Rubriky

Kumano Bloguje: Aether Revolt Banned & Restricted List Announcement

Komentáře

Dobry clanok, ktory dost vysvetluje.

0 hlasů

No, "urodilo se" :-). Emrakul si o to říkal/a.

0 hlasů

tak tu probu nechápu. Není to karta co kazí formát, určitě by se našlo plno jiných co by si zasloužili ban.
Příště to bude Snapcaster nebo gojf.

0 hlasů

Wizardi nikdy nechtěli, aby byl Modern plný kombodecků, což se jim v poslední době moc nedařilo, takže bylo pravděpodobné, že něco s phyrexiánskou manou, nebo delvem dostane ban.

0 hlasů

Myslel jsem to tak, že proba se hrála v určitých decích a docela je stabilizovala. Ano chápu že nabíjí delve, dává mi podrobné info o ruce protihráče.....
Jediné vysvětlení je, že chtěli omezit turn 2-3 kill.
Protože formátu dominují jiné děla, gojf, snapcaster, lilča, konfidant ....... mno a zabanují probu na které fičí 30% balíků tohle mě mrzí.

A tu prasárnu na dvojce není třeba ani komentovat. Jakoby chtěli prodat novou sadu.

0 hlasů

Goyfa nikdy nezabanují. Koneckonců je to jen vanilla bytost.

0 hlasů

Banování na Standardu mě dost překvapilo. Docela nedávno jsem četl článek od Sama Stoddarda, ze kterého jsem si odnesl něco jako, že: "Standard příliš dobrý není, ale máme to pod kontrolou." Ale když ani s novou sadou nedokáží poskytnout prostředky proti zdegenerované metagame (a místo toho se uchýlí k banům), tak je něco někde asi špatně...

Emrakul, the Promised End: Byla vážně Emrakul tak silná? Já jsem třeba hrál balíček s dost proaktivním plánem, takže i když jsem byl Emrakulován, tak jsem i tak vyhrál kolik? Polovinu her? (A příběhy lidí, kteří dostali Emrakul, a přesto vyhráli, nejsou, myslím ojedinělé. Viz třeba takové to semifinále, ve kterém oba hráči seslali Emrakul celkem pětkrát a přesto (!) nebylo ještě rozhodnuto.) Navíc karty proti ní vycházely: Summary Dismissal, Disallow, Lost Legacy, ... Takže místo toho, aby třeba vydali nějaký rozumný grave hate (chtěl bych vidět, jak by lidé Emrakul sesílali za plných 13 man), tak se raději uchýlili k banu... Hm...

Smuggler's Copter: Tato karta byla opravdu s velmi nízkou "opportunity cost" a měla být nadesignována jinak. Nicméně i tak bych ji asi povolil, protože třeba by si s ní Fragmentize, Harnessed Lightning, Fatal Push, ... poradili. Navíc zabanovat kartu po třech měsících hraní... - Sami si na to udělejte názor. (Mimochodem tímto banem si Wizardi právě slibují, že se bude vehiclů hrát více (co do různorodosti), ale jako balíků se jich bude asi hrát méně :-) I když jaké bude Kiranovo Srdce? Uvidíme...)

Reflector Mage: Když nebyl zabanovaný v době Collected Company, tak mi tento ban přijde poněkud mimo. Jestli to šlo kombit s nějakým blikačem (nebo i s Panharmoniconem) tak drsně, to nevím. Jestli víte, co Huey myslel, tak se podělte :-)

Gitaxian Probe: Tato karta nestála ani manu ani kartu (!) a dávala velmi seriózní výhodu na mnoha osách hry: úplná informace, delve, storm, 56ti-karetní balík, atd. Ban mi přijde oprávněný.

Golgari Grave-Troll: Mám pocit, že Američani (a hráči Star City obzvlášť) jsou z toho dredge úplně paf. A řekl bych, že Evropani (a česká metagame) hraje dredge tak málo, že bych to s tím Trollem ještě nějaký čas zkusil. Ale třeba se můžu mýlit. Wizardi prostě mysleli jinak.

0 hlasů

Hezký rozbor, díky za něj. Které balíky podle vás na standardu z této situace nejvíce vytěží?

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter