Články

Středeční výhledy 12/2024

Komentáře

tak RCQ kit pro hernu stoji porad €150 per kit, tj neni tezke pochopit proc se u nas tyhle turnaje konaji jen vyjimecne (a ve velkych hernach, ktere to berou spis jako promo).

moc ale nerozumim tomu, proc ti v profesionalnim REL magiku pripada "nefer" nebo snad dokonce "shady"(!) zahrat suncleansera pote co souper minule kolo zahral Ring?
pravidla jasne rikaji, ze souperuv trigger (mu) nemusis nikdy pripominat, coz se asi shodneme ze na lokalnim turnaji je vec kterou delat spis nebudes, ale na turnaji o velky penize/sloty na dalsi premier turnaje je touhle naprosto standardni a legalni soucast skill packu....at uz o tom triggeru Ringu borec se suncleanserem vedel nebo ne.

0 hlasů

Jestli stojí RCQ kit i od nového turnajového organizátora stále stejně, tak s tím asi bohužel moc nenaděláme. Pořád si ale myslím, že i tak existuje nějaká kombinace startovného/cen, která by pro organizátory a hráče ještě dávala smysl... Snad!

-------------------------------------

Po zahrání Ringu se Suncleanser samozřejmě zahrát smí. Stejně tak se smí pak zvolit první mód jeho triggeru. Co se ale nesmí, je zvolit ten jeho druhý mód, protože pro ten nejsou ve hře legální cíle. Nebo jsou snad? Nezapomněl na svůj trigger hráč Ringu náhodou...? Hmm...

Inu, já jsem naučen (a bylo by dobré to další hráče učit také tak), že pokud jsou s herním stavem nějaké nejasnosti, tak je dobré se zeptat. A ano, "v nejhorším případě" bude skutečně nutné se zeptat přímo toho soupeře...

-------------------------------------

Nebo když si dovolím ještě jeden příklad: Představ si, že soupeř na nás zaútočí 2/2kou s Exalted, který ale neohlásí, protože nemusí. My máme 3/3ku, kterou můžeme blokovat, ale zase jako neradi bychom ji vyměnili... Co uděláme?

- Na jednu stranu je možné, že soupeř na svůj Exalted trigger zapomněl, takže bychom rádi bloknuli, protože tu je potenciál toho, že soupeři "sníme" 2/2ku zadarmo...

- Ale na stranu druhou, když to blokneme, tak soupeř Exalted trigger třeba připomene a dojde tak k výměně, která pro nás nemusí být úplně výhodná...

Takže ano. Asi (opět) bude nutné se toho soupeře (už před naším blokem!) zeptat, aby z toho pak nebylo "mrzení"...

-------------------------------------

Čili můj názor je asi následující: Vinou "neviditelných" triggerů, které není nutné hlásit, se hra může dostat do jakéhosi "kvantového stavu neurčitosti". Bohužel. Pravidla jsou taková. A teď to, že jeden z hráčů začne využívat tohoto "kvantového stavu neurčitosti" ve svůj prospěch, nepovažuji za kdovíjakou "senzační play" anebo za "skill", který by bylo dobré tříbit a cvičit.

Naopak, skill, který je třeba tříbit a cvičit, je komunikace...

0 hlasů

Mě to taky přijde dost shady.. Tady to je situace, kdy soupeř už neměl moc možností jak to uhrát jinak, tak "zkusil" jestli soupeř nezapomene.. Přijde mi to podobné jako když fotbalista "zakopne o čáru" protože ví, že rozhodčí stojí daleko..

Mtg je především pořád hra a ne soudní řízení.. Prim by proto mělo vždy za všech okolností hrát fair play a ne zkoušet někoho nachytat.
A vůbec podle mě nerozhoduje, jestli je to free turnaj, nebo finálový zápas o 100000,-

A ještě k tomu připomínání a skill packu.. Pamatuju si hráče, kteří když viděli, že soupeř udělal nějakou chybu, ale jinak by vyhrál, tak naopak soupeři vysvětlili, že takhle to hrát nemá a poradili mu jak je má zabít

0 hlasů

UPDATE: Arena Championship 6 začínají hráči skutečně dnes v 15:00 a zítra v 16:00, ale přenos začíná v oba hrací dny až v 18:00. Takže ještě máme spoustu času zhlédnout jedno wimbledonské finále... ;-)

0 hlasů

@Chainer: cilovat Javiera druhou abilitu Suncleansera Simon samozrejme muze...pokud nebyl protekcni trigger Ring nejak verejne oznamen.
Trigger Ringu spada dpravidlove o kategorie:
"A triggered ability that affects the game state in non-visible ways: The controller must make the change known by the first time the change has an effect on the visible game state."
Jinymi slovy je vyhoda Javiera neoznamovat trigger verejne, nebot si muze pockat az Simon zahraje Suncleansera, da druhou abilitu na stack a Javier mu rekne "fakt smula kamo, ale ja mam protekci, takze mas 1/4 vanilku" (hrani Suncleansera samozrejme legalni bylo takze se nic nerewinduje).
Na stranu druhou, Simonova vyhoda je, ze "hrac nikdy nema povinnost pripominat jakekoliv souperovy triggery". No a v pripade triggeru Ringu a podobnych triggeru zkratka muze zkusit tzv. missed trigger gambit.
V pripade exalted bytosti jsi ten gambit popsal presne.
Muzes se soupere zeptat, jak velka je jeho utocici bytost (klidne i pred deklaraci blokeru), ale to je derived informace, takze ti nemusi odpovedet. Kdyz ale rekne "2/2" nebo "3/3", tak mas jasno, zda blokovat nebo ne. To mu ale nejspis trigger pripomenes...takze pak zbyva zmineny gambit, kdy tam asertivne loupnes do bloku 3/3 a doufas ze to vyjde.
Vic nez exalted je ale podobny treba trigger Pyreheart Wolfa. Souper zautoci vlkem, ja mam jen jednu bytost a jeden zivot. Je naprosto legalni play (a je to samozrejme onen gambit), bloknout svou jedinou nestvurou vlka. Bud to souper akceptuje a jdete do combat dmg stepu, nebo te zastavi a rekne "to nepujde, musis blokovat dvema"

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Středeční výhledy 12/2024

16.07.2024 20:41 – joza

@Chainer: cilovat Javiera druhou abilitu Suncleansera Simon samozrejme muze...pokud nebyl protekcni trigger Ring nejak verejne oznamen. ...

všechny komentáře

Michalove nejpamátnější MtG herní okamihy - Díl II.

16.07.2024 16:09 – Mikhael

Žiadne čiarky si nerob, radšej napíš o nich nejaký deck-tech, nech to potom môžeme zanechať ďalším generáciám :D.

všechny komentáře

Pondelí s Komandérem - Pětibarva a Přítelé z Dominárie

15.07.2024 17:07 – Mikhael

Inak ta Liliana a pan Jace fascinovali aj mna. :) musim sa opytat pana Daniela, navrhovatela a vlastnika balika, ze co s nimi je. A...

všechny komentáře

Misprinty v Magic: The Gathering

13.07.2024 21:49 – Chainer

Hodně pěkný článek! Člověka při tom napadá, jestli náhodou neexistuje i nějaký misprint Black Lotusu... My jsme jako mladí kluci měli jenom...

všechny komentáře

Jaký hráč MtG jsi Ty? Otestuj se!

11.07.2024 15:11 – Mikhael

Ked mne sa tieto nove treatmenty prilis nepacia, ja som skor za old frame koliu :)

všechny komentáře

Středeční výhledy 11/2024

01.07.2024 22:54 – Chainer

UPDATE: Během Pro Touru se zveřejnilo mnoho zpráv - dobrých i špatných - takže nějakou chvíli potrvá, než je zpracujeme a zapracujeme....

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter