Pravidla

Pravidlové okénko před Mistrovstvím Česka v Magicu

Komentáře

Pěkně napsáno Davide. Co ještě doplnit o pojednání jak se zachovat při:
1) Zapomenuté kartě v balíčku v první hře (karta ze side či soupeře).
2) Při míchání soupeřova balíčku zjistíme nelegální počet karet (pokud je jich více než 60. můžeme se domáhat kontroly počtu karet v SD?)
3) Opět připomenout problém "slow play".
4) Jak by se měli účastníci na turnaji typu MČR chovat, aby si nevysloužili postih za nesportovní, neetické chování. Případně klasické "Outside asistance"
5) Včasná příprava deck listu a příprava balíčku na takový turnaj (obaly, foil karty).

Ono by to vyšlo na samostatný článek. takže spíš takový podnět :-)

1 hlas

Kdybych ještě dělal rozhodčího, tak bych určitě poradil si pořídit nové obaly. Kolik game losů jsem se narozdával... Třeba za to, když si lidi nevšimli, že nají dva typy obalů na jednom decku .

1 hlas

Mám dotaz ke combat shortcatu: Jak se mu může Neaktivní hráč vyhnout a na schopnost (a pod.) reagovat ještě v main fázi, i když by šlo reagovat až v začátku combat stepu? Zajímá mne, jak se to dá udělat, i když to pravděpodobně nebude ve většině případů výhodnější.

0 hlasů

Musí to říci. Pokud tedy aktivní hráč řekne "útok?", neaktivní hráč může říct, "Ještě v main fázi, blesk do Grizzly Beara," čímž se shortcutu vyhne.

Pokud by však řekl jen "blesk do Grizzly Beara," mělo by se za to, že ho hraje v Beginning of Combat stepu.

0 hlasů

Chcel by som vedieť, či sa oznamuje delayed trigger, ktorý sa spustí spustí o kolo skôr, ako sa vyhodnotí. Trebars ak v end stepe zomrie Scarab God, tak by sa mal spustiť trigger, ale vyhodnotiť by sa mal až v dalšom end stepe.

0 hlasů

Triggery, které pouze vytvářejí delayed triggery, není třeba ohlašovat. Má se za to, že se vždy vyhodnotily. Nicméně samotný delayed trigger pak už nutné ohlásit je.

V případě Scarab Goda tedy není třeba nic říkat, když umře. Ale v příslušném End stepu je nutné trigger ohlásit a boha si tak vrátit. Pokud tak neučiníš, zůstane bůh v hrobě tak dlouho, dokud si na trigger někdo nevzpomene.

U delayed triggerů, které způsobují změnu zóny (Aetherling, Obzedat, Scarab God, etc.) navíc nemá soupeř možnost odepřít hráči trigger, ani neplatí lhůta jednoho kola. Pokud si hráč třeba i po třech kolech vzpomene, že si zapomněl boha vrátit, jediné, co si soupeř může vybrat, je, zda si ho vrátí do ruky hned, nebo až na začátku další fáze.

0 hlasů

tradičně skvělé (a to jsem mu tentokrát ani nemusel pomáhat :-) ) Díky!

0 hlasů

Jak to tedy je teď u Dovina? Zahraju u PW Dovin Baan první schopnost na soupeřova Toolcraft Exemplar. Pokud má soupeř artefakt, bude Exemplar útočit s dvojkou vepředu a nebo s nulou?

0 hlasů

dovin baan dá exemplarovi -3 do útoku, takže bude -2/1, atefakt mu dá +2/+1, takže bude 0/2.

0 hlasů

Tohle se nijak nezměnilo. Příšery mohou pořád mít záporné P/T a efekty je mohou i nadále snižovat pod nulu.

Provedená změna se týká pouze efektů, které modifikují P/T o hodnotu, která není předem známa (tedy třeba právě podle životů - Death's Shadow - nebo P/T jiné bytosti). Dovin modifikuje power o -3, což je přesná hodnota nezávisející na ničem jiném.

0 hlasů

Super článek díky. I když competitive nehraju, pravidlová úskalí mě zajímají a baví:-).

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter