Pravidla

Pravidlové okénko – Ixalan

Komentáře

Treasure+ Plunder- nelze obětovat jeden artefakt pro zaplacení dvou různých částí ceny za kouzlo- buď ho obětujeme pro získání many (tj. aktivujeme jeho mana ability a vzniklou manou zaplatíme část casting costu Plunderu), nebo ho obětujeme pro zaplacení additional costu, kterým je "obětuj artefakt nebo bytost".

1 hlas

Jurassic Park: seslaná Rile triggeruje Huntera, výsledkem této interakce je pecka za tři do soupeře, 5/4 trample Hunter s jedním zraněním a karta v ruce.
Mlha seslaná v reakci na Pounce znemožní fight (token dostane hexproof), nicméně zbytek mlhy se vyhodnotí a vznikne replacement efekt. V combat damage stepu dojde k damage assignment, který ale nebere v potaz existující efekt mlhy- tudíž Hunter musí dát tokenovi nejméně 3 (což je lethal damage) a nejvíce 5 zranění a zbytek (2 až 0) může díky tramplu projít do soupeře. Token přiřadí 3 do Huntera. Při vyhodnocení damage se všechna damage bytostem preventuje (není udělená), tudíž žádná bytost nezemře, Hunter netriggeruje a protivník je chudší o další maximálně 2 životy.

1 hlas

výbornej článek, skvěle, Milane!

0 hlasů

Díky za shrnutí pravidel. To tapování bytostí do Crew i oživeného vozidla sama do sebe je hodně zajímavé. (Že jde oživit vozidlo do obrany mne napadlo včera, v situaci, kdy to vypadalo, že by to soupeř mohl udělat a na vozidle nebylo napsáno, že to udělat nesmí (: .)

Moje odpovědi ke kvízu:

1) Ne.Cena se před placením sce fixuje, ale když Treasure tapnu pro manu, tak ho už musím obětovat a nemůžu ho potom obětovat znovu.
2)
-Boj proběhne tak, že se neudělí žádné bojové zranění (kvůli Blinding Fogu). Pounce vyfízluje, protože kvůli hexproofu, který Dinosaur dostane se cíl Pouncu stane nelegálním. Zranění do bytostí (z kombatu) jsou vypreventována a útočník nemá trample aby mohl nějaké zranění propálit do hráče.
-Na bojišti zůstanou obě bytosti (Sun-Crowned Hunters i Dinosaur).
-Soupeř přijde o 3 životy za trigger Sun-Crowned Hunters přes Rile v precombat mainu (vyhodnotí se před combatem).

Akorát mi seslání Pounce na straně útočníka přijde v dané situaci jako vyplýtvání many a vyhozená karta. Sun-Crowned Hunters jsou 5/4 a z Rilu už mají jedno zranění. Obránce je 3/3 (trample mu je v obraně na nic). Kdyby došlo ke kombat damage, tak se obě bytosti pozabíjí. Kdyby spolu o chvíli dřív bojovaly (fight), tak (pokud by oponent nepreventoval damage) Sun-Crowned Hunters by stejně dostaly 3 damage od Dinosaura a Dinosaur 5 damage od nich (a obě by stejně umřely).
Dávalo by mi to smysl až ve chvíli, kdyby tam byl na straně bránicího hráče ještě nějaký menší dinosaur a bojovalo by se s ním.

Nebo co mi uniká, že to zahrání Pouncu dává smysl i tak?

0 hlasů

Zmysel by to dávalo trebars, keby útočník mal už len 3 životy a súper si takto zachránil token, s ktorým by ho mohol zabiť v dalšom kole.
Inak ti ušlo, že sun-crowned hunters trample má, od rile.

0 hlasů

Nekra- útočník má trample z Rilu...

0 hlasů

Jo, tak to jsem přehlínul. V tom případě to smysl dává :).

0 hlasů

Ahoj,

jen pro úplnost sem napíšu, že jste všichni šikovní a máte správné řešení :-)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter