Články

Středeční výhledy 19/2020

Komentáře

1) Nestane se nic. Momentálně není síla ve vesmíru ani magicu, která by uměla otočit již zahranou modal double-faced kartu
2)Řekl bych, že ani jedna karta se neukazuje a Jace neztratí žádný counter, protože Insight vytvoří replacement abillitu, která nahradí tu Jacovu
3)Musí si vrátit dvě země, bych řekl, protože se Conundrum spustí dvakrát současně
4)Hmm zajímavé...to bych řekl dokonce, že ty karty co jsou valakutou exilnuté zůstanou exilnuté navždy a navždy je možnost je hrát z exilu, protože netrignula ta druhá vlastnost valakuty...

0 hlasů

Souhlasím se všemi čtyřmi. Stačí projít rules notes u každé karty, doslova všechny případy jsou tam adresované.
Dokonce se Matta Tabaka ptali, zda nechce interakci Jace+TAI nějak erratovat. Řekl, že ne ;-)

0 hlasů

K otázce 2 s jace. Chcete říct že když hraju aminatou s tím enchantmentem a použiji první schopnost že vezmu dvě karty a nedám žádnou nahoru?

0 hlasů

Ohledně 2) si myslím, že se replacne jen líznutí... tzn. za první líznutou kartu se provede i zbytek Jacova efektu.

0 hlasů

jak psal Caranthir je to přímo napsáno u rulingu u jaceho v gathereru...jeho abilita se celá nahradí resp. už ta první karta se líže z vlastnosti TAI, Jacova abilita v podstatě ani neproběhne...

1 hlas

Fakt je to tak,, Franto ;)

25.9.2020 If the card draw from Jace’s last ability is modified by a replacement effect, you don’t reveal any card, even if the draw was replaced by one or more card draws. No loyalty counters will be removed from Jace in that case.

plus

https://twitter.com/wotc_matt/status/1301197854690 - 537473;)

1 hlas

jinak je to pravidlo: 614.11b If an effect would have a player both draw a card and perform an additional action on that card, and the draw is replaced, the additional action is not performed on any cards that are drawn as a result of that replacement effect.

1 hlas

Informace o League Weekendu jsou tu! https://magic.gg/news/october-zendikar-rising-leag - ue-weekend-viewers-guide

V sobotu nám živá coverage přinese 6 zápasů Rivals League. Mezi "featured" hráči budou Standa Cífka, Ivan Floch a čeká nás i takový zápas jako Kai Budde vs. Luis Scott-Vargas.

V neděli se bude coverage soustředit na zápasy MPL a byly vybrány skutečně takové pěkné "bratrské" :-)

Mimo oficiální coverage budou ale také všichni hráči všechno streamovat, takže v součtu můžeme zhlédnout mnohem více Magicu než při kterémkoli "Pro Touru". Proto neváhejte fandit vašim oblíbeným hráčům, Čechům a Slovákům!

Kvíz nechám ještě nějakou chvíli otevřený. O všem si povíme o víkendu ;-)

0 hlasů

ŘEŠENÍ KVÍZU:

Správné řešení na všechny čtyři otázky přinesl Jirxu. Já bych je ještě rozšířil o nějaké další zajímavé případy:

1) Modální oboustrannou kartu skutečně nelze transformovat. Nicméně "otočit ji" lze pomocí tzv. "flicknutí", což už je ale samozřejmě něco docela jiného... ("Flicknutý" Lavaglide Pathway se vrátí jako Riverglide Pathway, "flickunutá" Emeria, Shattered Skyclave se nevrátí, protože Emeria's Call je sorcery...)

2) Ano, stane se to, že Jaceova schopnost bude replacenuta (nahrazena) a prostě si líznete dvě karty. (Bez ukazování a bez ztrát na loyalty žetonech.)

Mimochodem draw z Jace lze replacenout nejrůznějšími věcmi, například dredgem. Pokud aktivujete Jaceovu poslední schopnost a místo líznutí si z hrobu dredgnete Golgari Grave-Trolla... Tak si prostě dredgenete Golgari Grave-Trolla a Jace neztratí žádné žetony.

Teferi's Ageless Insight má ještě pěknou interakci se Sylvan Library :-) Líznete si kartu za draw step, pak si máte líznout dvě karty za Sylvan Library -> Insight z toho udělá, že si líznete karty čtyři a pak... Karty se nevrací, protože ten text byl Insightem "replacenut"... ;-)

3) Conundrum vytriggeruje skutečně dvakrát.

4) Karty exilnuté pomocí Valakut Exploration (která byla zničena) zůstanou exilnuté "navždy" a bude možné je hrát "navždy".

Díky všem za vaše odpovědi a na viděnou u dalšího kvízu!

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 17/2021

22.09.2021 16:06 – Waist

To je ale šeredně záludný kvíz:) Aniž bych napsal moji přímou odpověď, tak zkusím svůj tip: stane se to, co by se v v případě jakéhokoli...

všechny komentáře

Mono White Hammer, aneb rozbor balíčku na Modern

13.09.2021 20:24 – Chainer

Protože to k flyingu vede :-) Vše se děje v šestém layeru a timestampy budou: získá flying/infect, ztratí flying, získá flying/infect. ...

všechny komentáře

Středeční výhledy 15/2021

10.09.2021 17:32 – Chainer

ŘEŠENÍ KVÍZU: Caranthir měl ve všem pravdu. Pojďme se na to ale ještě podívat podrobněji. 1) Ano. Pokud Dragon Turtle nacíluje...

všechny komentáře

Dvojitý report z turnajů - Premodern s The Rock balíčkem

29.08.2021 11:06 – Chainer

Zajímavý formát. Zajímavý report. Díky!

všechny komentáře

Rozbor Modern Horizons 2 na Constructed (část II.)

23.08.2021 21:38 – Grinderass

Super rozbor. Hodně mě to baví číst. Doufám, že i na další si najdeš čas. General rokiric nefunguje s harmonic prodigi ne? Nebo mě něco...

všechny komentáře

Rozbor Vial Smasher the Fierce balíčku na EDH

19.08.2021 19:34 – Gunan

ahoj tady je odkaz na decklist https://www.moxfield.com/decks/quQ58Ax5eE2lhIiXgTu - Qpg

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker
Vesely-drak.cz - Magic: the Gathering, Pokémon, Poker, deskové a karetní hry Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter