Články

Středeční výhledy 9/2021

Komentáře

Kvíz:
3) myslím že čím vyšší pravděpodobnost jedné hry máš, tím spíše je lepší hrát best-of-more. Čím vyšší šanci na výhru mám, tím více potřebuji vyřadit náhodu. U best of three mohu beztrestně prohrát jednu hru - to může být ta náhoda. Čím vyšší p mám, tím budu mít stabilnější výsledek zápasu.
Naopak čím nižší p mám, tím spíše hraji na nějakou náhodu, která čas od času přijde

pokud ale u Bo3 vypadávám hned po prvním prohraném zápase, tak by to p muselo být hodně vysoké

u open to může být, řekl bych, ještě ale zkreslené - hráči si mohou vybrat a nějaké významné procento hráčů si to určitě umí spočítat nebo odhadnout. Takže se reálně stane, že lepší hráči polezou do Bo3 a horší hráči/balíky/štěstěnáři budou zase hrát spíš Bo1. Takže na Bo3 narazíte na soupeře s vyšším p, zatímco na Bo1 budou spíš ti s nižším p.

takže bych asi každopádně zvolil Bo1 pokud bych jel an postup, pokud bych si nechtěl spíš zahrát Bo3 kvůli balíku (co je stavěn na Bo3) anebo stylu hry :)

Zvolte asi hlavně co vás baví ;-)

0 hlasů

Podrobnou analýzu přinesu příště, ale není to až tak těžké (prakticky jde o to, odvodit a vykreslit proti sobě dvě funkce), takže uvítám další názory a výpočty ;-)

Nicméně ještě jedna myšlenka: Vzhledem k tomu, že jde o Sealed Deck, je to "p" dané i dost "kvalitou poolu". Nicméně asi nebude možné "otevřít karty a pak se rozhodnout do Bo1 nebo Bo3, podle kvality poolu"... To rozhodnutí je potřeba udělat předem, než se na karty podíváme...

Takže doufám, že se rozhodnete správně (anebo třeba i také pro obojí - v sobotu je možné hrát i opakovaně) a přeji všem hodně štěstí!

0 hlasů

Tady je p o kvalite hrace (pro danou edici). Cim lepsi jsi, tim spis budes chtit hrat best of more.
Proti profikovi mam sanci na vyhru treba 30% (nejsem na tom ted moc dobre :-)) ); bo1 = 30%... nahodne vyhrat muzu, ale v serii me skoro jiste pretlaci... bo3 = tusim 0.3*0.3+2x.7*.3*.3 =~ 22%?

0 hlasů

Ano, tento kousek výpočtu je důležitý. Má-li hráč pravděpodobnost výhry jedné hry p, je pravděpodobnost výhry celého (Bo3) zápasu: p^2 + 2*p^2*(1-p).

Je-li nutno uhrát 4-0, pak se to musí umocnit na čtvrtou: (p^2 + 2*p^2*(1-p))^4 a tím máme jednu z těch dvou funkcí. Tak teď ještě tu druhou ;-)

0 hlasů

VELKÝ UPDATE!!!

V posledních dvou dnech se objevily nové informace, které rozhodně nepočkají :-) (I když v dalších Výhledech se určitě ještě objeví.)

- Od 13. května je možné na Magic Aréně bojovat v tzv. "College Cupu". Speciální turnaje budou jistě zajímavé a možnost ovlivnit Magic Arénu "navždy" jistě také. Tak se podívejte na níže uvedený odkaz a bojujte za svoji kolej!

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/magi - c-digital/college-cup-here-strixhaven-2021-05-05

- První pohled do Modern Horizons 2 a Adventures in the Forgotten Realms je tu! You have to see this! YOU HAVE TO SEE THIS!

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news - /welcome-summer-legend-2021-05-06

0 hlasů

Vyhodnotenie minulého kvízu bude?

0 hlasů

V redakci jsme došli k tomu závěru, že losovat ze dvou nejúspěšnějších jednoho, je už takové... Nic moc... Takže boosterem odměníme i C3PO! Gratulujeme tak oběma :-)

A řešení kvízu z Výhledů minulých už je! ;-)

0 hlasů

Ten turnaj Magic Aréna open je dost na h... ouby. Nikde nepíšou, že je to v neděli časově omezené. V sobotu jsem se v pohodě v sedm večer k tomu posadil a za dvě hodiny jsem postoupil do druhé dne. V neděli přijdu zase v sedm hodin večer k počítači a turnaj už skončil? Co to je za podvod? Nedali mi ani 6 boostrů za nedělní sealdeck. Nic.

Nevíte, kde si lze stěžovat? Na lampárně už jsem byl.

0 hlasů

Stížnost asi není na místě, v oficiálních informacích k turnaji je psáno:

DAY 2
Start: May 9, 2021 at 6 a.m. PT
Signups End: May 9, 2021 at 8 a.m. PT—you'll have until the event ends to begin your matches, but you must join during this 2-hour window.
Event End: May 9, 2021 at 5 p.m. PT

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news - /may-2021-arena-open-strixhaven-sealed-2021-04-22

0 hlasů

Omlouvám se, protože toto jde tedy nejspíš na můj vrub. (Že je vše nějak časově omezené, to jsem napsal mohl/měl.)

Na druhou stranu, abych psal, že do Day 1 se lze přihlásit od sobotních 15:00 našeho času do nedělních 12:00. A do Day 2 od nedělních 15:00 do 17:00, to jsem už nějak bohužel neudělal a vlastně i přehlédl - Proč tam bylo na připojení jenom dvouhodinové okno?!

Takže ještě jednou se omlouvám a do budoucna se to pokusím víc hlídat. Na druhou stranu, jsou-li nějaké turnaje časově omezené, tak... Jsou časově omezené a zkuste to tedy také raději hlídat.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter