Články

Středeční výhledy 18/2021

Komentáře

1) Vrátí se nezávisle na tom, která strana byla zabitá, tedy i Brute.
2) Odfázování není "leaves the battlefield", takže ne.
3) Arlinn se transformuje do denní podoby, ale zůstane 5/5 vlkodlakem.
4) Dík za tuhle otázku, taky jsem si s tím lámal hlavu, když jsem ho prvně viděl. Ale odpověď je jednoduchá - aby retrospektivně fungoval i se starými innistradskými vlkodlaky. :)
5) Tak napadla mne Vildin-Pack Alpha, ale ta nedává na bojiště transformovaného vlkodlaka,ale dovoluje ho transformovat. Čemuž ale zabrání to, že DB/NB permanenty se explicitně nemohou transformovat jiným způsobem, než dnem a nocí. Takže si myslím, že tohle nejde.
6) Nastane den, protože pouze u dne se říká "když přijde na bojiště bytost s daybound, nastane den" . U noci se nic takového neříká.

0 hlasů

ŘEŠENÍ KVÍZU:

Děkuji Caranthirovi za odpovědi. Trochu je ještě rozvedu.

1) Ano, bytost exilnutá Brutal Catharem se vrátí do hry, i když hru "de facto" opustí Moonrage Brute.

"Moonrage Brute leaving the battlefield will also cause the exiled card to return to the battlefield."

2) "Odfázovaný" Borrowed Time je v takovém tom pěkném kvantovém stavu, který se bere tak, že "neopustil battlefield". Proto se karta "z pod" Borrowed Time do hry nevrátí.

3) Arlinn se transformuje do denní podoby, ale (do konce kola) nebude planeswalkerem, nýbrž 5/5 bytostí s popsanými charakteristikami.

"If Arlinn, the Moon Fury's second loyalty ability is making her a Werewolf creature and it somehow becomes day, Arlinn will transform, but the effect making her a Werewolf creature will continue to apply for the rest of the turn."

4) Opět, jak píše Caranthir. Pokud druhá schopnost Tovolara nastolí noc, trasformují se všechny permanenty s Dayboundem a dále si budete moci transformovat Human Werewolfy ze "starých sad", které Daybound nemají.

"The second ability of Tovolar, Dire Overlord seems a little strange because Tovolar and other Human Werewolf creatures in this set transform when it becomes night anyway. Tovolar, however, isn't content to transform Werewolf creatures from just one set. This ability will allow you to transform Human Werewolf creatures from previous visits to Innistrad as well."

5) Založit pomocí Nightbound permanentu přímo noc skutečně jde (viz 702.145g):

"Any time a player controls a permanent with nightbound, if it’s neither day nor night and there are no permanents with daybound on the battlefield, it becomes night."

Teď jde jenom o to, jak to udělat. Existuje asi následující řešení:

Ve hře je enchatment Humility. Do hry vstoupí (například) Tovolar a nezaloží se ani den ani noc. (Tovolar totiž v tuto chvíli nemá schopnost Daybound.) Zahrajete Moonmist. Tovolar se transformuje. (Obecně se Daybound/Nightbound karty takto Moonmistem transformovat nesmí, ale znovu: Tovolar teď ten Daybound nemá.) No a na závěr někdo zničí Humility. Ve hře (bez dne a noci) je tak "najednou" permanent, který má prostě přímo Nightbound => založí se noc.

6) Na základě předchozího příkladu si už dokážete představit, že se do hry dokáží dostat permanenty s Daybound a Nightbound současně. Například pomocí sekvence: Humility -> Tovolar -> Moonmist -> další vlkodlak z nového Innistradu -> Disenchant na Humility => ve hře se objeví Daybound permanent a Nightbound permanent najednou "ve stejnou chvíli".

Co se stane?

Založí se den.

"If it's neither day nor night, and a creature with daybound and a creature with nightbound somehow appear on the battlefield at the same time, it becomes day. The creature with nightbound will transform."

Ještě jednou děkuji Caranthirovi za odpovědi a na viděnou u dalšího kvízu! ;-)

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

28.03.2024 18:59 – Chainer

Tak kdo byl o minulém víkendu v Praze, tak ví, jak ten současný Modern vypadá... ;-) Nejsem si jistý, jestli je potřeba pomáhat aggro...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Murders at Karlov Manor - 2. část

13.02.2024 19:29 – dorlas

Aha Leyline of the Guildpact. Tak na ten koment som odpovedať zabudol. Tak podľa mňa ... nie je. Možno ak by niekto chcel "šialene"...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter