musel potom byť určite i Canopy Dragon, ktorého som po jeho vydaní „tlačil“ do každého môjho balíka, či už to fungovalo alebo nie. Proste preto, že to bol (na dlhú dobu jediný) zelený drak a jedna z mála zelených bytostí, ktorá v tej dobe dokázala lietať. A ďakujem za upozornenie, pokúsim sa to do budúcna ustrážiť.

3) tak ako u každého v reálnom živote vzniknutého slovného spojenia, sa už asi nedozvieme presnú dobu vzniku. I keď legendy hovoria ... :) A áno, v Košiciach sú magicari (okrem iného i) improvizačne veľmi zdatní (viď. nedávne MKM Praha).

1 hlas

Článek se mi líbí. Jenom bych poznamenal, že Stormbreath Dragon to na Modern dotáhl. Hraje se v RG Landdestrukci a ve Skred Redu.

0 hlasů

A kde by sa zaradil Glorybringer? Momentalne je celkom dobry.

0 hlasů

1) pravda, na Skred Red som zabudol a ani RG Landdeštrukcia sa okolo mňa veľa nehraje. To je tak, keď vytvára Top 10 jeden človek a nie "tým ľudí" .... holt nie som Mashi Scanlan a CHFB.

2) no a Glorybringer sa mi páči ... ako som písal v Rýchlom rozbore mohla by to byť "nová Flametongue Kavu" štandardu ... len si myslím, že na presné zhodnotenie jeho sily je ešte skoro ... nemáme dostatočný odstup.

1 hlas

Díky za článek! Taky jsem se divil, že se "neumístil" Bolas... Ale jak to vysvětluješ, dává pořadí smysl. Příjemný čtení :)

0 hlasů

Ahoj Dorlasi, skvělý článek! Myslím, že nostalgie tam nebylo ani moc, ani málo a pro mladší hráče jsou taková malá okénka do dávno pozapomenutych formátů a jejich staplu vážně zajímavá. A co víc, článek je opravdu hezky napsán!
Jen bych možná trochu omezil počet uvozovek - my "víme", že ta spojení nebo slova nevypadají hezky, ale když už je tam napíšeš, tak ty uvozovky to nezachrání a trochu ruší ;)

0 hlasů

Ďakujem.
A k tým úvodzovkám. To je nevýhoda písaného slova. Nemôžete využiť jemné nuansy reči. Ani mimiku tváre. A to je ťažké zvlášť u mňa, ktorý tieto veci pri komunikácii používam neustále. A dosť. Tak ma to k tomu ťahá i pri písaní. Nehovoriac o tom, že keď som písal bez úvodzoviek – i veci myslené obrazne, či odľahčene – tak sa objavovali komentáre (i tu na CMUS-e, či Magic-Guru), ktoré ma obviňovali z nepochopenie témy. Napríklad pri Kokusho a jeho damage „z ničoho“, by sa mohol niekto ozvať: ako z ničoho?, musíš mať jedného draka na stole a zoslať druhého, a nesmú ti ho prerušiť, atď. atď. Tak preto som začal používať úvodzovky. Ale chápem tvoj pohľad a pokúsim sa ich (a zátvorky a odrážky a ...) trochu obmedziť.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

28.03.2024 18:59 – Chainer

Tak kdo byl o minulém víkendu v Praze, tak ví, jak ten současný Modern vypadá... ;-) Nejsem si jistý, jestli je potřeba pomáhat aggro...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter