Pozvánky

Pozvánka na KornoCup 2017

Historie turnaje:

Cmus Cup se stal v uplynulé dekádě tradiční letní akcí, kde se můžete vyžít sportovně (páteční fotbal), kartičkářsky (sobotní a nedělní turnaje) a samozřejmě i společensky (bufet). Pojďme si připomenout předchozí ročníky:

V roce 2006 se CMUS CUPu na Manažerce v Berouně zúčastnilo celkem 52 hráčů, přičemž samotného draftu 39. Celkovým vítězem se stal Nikola Vávra, následovaný Lukášem Blohonem a Martinem Jůzou. Tito hráči si krom jiného také odnesli památeční poháry pro vítěze, které na Cmus Cupu nejlepším třem jednotlivcům dáváme.

V roce 2007 se počet hráčů vyšplhal na 83, z toho 59 jich draftovalo. Vítězství ve fotbalovém turnaji si nenechal ujít tým Alkáč Praha. Nejvšestrannějším hráčem se stal Zdeněk Chlupáč, druhý byl obhájce prvenství Nikola Vávra a třetí Adam Holub.

O rok později (2008) se celkový počet hráčů dostal již přes hranici sta lidí (přesně 103), draftovalo jich 72, a v této konkurenci zvítězil Lukáš Blohon, následovaný Tomášem Hnidou a Radoslavem Drobným. Fotbalová klání ovládla díky kolapsu Alkáč týmu v posledním zápase Velká Morava.

Ročník 2009 provázela změna sajty. Podbrdskou vesnici Korno objevilo 90 lidí, 71 z nich draftovalo a vítězství vybojoval David Do Anh. Obhájce triumfu z roku 2008 skončil druhý a třetí pak byl Ondřej Rosenkranz. Velká Morava si dala s fotbalem na rok pauzu a vítězný pohár tak putoval zpět do Prahy k Alkáčům. Více než vyrovnaným soupeřem jim při tom byl silný výběr Slovenska.

V roce 2010 byla celková účast na chlup stejná jako o rok dříve, draft M11 v "kravíně" zlákal 73 lidí a zbytek startujících "smoštoval" tradiční účastník Cmus cupu Martin "Melda" Melichar, následován duem Ondřej Baudyš+Zdeněk Chlupáč. Vítězství ve fotbale obhájili Alkáči.

V létě 2011 zkompletovali Alkáči hattrick (účast 6 týmů), nejlepší draft skills ze 69-členného pole předvedl Jakub Tóth a nedělní PTQ o 55 duších Vítek Vávra. Šerifem se stal Zdeněk Chlupáč (již podruhé!), TOP 3 doplnili Jakub Tóth a Dominik Prošek.

Zatím poslední ročník se uskutečnil v roce 2013 (to to utíká..). Kopací klání ovládl NePROs, ačkoliv účast byla komornější (čtyři týmy). Méně hráčů dorazilo i na oba hlavní turnaje. Konkrétně 31 hráčů na double-draftu a na nedělní Trialy dohromady 29. Absence (P)PTQ byla znát. Celkovým šampionem se stal Jakub Pobiš, následovaný Tomášem Bílkem a Ondrou Malým.

Pro letošní rok došlo k obnově Cupu pod novým názvem. Čeká nás (doufejme) kvalitní fotbal a velká účast na obou PPTQ. Přijďte se podívat a hlavně zúčastnit! A co vás čeká a nemine?

korno1.jpg korno2.jpg

PÁTEK 21. července - PÁTEČNÍ PROGRAM ZRUŠEN!!

  • 15:30 FOTBAL
  • 20:30 FNM DRAFT/MODERN

15:30 – 19:30 – Fotbalový turnaj magikářských týmů na krásném fotbalovém hřišti v Litni. Hrát se bude opět na dvou hřištích současně, v šesti lidech (5+1) s libovolným střídáním na hrubý čas (2*10 min). Startovné je stanoveno na 1400 Kč/tým (pronájem hřiště+zázemí, rozhodčí, balená voda, ceny). Vítězný tým získá kromě tradičních medailí i draft kit aktuální edice! Chcete-li přihlásit svůj tým, kontaktujte mne prosím v předstihu (kontakty najdete úplně vespod)

Tým musí mít stejně barevná trika, hraje se na přírodní trávě, soupiska týmu musí být odevzdána před prvním zápasem týmu s max. deseti jmény. Zápasy budou řídit delegovaní fotbaloví rozhodčí. Rozlosování turnaje bude zasláno kapitánům ihned po naplnění kapacity na kontaktní e-mail. Areál bude otevřen od 15:00h, první zápas začne v 15:30! Pokud nemáte tým a chtěli byste si přesto zahrát, napište to buď do komentářů nebo přijďte přímo na hřiště-před turnajem proběhne draftování volných hráčů. U hřiště bude též otevřený bufet, kde na vás čeká točené pivo, nealko a úžasné grilované klobásky paní Losové :o).

Nově zrekonstruovaná sajta (viz srovnávací foto nahoře) na Korně (cca 2km od Litně) bude otevřena kolem 20:00 h. Ve 20:30 začne tříkolové FNM ve formátu Boosterdraft. Vstupné činí 280 Kč a na ceny bude 1 booster na každého hráče v turnaji (na osmičlenném podu 4:2:1:1). Draft i fotbal se počítají do šerifské soutěže.

Přespání možné na sajtě s vlastním spacákem a karimatkou (zdarma), případně se podívejte na webu do sekce „Ubytování“, zda někdo z místních nenabízí volnou kapacitu.

SOBOTA 22. července

  • 10:00 Sealed PPTQ
  • cca 16:00 Modern Trial na MCM Praha
  • cca 17:00 Swiss Drafty

Sajta bude otevřena od 8h, bufet o cca 15 minut později. Mezi 8:30 a 9:30 bude servírováno speciální Snídaňové menu. Kdo už na Cupu byl, ten ví, kdo nebyl, má se na co těšit. Za paušálních 70 Kč můžete využít bohatou nabídku našeho švédského stolu (výhledově chléb, rohlík, müsli, ovoce, zelenina, salám, sýr, domácí marmeláda, džus, kafe, čaj a další pochoutky). V 9:30 začne registrace na…

... 10:00 – Sealed PPTQ – vstupné 700 Kč, 3 boostery na hráče na ceny a navíc možnost získat spousty bodů do šerifské soutěže. TOP 8 bude samozřejmě draftovat o hlavní cenu, jíž je vstupenka na RPTQ. Po skončení základní části…

… cca v 16h začne Modern Trial na MCM Praha, který se koná o týden později. Vstupné 150 Kč. Na vítěze čeká €40 kupón, speciální MCM playmat a 1 bye do hlavního turnaje. Pro další nejlépe umístěné účastníky máme připraveny další MCM kupóny (hodnota závisí na počtu hráčů) a další ceny (boostry a/nebo kusovky). Tento turnaj se započítává do šerifské soutěže. Více o MCM sérii zde

… cca v 17h začne tříkolový Boosterdraft aktuální sady případně pro fajnšmekry i Modern Masters 2017. Tyto turnaje se nezapočítávají do šerifské soutěže budou se konat tzv. on-request (tedy sejde-li se přiměřený počet zájemců).

sobota1.jpg sobota2.jpg

NEDĚLE 23. července

  • 10:00 Modern PPTQ
  • 11:00 Legacy­-Trial na MCM Praha

Po snídani (8:30-9:30) začne registrace na ...
... 10:00 – Modern PPTQ. Vstupné 300 Kč, garantovány budou 3 boostery na hráče. Hlavní cenou je opět vstupenka na RPTQ a s ní spojené benefity.

…. cca v 11.00 začne Legacy Trial na MCM Praha, který se koná o týden později. Vstupné 200 Kč. Na vítěze čeká €40 kupón, speciální MCM playmat a 1 bye do hlavního turnaje. Pro další nejlépe umístěné účastníky máme připraveny další MCM kupóny (hodnota závisí na počtu hráčů) a další ceny (boostry a/nebo kusovky). Více o MCM sérii zde.

Oba tyto turnaje se počítají do šerifské soutěže.

vyhlaseni.jpg vyhlaseni1.jpg

Cca 18:00 – vyhlášení vítězů a ukončení KornoCupu 2017.

DALŠÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE

0) WEBOVÉ STRÁNKY

Vše podstatné bude pravidelně aktualizované na webu www.mtgberoun.cz
Stačí si rozkliknout sekci KornoCup a dozvíte se víc.

1) OBČERSTVENÍ

Na akci bude zajištěno občerstvení ve Willyho Bufetu (...) V bufetu vás letos obslouží Lucka a Jana.

2) PŘESPÁNÍ

Přespat můžete na sajtě zdarma ve vlastním spacáku s vlastní karimatkou. V případě dobrého počasí lze přespat i pod širákem, resp. ve stanu na obecním nebo na naší zahradě (cca 3min chůze od sajty). Pro ty, kteří se neobejdou bez teplé sprchy a postele, je k dispozici 8km vzdálený Beroun se svými ubytovacími možnostmi. Případně možná bude couchsurfing u místních-uvidíme jaký bude zájem.

3) SIDE-EVENTY

V případě zájmu můžeme zajistit eliminační/swiss side-eventy. Draft za 280 Kč. Ceny: 1 booster na hráče (4:2:1:1), Side event začne vždy, když se sejde (=zapíše) osm hráčů. Uvažujeme i o retro-draftech.

4) ŠERIFSKÁ SOUTĚŽ

KornoCup bude mít i letos svého Šerifa. Ten nejlepší ze všech dobrých. Soutěž o šerifskou hvězdu přináší krom nehynoucí slávy také krásné poháry a další věcné ceny. Každý, kdo se zúčastní alespoň jednoho z těchto turnajů (FOTBAL, FNM, PPTQs), bude zařazen do soutěže.

Body lze získat:

  • Umístěním na PPTQs: „celkový počet hráčů-pořadí hráče+1“ bodů, např. zúčastní-li se PPTQ 40 hráčů a Pepa bude šestý, tak získá
    40-6+1=35 bodů.
  • Ve fotbale se získávají body takto: každý hráč vítězného týmu dostane třikrát tolik bodů, kolik bude týmů, hráči druhého týmu v pořadí dostanou o 3b méně atd. až hráči posledního týmu dostanou každý 3 body. Např. v případě účasti šesti týmů bere člen vítězného týmu 18 bodů, členové druhého týmu 15 atd. Hráč musí být na soupisce a fyzicky přítomen, hrát nemusí.
  • Na FNM se získávají body takto: kolik bodů uhrajete x 2. Pokud tedy uhrajete 3:0, máte +18bodů do soutěže, za 2:1 je bodů dvanáct atd.

Každému hráči se v nedělním podvečeru body ze všech turnajů sečtou a  první tři získají následující ceny:

  • 1. místo - pohár, šerifská flinta a 9 boosterů aktuální sady
  • 2. místo - pohár, 6 boosterů a příp. další ceny od našich sponzorů
  • 3. místo - pohár, 3 boostery a příp. další ceny od našich sponzorů

Vítězný hráč (šerif) se přidá k těmto nesmrtelným velikánům (Nikola Vávra, Zdeněk Chlupáč (2x), Lukáš Blohon, David Do Anh, Martin Melichar, Jakub Pobiš), kterým se poštěstilo Cmus Cup/KornoCup někdy vyhrát.

5) DOPRAVA

Místo je dobře dostupné autem. Autobus do obce sice zajíždí, ale o dobrém spojení nemůže být řeč. Vlakem se lze dobře dostat do Karlštejna a poté pěšky (hezká procházka volným tempem z Karlštejna přes Krupnou po nefrekventované asfaltce 4km-cca 45 minut). Ze Srbska vede na Korno neznačená cesta Kodským polesím, tento trek je však poměrně fyzicky náročný. Nezapomeňte přibalit na cestu mačetu. Vlak i bus jezdí i do Litně, kde se koná fotbal. Z Litně je to na Korno pěšky 2km (od hřiště 3km).

Kontakt: Tomáš Joska (Joza) 775 107653, výše uvedený web nebo můj e-mail

pic.jpg

Komentáře

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter