Pravidla

Přehled mechanik v Dominarii

Komentáře

Z mechanik saga, historic, legendary sorcery a hexproof from * se mi chce zvracet...
saga - imo slaba mechanika vyzadujici preziti enchantmentu
historic - jakykoli "typ", ktery neni napsany primo na karte je matouci
leg. sorcery - karty primarne zamerene na novy format brawl, na ostatnich constructed formatech slabe. Legendarni ramecek je zoufalstvi - timhle tempem brzy pujde postavit commander deck s kazdou kartou v jinem designu...
hexproof from *- znamena to, ze protekce byly moc silne a ted bude jen tohle?!? btw v uvedenem priklade by nepomohla ani protekce...

Jsem sam, komu pripada, ze Dominaria je jen commander(brawl) produkt rozdeleny do boosteru?

1 hlas

Podle mě hlavní problém protection byl v tom, že spojovala několik komplexních herních prvků (zranění, cílení, boj) a byla tedy poměrně neintuitivní a problematická pro nováčky, což je přesně proti trendu, který WotC razí.

0 hlasů

Tohle zduvodneni zni rozumne. Ale proc pak vydavaji mechaniku historic, ktera pracuje s "nepsanym" typem karet, coz rozhodne neni intuitivni a noob friendly?

0 hlasů

btw existuje nejaky seznam abilit, ktere chteji WotC zrusit? Vim, ze se jim nelibi regenerace a ted protekce, je neco dalsiho?
btw2 vidim, ze uz nebude existovat mana pool, nastanou nejake funkcni znemy ohledne many?

0 hlasů

Tak zrejme im asi vadí aj originalny hexproof. Čo sa týka mana poolu, tak zrejme bude existovať ďalej, keďže niektoré karty s ním priamo interagujú (Omnath).
Väčšina korektur, ktoré s dominariou prebehnú sa týka len skrátenia textu.

0 hlasů

Mana pool nepřestane existovat, stále bude fungovat jako herní termín, ale nebude už napsaný na kartách.

Funkční změny ohledně many - no po zrušení manaburnu už snad nic udělat nejde. Kromě toho, že by mana přetrvávala skrze fáze, a to je hodně velká divočina.

0 hlasů

Existuje tzv. Storm-scale (https://mtg.gamepedia.com/Storm_Scale) - taková hrubá pravděpodobnost 1-10, že se daná mechanika vrátí (čím níže, tím spíše; storm má 10, bands with X 11:-)).
Protekci zařízli už dávno, čemuž se nedivím, protože je neintuitivní a neustále i lidem, se kterými hrajeme pravidelně EDH, musím vysvětlovat, že "ne, protekce na bílou tě před Wrathy neochrání". Místo ní právě přišel hexproof. Nový spin "hexproof from" je imho jen takové drobné mrknutí a aluze na původní protekci (taky s evyskytuje odbobně jako dříve protekce u "párových" potvor knight of...). nebál bych se, že hexproof jako tykový chtějí zahodit.
Regenerace je obdobný problém. Myslím, že lidí, co nehrají turnajově eternal/modern a dokážou správně a jednoduše popsat, jak regenerace funguje, zase tolik nebude.
Mimochodem podobný vývoj (který mě osobně celkem mrzí,a le rozumím tomu) je fear -> intimidate -> menace. Ono je potřeba to vnímat z pohledu abstraktních herních mechanismů, které by měly být co nejintuitivnější, aby jim hráč musel věnovat co nejméně kapacity, kterou potřbeuje spíše k řešení "logických" problémů na stole (a ne "porozumění pravidlům").

0 hlasů

Problém u zjednodušovania mechanik/abilit je, že tie staré budú naďalej existovať a hráč sa s nimi bude stretávať. A každý dá určite prednosť silnejšej verzii (original hexproof pred novou verziou napr.). Okrem toho to sťažuje reprintovanie kariet, keďže niektoré už takto na standarde nikdy neuvidíme (WoG, Thrun...).

0 hlasů

Ted jsem zmateny, je hexproof from * oslabenim original hexproofu, nebo spis divna nahrada protekce?

Osobne mi prijde predstava, ze muzu potvoru napumpovat cervenym "ragem", ale souper ji nemuze dat blesk, vcelku zvlastni.

A dava vubec hexproof from X na slabe potvore nejaky realny smysl?

0 hlasů

vždyt to je tak i teď :-) ty můžeš potvoru s hexproof cílit jak chceš, pleteš si to asi se Shroud

jinak je to tedy oslabení hexproof, protože to protihráč může v klidu zabít čímkoli nečerným

0 hlasů

nepletu, ale asi jsem spatne formuloval myslenku :)

0 hlasů

s "protection from" to fakt nemá nič spoločné.

0 hlasů

Inak ďalšie zjednodušenie môžme vidieť aj u Shanny, čo je další horší hexproof, podľa mňa obe tieto nové verzie sú velmi slabé ability a samotným kartam pomôžu len v minimálnych prípadoch.
http://mythicspoiler.com/dom/cards/...

0 hlasů

Tak ona Shanna s plnohodnotným hexproofem by byla docela OP.
Myslím, že karet s čístým hexproofem moc dávat nebudou, protože Boggles;-), ale nemyslím, že by ho úplně odepsali. Ono pořešit se to dá.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře

Pohled na formát Modern po březnových zákazech

03.04.2024 18:10 – dorlas

V Prahe som síce nebol, ale chcem si to pozrieť na YouTube. Cez Veľkú noc som „nestíhal“ :o) No a podľa mňa pomáhať aggro deckom...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter