Články

Úvod do Magic: the Gathering Areny

Komentáře

Pro získání gemu, bez placení reálnou měnou, není nutné spoléhat pouze na odměny. Pokud zkompletuje sadu (nebo z větší částí), tak při otevírání boosterů dané sady se místo rare slotu nabízí taky gemy.

0 hlasů

Gemy už se dají získat i za plnění denních questů, ale málo.

0 hlasů

Hlimak: to myslím nepíšeš úplně přesně s tím "zkompletováním sady". Mám dojem, že to platí vždy pro páté kopie rare/mythic karet. A měl bys mít všechny rare/mythic karty 4 x, jinak se pátá kopie nahradí jinou kartou stejné vzácnosti a ne gemy. Pokud je řeč o boosterech z obchodu a odměn. Ale můžu se plést. :)

0 hlasů

George: Zatim co mam vyzkouseno, tak gemy zacli prichazet, kdy jsem mel v ramci slotu 95% Rare v playsetech a Mythic slot v 50%.

Nahrazuje to 5 kopii ale jak to vypada, tak musi byt splnen prave pomer zaplnenosti.

0 hlasů

George: Zatim co mam vyzkouseno, tak gemy zacli prichazet, kdy jsem mel v ramci slotu 95% Rare v playsetech a Mythic slot v 50%.

Nahrazuje to 5 kopii ale jak to vypada, tak musi byt splnen prave pomer zaplnenosti.

0 hlasů

Hlimak: tak to je zvláštní, protože se psalo "if you would open a Rare or Mythic Rare card that you already have four copies of, the system will automatically replace it with a different card of the same rarity from that set".

Z čehož bych se domníval, že pokud máš třeba Mythic slot v 50% a otevřeš pátý Mythic, tak se ti vymění za jiný (z těch zbývajících 50 %) a nikoliv že dostaneš gemy.

0 hlasů

Gemy za 5 tou R, Mythic jsem začal dostavat v draftu. Při otevření boosteru se mi zatím nepoštestilo.

0 hlasů

HonzaB: v draftech je ten systém jiný.

0 hlasů

George: no otevírání gemu se mi začalo objevovat právě až od té zaplněnosti (nebo si nejsem vědom, že by to bylo dříve).

U Draftu jsem gemy dostal až po skončení eventu za všechny kopie rare/mythic nad 4.

0 hlasů

Mě by zajímaly nějaké tipy do draftu: vyplatí se brát réra, aby je člověk měl (i když je do balíčku nepotřebuje)? Jak draftují lidi okolo (prý to nejsou lidé, ale počítač), existují nějaké zkušenosti, jak "se chovají"? Jaké jsou rozdíly balíčky na Areně vs. v reálném draftu? Díky.

0 hlasů

Lobo: já beru z rér vždy dual landy. V ostatních případech asi záleží na tom, jestli mi chybí do nějakého decku už jen poslední kopie té karty, nebo pořád celý playset. Ale ty země se prostě neztratí, když jsou momentálně i balíčky, které hrajou 24 rare landů. :)

Srovnávat balíčky nemůžu, jelikož reálný draft jsem nehrál už pár let.

0 hlasů

Občas si zahraji na MTGA a za těch pár měsíců bych byl schopen postavit jeden balíček. Jak efektivně získat "wild" karty na specifické karty do dalšího balíčku?

Nějaké tipy?

Nebo musím nakoupit gemy, otevřít milion boosterů a doufat, že otevřu karty do nového balíčku nebo že tím získám dost wild karet?

0 hlasů

Smart: já jsem docela dlouhou dobu hrál úplně bez gemů, ale každý den jsem plnil všechny questy. Prostě jsem chtěl jen vyzkoušet jak to půjde. Na začátku jsem si kupoval boostery, ale pak jsem toho nechal a začal raději hrát drafty. Takže plnit poctivě questy a za ušetřené zlato hrát drafty.

První gemy jsem si koupil až po X týdnech. Od té doby hraju 1 draft denně. Teď načínám cca třetí měsíc s touhle taktikou a mám poskládaných několik balíčků. Obě první předsezóny jsem dohrál na Mythic Ranku.

Největší problém je v tom, že současné"lepší" balíčky vyžadují obrovské množství rare karet (jak už jsem tu psal, mám třeba postavené WUG Aggro a to hraje jen 24 rare landů... pak ještě přidej Absorby, Knighty, Guardiany, Deputy...). V důsledku toho teď aktuálně mám nějakých 150 common a uncommon wild karet + 13 mythic wild karet, které mi jsou na nic. A přesně podle očekávání 0 wild rare karet. :)

Nějak si nejsem jistý, jestli zrovna tohle se úplně povedlo. Je zjevné, že tvůrci chtěli, aby se nejpomaleji sháněly mythic karty - jenže těch do balíčků často potřebuješ hodně málo. Já si jako první pořídil playset Teferi a od té doby už jsem mythic wild kardy využíval jen málokdy. Možná měli raději udělat jednu wild kartu pro rare i mythic a bylo by to lepší.

0 hlasů

Mně by se líbilo, kdyby šlo wild karty použít i na karty s nižší raritou...

0 hlasů

To by bylo super.

0 hlasů

Díky za reakci, denní questy se snažím také plnit :)

Když draftuješ, tak jedeš dle toho, abys měl co nejlepší deck nebo "svačíš" karty, které potřebuješ?

Jinak při draftování, se ty tři otevřené boostery nepočítají do wild karet, že? (tedy že bych po dvou draftech měl zlatou wild)
Přemýšlím, co je výhodnější; jestli draftovat nebo otevírat boostery; mám 2-3 výhry v draftu a tedy vyhraný jeden boo; za cenu draftu bych otevřel 5 boo a měl téměř zlatou wild

0 hlasů

smart: o "svačení" jsem psal výše v odpovědi pro Loba. Boostery otevřené při draftování se do wild karet pokud vím nepočítají. Já osobně nějaký čas otevíral boostery, ale pak jsem přešel na to draftování, mj. i proto, že je zábavnější. A jinak tam můžeš získat ještě bonusový booster, takže čas od času třeba i za jednu výhru dostaneš dva boostery.

Draft má výhodu také v tom, že potřebné rare karty si nemusíš nutně jen otevřít, ale teoreticky ti je můžou i "poslat" - což se mi párkrát stalo. Dále máš v boosteru 14 karet (udělat boostery s rozdílným počtem karet nepovažuji za zrovna nejlepší nápad, ale co už).

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře

Středeční výhledy 4/2024

17.03.2024 16:59 – Chainer

Jako... Lépe bych to určitě neřekl... :-) :clap: :clap: :clap:

všechny komentáře

TOP 10 nejlepších Brán ve hře Magic the Gathering

28.02.2024 13:32 – Mikhael

"Tak otvor branu, lebo ju rozbijem." :) Ocenujem dobru slovnu hracku.

všechny komentáře

Středeční výhledy 3/2024

26.02.2024 18:02 – krysa

tak když už je ten obrázek kvízu v kvalitním rozlišení, to řešení sem dám: 1, za birdsky a jednu swampu zahraju Enforcera. 2, Aktivuji...

všechny komentáře

Středeční výhledy 2/2024

15.02.2024 17:09 – Chainer

UPDATE: Třetí Výhledy letošního roku vyjdou až příští týden. Domain Rhinos, Beyond Boostery, Pro Tour, ... Bude toho zase hodně, takže...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter