Videa

Jak poznat padělky karet Magic the Gathering

Komentáře

Dobrý počin, nicméně jsem si z videa odnesl, ze poznat zdařilý padělek v podstatě nelze, pokud kartu neroztrhnu. To bych spíše video nazval: Jak nepoznat padělky karet MTG :)

0 hlasů

Minulý měsíc jsem si koupil Bundle Ravnica Allegiance a musím říct, že ty karty z toho jsou úplně jiné na omak/lesk/matnost/mastnost a možná dokonce i vůni, než karty z normálních boosterů Ravnica Allegiance. Mám z toho usoudit, že ta Bundle byla padělek?

0 hlasů

Jak už někdo psal, dobrý a důležitý počin, ale také mi z toho přijde, že padělky de facto nejde poznat (tipl bych že ještě hůře, když se sofistikovaně ojedou). Máš nějaký osobní odhad, jestli je v blízkosti doba, kdy padělek projde i BGS gradingem ? Mám tři betové powery, žádná krása, ale přemýšlím je nechat ogradovat s tím, že grading z 2019 ještě "zaručí" pravost, kdežto za pár let už to tak být nemusí. Co myslíš ?

0 hlasů

videl jsem na YT videa, kde i gradovana karta byla fake

0 hlasů

Ahoj vespolek: předně bych odlišil ten návod samotný vs. výsledek. Ten návod je podle mého názoru užitečný, sám se podle něj řídím. Že výsledek nebyl příliš jednoznačný, byl důsledek toho, že tyhle fake karty byly relativně dobře vyrobené.

V zásadě jsem v ruce držel dva typy karet, o kterých jsem věděl na 100%, že jsou padělky. Tyto a kdysi (je to tak 20 let) tzv. Ladrovky (vyrobeně Lukášem Ladrou a ještě jedním borcem). Ladrovky byly také jinak barevné a měly takový oranžový nádech (jejich zadní strana) a podle toho se daly poznat. Také byly, co se týká bend testu, o trochu lépe ohybatelné. Ostatní oblasti jsem tehdy nezkoumal.

Tyhle padělky z Číny jsou zdařílé, ale oproti pravým kartám jsou naopak trochu pevnější, tj. jdou hůře ohnout a také jdou hůře prosvítit. Barevnost je také zrazuje - jsou příliš barevné. Na omak jsou úplně stejné jako pravé, Každopadáně zatím nejspolehlivější test je pořídit si lupu a kouknout se na strukturu tisku, to jsem zatím neviděl (ani na různých anglických videích), že by někdo dokázal spolehlivě fakovat.

V zásadě bych každému doporučoval, pokud kupuje dražší karty mít nějakou referenční kartu z té dané edice a pokud narazíte na jakékoliv pochybnosti, konzultovat to s personálem z nějaké herny, kde bývá vždy někdo, komu už prošlo mnoho a mnoho karet rukama.

To Chainer: tak u karet, které nedávají smysl padělat bych padělky nehledal :-). Ale jinak už jsem viděl také dost "zvěrstev" vytištěných od přímo Wizardů :-).

To Bravo: Nevím, těžko říct. Zatím si myslím, že ta doba ještě nepřišla.

0 hlasů

Ano, samozřejmě. Chtěl jsem tím jenom říct, že pokud jsem "přinucen uznat", že ta jedna karta je pravá a ta druhá karta je taky pravá, tak potom se to ani podle lesku/barev/matnosti nepozná...

Proto je můj závěr ten, že Wizardi mají (minimálně) dvě různé tiskové techniky. (Ještě poznamenám, že karty ze Showdown boosterů jsou taky podobně "jiné".)

0 hlasů

Jedno upřesnění mého předchozího postu: nevím, kdo ve skutečnosti falešné karty přezdívané Ladrovky vyrobil. Vím jen, že byly distribuovány mezi lidi zvláštním způsobem, který nasvědčoval tomu, že akteří věděli o tom, že jsou falešné, přitom je prodávali za cenu tržní, či malinko pod tržní cenou.

0 hlasů

Kdysi za casu brnenskeho Dna pytle jsem tam poznal cloveka, co tvrdil, ze bude mit hromady dualu od strejdy z USA, jestli ten s nema nemel neco spolecnyho. A taky si ho pamatuju kvuli tomu, ze mi ukradl 2x Gaeas Cradle :)

0 hlasů

nejsem žádný profík, ale z nějaké zkušenosti vím, že některé "ochrané prvky" na zadní kartě na fake kartách nebyly, nebo byly hodně špatné ("kazová" tečka, "šmouha v deckmaster). Držel jsem čínský fake (flooded strand) cca před rokem a šlo to poznat...nicméně, jestli ty "proxy" takhle zdokonalili, tak to je celkem pekelné...a díky za video

0 hlasů

Uprimne, MTG karty v podstate zadne ochranne prvky nemaji. Jsou vytistene technologii, ktera je uz pres 20 let stara. Nechci aby to vyznelo spatne, ale kdo si mysli, ze existence 'skoro dokonalych' padelku vylucuje existenci tech dokonalych, je naivni. Dnes je to jen otazka, zda se to vyplati, a pokud ano, udelat to neni obtizne (ze nejlepsi ochranny prvek je ten tzv. vicevrsty tisk je trochu k smichu, co komu brani to ve vrstvach vytisknout taky. Z raw skenu karty, bez softwarove retuse okraju mana symbolu, to muze delat jenom amater. Profiky to davno napadlo :). Prijde mi usmevne, ze se po svete prodavaji kvanta napr. revised dualu v M/NM kvalite - ty karty se hraly v dobe, kdy se obaly nepouzivaly vubec, nebo jsme hrali s Ultrapro obaly, ve kterych se karty stejne osoupaly/zaspinily. Predstava, ze vsechny ty stavajici M/NM dualy na trhu jsou povytahovane z alb sberatelu, kteri je dodnes syslili, je, podle mne, spis zboznym pranim.

Asi jsem dost skepticky - stejne tak mi prislo zajimave, odkud Wizardi loni vytahli Beta boostery - opravdu byli takovi vizionari, ze si v te dobe (druha edice MTG, pote co se prvni tak rychle vyprodala) uvedomili, jak velky business zalozili a nechali si v supliku nerozbalene boostery? Vubec bych se nedivil, kdyby je proste k teto prilezitosti natiskli...

Ale treba to tak neni, minimalne trh s kartami se tak netvari. Kdyby k tomu nekdo mel relevantni odkaz/video/diskusi, budu rad, zajima mne to.

0 hlasů

imho ty Beta boostery nakoupily ze secondary marketu, tipl bych, ze od cloveka, co ma YT kanal openboosters

0 hlasů

Jinak kdybyste měl někdo nějaké zdařilé (ale i méně zdařilé padělky), tak za ně budu rád, mohl bych udělat druhé video... Jsem ochoten za ně i něco zaplatit, abyste nebyli škodní. Kontaktovat mě můžete na emailu lobo zavináč cmus tečka cz. Díky.

0 hlasů

Víte jak poznáte, že padělky dosáhly už takové kvality, že jsou k nerozeznání od originálů? Odpověď zní: nepoznáte to. Netvrdím, že ta doba už nastala, jde o to, že nezjistíme, že už nastala. Můžeme pouze pozorovat čím dál dokonalejší padělky. Ještě loni jsem zvažoval nákup některých karet z power 9. Jednak proto, že jsem je vždycky chtěl mít, ale hlavně i jako investici. Právě existence čím dál dokonalejších padělků byla důvodem proč jsem si to nakonec rozmyslel....

0 hlasů

Poslední "šarže" fejků jsem v ruce nedržel, ale v Číně šli evidentně hodně dopředu za poslední rok nebo dva (už umí hologramy, foily, vlastně všechno). Padělky, které jsem zkoumal naposledy šly vždy odhalit šperkařskou lupou s přiblížením alespoň 40x, když člověk ví na co koukat. Všechny ty testy uvedené v článku buďto dělat s drahými kartami nechci anebo jsou neprůkazné. Takže co z toho vyplývá?: A] dražší karty kupovat POUZE u opravdu prověřených obchodníků, B] i od nich (když to jde) kontrolovat lupou. Všiml jsem si na GP v Praze, že přítomné zahraniční eshopy při výkupu vůbec nekontrolují pravost vykupovaných karet. Vzali duál, zaplatili, to mě takřka šokovalo, protože okem ani pohmatem už podle mě DOBRÝ padělek poznat nelze.
A když už jsem u tématu, divím se že Hasbro/WoTC, nezasáhnou když vidí tohle: https://www.mtgproxies.biz/magic-pr... (Někdy před 2 lety psali, že "podniknou kroky"... Jaké však provedli nebo provádí by mě teda zajímalo?) Padělatelé tomu říkají "proxy", ale dokud budou vydělávat na identickém výrobku, včetně zadní strany karty, kde je obchodní značka/název/logo hry, které jim nepatří, tak je to sprostej padělek a ne proxy-card. Nechápu, že jim někdo může poslat byť jenom jediný dolar a podporuje tak padělatele, který ničí hru sběratelsky i ekonomicky.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter